Πού πάνε οι «επενδύσεις», όταν φεύγουν;

Πού πάνε οι «επενδύσεις», όταν φεύγουν; Facebook Twitter
0

Οι λιλιπούτειες Βρετανικές Παρθένες Νήσοι βρίσκονται μεταξύ των χωρών που δέχτηκαν τις μεγαλύτερες εισροές κεφαλαίων το 2013, περισσότερες μάλιστα απ’ ό,τι Ινδία και Βραζιλία μαζί.

Σύμφωνα με μελέτη των Ηνωμένων Εθνών που δόθηκε στη δημοσιότητα στο φορολογικό παράδεισο της Καραϊβικής επενδύθηκαν 92 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που  είναι το τέταρτο υψηλότερο παγκοσμίως.

Στις ΗΠΑ οι ξένες άμεσες επενδύσεις έφτασαν τα 159 δισεκατομμύρια, στην Κίνα στα 127 δισεκατομμύρια και στη Ρωσία στα 94. Αμέσως μετά βρίσκεται ο εξωτικός φορολογικός παράδεισος στον οποίο τα χρήματα μπαίνουν και βγάινουν πολύ γρήγορα μέσω λογαριασμών μεγάλων εταιριών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM