H Google προωθεί το υγιεινό φαγητό

Facebook Twitter
0

[via] Το Facebook και η Google βρίσκονται συχνά στις ειδήσεις για το περιβάλλον εργασίας που προσφέρουν, με τα αναμενόμενα σχόλια από τις εκατέρωθεν συμβουλές. Το φαγητό που προσφέρεται (δωρεάν) είναι και στις δύο περιπτώσεις πολύ υψηλής ποιότητας, με μεγάλη έμφαση στα φρέσκα λαχανικά για χαρούμενους εργαζόμενους. Τώρα η Google έχει προχωρήσει ένα βήμα ακόμα, προσφέροντας μεν ζάχαρη, αλλά κρύβοντάς την περισσότερο.

Δεν ήταν πάντα έτσι: αρχικά η Google ήταν γνωστή για τα παχυντικά σνακ που προσέφερε, θέλοντας να δώσει στους εργαζόμενους αυτό που ήταν συνηθισμένοι να καταναλώνουν. Πλέον προσανατολίζεται σε τακτικές που ενθαρρύνουν πιο υγιεινές επιλογές. Έχει ένα τμήμα με τίτλο “People Analytics” το οποίο διοικείται από την Jennnifer Kurkoski, η οποία λέει «Όταν οι υπάλληλοι είναι υγιείς, είναι ευτυχισμένοι. Όταν είναι ευτυχισμένοι, είναι καινοτόμοι.» Αναζητώντας υγεία, ευτυχία, και καινοτόμες ιδέες, η εταιρία έχει καταφύγει σε τεχνάσματα που βοηθούν τον κόσμο να κάνει καλύτερες επιλογές  - κι εννοείται ότι όλα καταγράφονται:

Κρυμμένα γλυκά

Τα M&M’s δεν βρίσκονται πια σε διαφανή δοχεία. Τώρα είναι σε σκούρα που δεν δείχνουν το εσωτερικό τους και χρειάζεται προσπάθεια για να βγάλεις κάτι. Η αλλαγή οδήγησε σε πτώση κατανάλωσης κατά 9% σε μία εβδομάδα.

Σαλάτες

Το πρώτο πράγμα που βλέπει κανείς πια μπαίνοντας στην καφετέρια είναι το salad bar. Οι έρευνες που είχε κάνει ήδη η εταιρία είχαν δείξει ότι ο κόσμος τείνει να γεμίζει τα πιάτα του με ό,τι βλέπει πρώτο. Έτσι σε πρώτη θέα βρίσκονται οι πρασινάδες. Τα επιδόρπια, από την άλλη, βρίσκονται μακριά.

Μικρότερες μερίδες

Μια ταμπέλα προειδοποιεί εκεί όπου βρίσκονται τα πιάτα ότι «αυτοί που τρώνε σε μεγαλύτερα πιάτα τείνουν να τρώνε περισσότερο.» Η ταμπέλα δεν σου λέει τι να κάνεις αλλά φαίνεται ότι επηρεάζει. Η χρήση μικρότερων πιάτων διπλασιάστηκε.

Οπτική επικοινωνία

Χρωματιστές καρτέλες συνοδεύουν τα φαγητά, με το πράσινο χρώμα σε υγιεινές επιλογές. Τα περισσότερα επιδόρπια είναι σημαδεμένα με κόκκινο, προειδοποιώντας τους καταναλωτές να προχωρήσουν με προσοχή.

Μικρές ποσότητες ζάχαρης

Ακόμα κι αν κανείς επιλέξει κάτι γλυκό, θα το τελειώσει σε τρεις μπουκιές. Κάνοντας τους υπαλλήλους να χρειάζεται να φάνε και δεύτερο τους αποτρέπει περισσότερο.

  

Σκέτο νερό

Παλιότερα το νερό ήταν βρύσης και τα αναψυκτικά στο ψυγείο. Τώρα στο επίπεδο του ματιού βρίσκεται εμφιαλωμένο νερό ενώ τα αναψυκτικά βρίσκονται κάτω κάτω. Η κατανάλωση νερού αυξήθηκε κατά 47% ενώ οι θερμίδες από τα αναψυκτικά έπεσαν κατά 7%. Το νερό αρκεί για να σβήσει τη δίψα.

+ διαβάστε ακόμα: τι τρώνε στο Facebook;

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Agora symi

Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήρα

Σε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM