Πούτιν: «Οι αντάρτες έριξαν τα χημικά»

Πούτιν: «Οι αντάρτες έριξαν τα χημικά» Facebook Twitter
0

Την πεποίθηση του ότι τα χημικά στη Συρία τα έριξαν οι αντάρτες εξέφρασε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνέντευξη που παραχώρησε στους New York Times. Ο Ρώσος πρόεδρος προειδοποίησε μάλιστα ότι ένα χτύπημα στη Συρία θα μπορούσε να προκαλέσει νέο κύμα τρομοκρατίας και να υπονομεύσει τις προσπάθειες για επίλυση του πυρηνικού προβλήματος του Ιράν και της ισραηλινοπαλαιστινιακής διαμάχης. Παράλληλα, όπως είπε ο Ρώσος πρόεδρος, τα στρατιωτικά πλήγματα θα μπορούσαν να αποσταθεροποιήσουν περαιτέρω, όχι μόνο τη Μέση Ανατολή αλλά και την Αφρική.  

Ο ρώσος πρόεδρος επανέλαβε ότι η χρήση στρατιωτικής βίας, εκτός από τη νόμιμη άμυνα ή μια απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, «είναι απαράδεκτη και συνιστά πράξη επίθεσης» και υποστήριξε για μια ακόμη φορά ότι «τα τοξικά αέρια χρησιμοποιήθηκαν όχι από τον συριακό στρατό αλλά τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης για να προκαλέσουν μια παρέμβαση των ισχυρών ξένων υποστηρικτών τους, οι οποίοι θα τάσσονταν στην ίδια πλευρά με τους φονταμενταλιστές».

Ο Πούτιν κάλεσε την Ουάσιγκτον να μη χάσει την ευκαιρία με τη βούληση της Συρίας να καταστρέψει το χημικό της οπλοστάσιο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Ευρωπαίοι ακροδεξιοί μιμούνται τον Τραμπ στην «εκστρατεία κατά της Antifa»

Διεθνή / Οι Ευρωπαίοι ακροδεξιοί μιμούνται τον Τραμπ στην «εκστρατεία κατά της Antifa»

Ο Αμερικανός πρόεδρος προσφέρει νομιμότητα, αφήγημα και συνοχή στη νέα ευρωπαϊκή δεξιά, ενώ γύρω του έχει ήδη στηθεί ένα δίκτυο χρηματοδοτών και δεξαμενών σκέψης που συνθέτουν μια «Maga internationale»
LIFO NEWSROOM
Στρατηγική συνεργασία ΗΠΑ-Φινλανδίας στην Αρκτική: Κατασκευάζονται 11 νέα παγοθραυστικά

Διεθνή / Στρατηγική συνεργασία ΗΠΑ-Φινλανδίας στην Αρκτική: Κατασκευάζονται 11 νέα παγοθραυστικά

Οι ΗΠΑ και η Φινλανδία ανακοίνωσαν κοινό σχέδιο για την κατασκευή 11 παγοθραυστικών, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας και των συμφερόντων στην Αρκτική, σε μια περίοδο γεωπολιτικής έντασης
LIFO NEWSROOM
ΜΟΔΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΙΝΔΙΑ

Διεθνή / Η «πρωτεύουσα των απορριμμάτων»: Πώς η ανακύκλωση ρούχων σκοτώνει εργάτες στην Ινδία

Η πόλη Πανιπάτ της Ινδίας, γνωστή ως «πρωτεύουσα της ανακύκλωσης ρούχων», πληρώνει βαρύ τίμημα - Οι εργάτες πνίγονται σε χνούδι και τοξικά λύματα, ενώ οι μικροΐνες καταστρέφουν πνεύμονες και περιβάλλον
LIFO NEWSROOM
Η Χαμάς δεν παραδίδει τα όπλα - Γενική επιστράτευση με 7.000 μαχητές στους δρόμους της Γάζας

Διεθνή / Η Χαμάς δεν παραδίδει τα όπλα - Γενική επιστράτευση με 7.000 μαχητές στους δρόμους της Γάζας

«Κηρύσσουμε γενική επιστράτευση σε απάντηση στο κάλεσμα του εθνικού και θρησκευτικού καθήκοντος, για να καθαρίσουμε τη Γάζα από παράνομους και συνεργάτες του Ισραήλ» ήταν το μήνυμα που έλαβαν μέλη της οργάνωσης
LIFO NEWSROOM