Το κοκτέιλ της Κυριακής: Old-Fashioned

Facebook Twitter
0

Σήμερα ξεκίνησε ο νέος κύκλος του σαρωτικού σήριαλ Mad Men. Ευκαιρία να το γιορτάσουμε με ένα από τα πια παλιά κοκτέιλ που υπάρχουν, το Old-Fashioned, από το οποίο πήρε και το όνομά του το εξής ποτήρι, το οποίο στην Ελλάδα λέμε «ποτήρι για ουίσκι.»

Λόγω της ηλικίας του κοκτέιλ οι συνταγές που υπάρχουν είναι άπειρες. Συνήθως γίνεται με ουίσκι, αλλά μπορεί να γίνει και με μπράντι, ή με κονιάκ, με 7-up αντί σόδας, αλλά ας πούμε εδώ την βασική συνταγή:

Λοιπόν, παίρνετε ένα τέτοιο ποτήρι, βάζετε μια κουταλιά ζάχαρη, την οποία λιώνετε με τρεις δόσεις Ανγκοστούρα, μία φέτα πορτοκάλι (ή φλούδα μόνο), μια καλή δόση ουίσκι, πολύς πάγος, λίγο σόδα στο τέλος, και ένα κερασάκι Μαρασκίνο. Είναι δυνατό, είναι γλυκό και λίγο πικρό.

Πάντως, ο Don το πίνει με μπέρμπον

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον «Σήφη» ξέρουν από καλή κρητική κουζίνα

Γεύση / Στον «Σήφη» για γαμοπίλαφο και αυγά με στάκα και απάκι

Εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες, μια οικογενειακή ταβέρνα στον Άγιο Δημήτριο, με την κυρά-Φωφώ σταθερά στο τιμόνι, σερβίρει φαγητά και μεζέδες όπως ακριβώς θα τους έβρισκες σε ένα αυθεντικό κρητικό καφενείο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ