Το πιο περίεργο φαγητό του κόσμου

Facebook Twitter
0

Αβγά μαριναρισμένα σε ούρα παρθένου αγοριού

Πρόκειται για τη λιχουδιά της Άνοιξης στην επαρχία Zhejangτης Κίνας. Κουβάδες γεμάτοι με ούρα αγοριών (κάτω από δέκα ετών) συλλέγονται από τα δημοτικά σχολεία γιατί είναι ένα βασικό συστατικό αυτής της ανεξήγητης για δυτικά γούστα, λιχουδιάς. Δεν υπάρχει κάποια εξήγηση για το γιατί πρέπει να είναι αγοριών: έτσι γίνεται εδώ και αιώνες.

Η μυρωδιά αυτών των αβγών που πωλούνται στο δρόμο είναι εντελώς χαρακτηριστική και πιστεύεται ότι έχουν και θεραπευτικές ιδιότητες – επίσης, πιστεύεται προστατεύουν από τη θερμοπληξία, ότι βοηθούν την κυκλοφορία του αίματος, κάνουν καλό στις κλειδώσεις και δίνουν ενέργεια και δύναμη.

Χρειάζεται μια μέρα για να μαγειρευτούν αυτά τα αβγά: στην αρχή μουλιάζουν και μετά βράζουν σε κουβάδες με ούρα. Μετά ξεφλουδίζονται και συνεχίζουν να βράζουν μέσα σε ούρα για πολλές ώρες. Οι πωλητές πρέπει να ανανεώνουν τους κουβάδες με ούρα και να ελέγχουν τη φωτιά. Κάθε αβγό κοστίζει 0,15 ευρώ, κι έχει περίπου τη διπλάσια τιμή από ένα ωμό αβγό.

Οι κινέζοι γιατροί από την άλλη είναι διχασμένοι για τις ευεργετικές τους ιδιότητες και προειδοποιούν για τα προφανή θέματα υγιεινής.

Το πιο ακριβό φρούτο του κόσμου: πεπόνια YubariKing

 

Το Yubariγια τα πεπόνια είναι ό,τι το Kobeγια το κρέας. Αυτή η πόλη της Ιαπωνίας έχει γίνει διάσημη γι’ αυτά τα πεπόνια που είναι μίξη δύο διαφορετικών. Η ποικιλία λέγεται YubariKingκαι έχει πορτοκαλί σάρκα. Συνήθως πωλούνται σε δυάδες και είναι κατάλληλο δώρο για να εντυπωσιαστεί ένας εργοδότης.

Το ακριβότερο ζεύγος τέτοιων πεπονιών πουλήθηκε στην Ιαπωνία μετά από δημοπρασία για είκοσι χιλιάδες ευρώ αλλά η συνηθισμένη τους τιμή είναι μεταξύ 40 και 80 ευρώ.

 

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ