Επιχείρηση «θάψιμο» για τη λίστα Λαγκάρντ

Επιχείρηση «θάψιμο» για τη λίστα Λαγκάρντ Facebook Twitter
0

Στο αρχείο επιχειρεί, σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία»,  να βάλει η κυβέρνηση τη λίστα Λαγκάρντ και τις άλλες τρεις λίστες, δηλαδή του Λουξεμβούργου, των ακινήτων στο Λονδίνο και των εμβασμάτων στο εξωτερικό

Στο πρωτοσέλιδο της σήμερα η εφημερίδα αναφέρει ότι σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών, «πρέπει να μπει μια «κόκκινη γραμμή» με το παρελθόν της φοροδιαφυγής και να ασχοληθούμε με τις νέες υποθέσεις».

Στελέχη του ΣΔΟΕ καταγγέλλουν στην εφημερίδα, ότι το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να αφαιρέσει τις υποθέσεις από το ΣΔΟΕ και να τις «θάψει» στις ΔΟΥ, κάτω από χιλιάδες φακέλους ανέλεγκτων υποθέσεων.

Σημειώνουν επίσης, ότι ουσιαστικά με αυτή την απόφαση "δένουν" τα χέρια, των ελεγκτών που εδώ και μήνες έχουν αναλάβει να εντοπίσουν, κάτω από αντίξοες συνθήκες, τις υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής που κρύβουν αυτές οι λίστες.

Τονίζουν ακόμα ότι οι υποθέσεις αφαιρούνται από το ΣΔΟΕ, τη στιγμή που είχε γίνει το πρώτο ξεσκαρτάρισμα ονομάτων και θα ακολουθούσε άνοιγμα λογαριασμών σε υποθέσεις, για τις οποίες υπήρχαν ενδείξεις μεγάλης φοροδιαφυγής.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΕΞ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΡΑΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ

Πολιτική / ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Η Συνθήκη της Λωζάννης καθορίζει με σαφήνεια το χαρακτήρα της Μουσουλμανικής Μειονότητας

«Επαναλαμβανόμενες ανακοινώσεις με ανάλογο περιεχόμενο ούτε δίκαιο παράγουν ούτε συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και καλής γειτονίας», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών
THE LIFO TEAM
ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ

Πολιτική / Λίνα Μενδώνη για Βασιλίσσης Όλγας: «Ο Χάρης Δούκας δηλώνει υπερήφανος για ένα έργο που πολέμησε»

«O Χάρης Δούκας όχι απλώς αποδέχεται και θαυμάζει τον δρόμο, που ολοκληρώνει την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, αλλά τον υιοθετεί ως δικό του, λησμονώντας ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου, η Ανάπλαση Α.Ε., τελεί -από το 2024- υπό την εποπτεία πέντε Υπουργείων, ανάμεσα στα οποία και το Υπουργείο Πολιτισμού», δήλωσε η υπουργός
THE LIFO TEAM