«Έργα και ημέρες» του χρυσαυγίτη Μπούκουρα

«Έργα και ημέρες» του χρυσαυγίτη Μπούκουρα Facebook Twitter
0

Σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα «Καθημερινή» αναφέρεται σε καταγγελίες φορέων και κατοίκων της Κορίνθου για εμπλοκή του βουλευτή Μπούκουρα σε εκβιασμούς επιχειρηματιών, εκφοβισμούς στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και επιθέσεις εναντίον μελών της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Σύμφωνα με τις αναφορές για τον βουλευτή, (ο οποίος οδηγεί χρόνια χωρίς δίπλωμα γιατί «εδώ είναι Ελλάδα»), υπάρχει καταγεγραμμένη καταγγελία επιχειρηματία μονάδας παραγωγής τροφίμων στην Κόρινθο, σύμφωνα με την οποία μέλη της Χ.Α. τον απείλησαν απαιτώντας τρόφιμα για το «καθαρό» συσσίτιό τους.

Επίσης, αναφέρουν ότι στα τέλη Ιουνίου έγινε εμπρηστική επίθεση στο σπίτι στελέχους της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, που είχε πρωταγωνιστήσει, μεταξύ άλλων, σε κινητοποιήσεις εναντίον της λειτουργίας των γραφείων της Χ.Α. στην Κόρινθο. Δυο 24ωρα πριν ομάδα δέκα ατόμων(σ.σ.: σύμφωνα με μαρτυρίες φορούσαν μπλουζάκια της Χ.Α.)  είχαν χτυπήσει άγρια δύο νεαρούς σε πανηγύρι, στέλνοντάς τους με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, στο νοσοκομείο.

Μία εβδομάδα μετά, είχαν ξεσπάσει σοβαρά επεισόδια κοντά στα γραφεία της Χ.Α. στην Κόρινθο, παρουσία του βουλευτή Στ. Μπούκουρα. Στη διάρκεια των επεισοδίων είχε τραυματιστεί από πέτρα στο κεφάλι μέλος της Χ.Α., 67 ετών.

Η «Καθημερινή» επικαλείται ακόμη πηγές, σύμφωνα με τις οποίες, μέλη της Τοπικής της Χ.Α. είχαν προπηλακίσει κατόπιν υπόδειξης συγκεκριμένου επιχειρηματία, στέλεχος της Τ.Α. για να τον υποχρεώσουν να δώσει άδεια σε επιχείρηση του επιχειρηματία. Η επιχείρηση αδειοδοτήθηκε αρχικά, αργότερα όμως της αφαιρέθηκε η άδεια, καθώς βρισκόταν κοντά σε αρχαιολογικό χώρο.  

Υπάρχει ακόμη η επίθεση τον Ιούνιο του 2012 στον δήμαρχο Κορίνθου Αλέκο Πνευματικό στη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στην περιοχή Εξαμίλια. Για τα γεγονότα στα Εξαμίλια, οι αστυνομικοί καταγγέλλονται ότι προχώρησαν σε σύλληψη του κ. Πνευματικού (σ.σ.: έπειτα από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο Στ. Μπούκουρας) αλλά, αντίθετα, φυγάδευσαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής, όταν ο δήμαρχος Κορίνθου ανακοίνωσε ότι προτίθεται να καταθέσει μήνυση εναντίον τους. Στις εκδηλώσεις στα Δερβενάκια, είχε, μεταξύ άλλων, παραστεί και ο κατηγορούμενος ως δράστης της δολοφονίας Π. Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς.  

Ο βουλευτής Κορίνθου της Χ.Α. καταγγέλλεται επίσης ότι λίγο μετά την εκλογή του απείλησε τον δήμαρχο Νεμέας Βαγγέλη Ανδριανάκο λέγοντάς του, μεταξύ άλλων, ότι «από εδώ και στο εξής θα είσαι υφιστάμενός μου, θα γίνω η σκιά σου».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΛΕΝΗ ΓΛΥΚΑΤΖΗ ΑΡΒΕΛΕΡ ΠΕΘΑΝΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πολιτική / Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά την κορυφαία βυζαντινολόγο και ακαδημαϊκό

Η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 100 ετών   - «Με δίδαξε τη σημασία του έργου και του αποτελέσματος. Ώστε το “αν” να γίνεται “να”, όπως μου έλεγε η ίδια», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
THE LIFO TEAM
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 200 ΒΕΛΓΟΣ ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ

Πολιτική / Καισαριανή: Δρομολογούνται διαδικασίες από το ΥΠΠΟ για τις φωτογραφίες με τους 200 εκτελεσθέντες - Τι λέει ο συλλέκτης που τις έχει

Όσα φανέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης - Ανοιχτός σε διάλογο με τις ελληνικές Αρχές δηλώνει ο Βέλγος συλλέκτης
THE LIFO TEAM
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Νίκος Παππάς: Οριστικά εκτός ΣΥΡΙΖΑ μετά το επεισόδιο με τον δημοσιογράφο Νίκο Γιαννόπουλο

Πηγές της Κουμουνδούρου ανέφεραν ότι είχαν ζητήσει «άμεσα στην επιτροπή δεοντολογίας τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» για την «απαράδεκτη συμπεριφορά του»
THE LIFO TEAM