To καθεστώς Ασάντ ελέγχει πια το Κιουσέιρ

To καθεστώς Ασάντ ελέγχει πια το Κιουσέιρ Facebook Twitter
0

Υπό τον έλεγχο του καθεστώτος Άσαντ βρίσκεται η στρατηγικής σημασίας πόλη του Κουσέιρ στη δυτική Συρία.
Οι αντάρτες τράπηκαν σε φυγή κατά τη διάρκεια της νύχτας, μετά τη σφοδρή επίθεση των μαχητών του συριακού στρατού και της Χεζμπολάχ, που άφησαν πίσω τους εκατοντάδες νεκρούς.


Σύμφωνα με τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις, μαζί τους αποχώρησαν και άμαχοι που γλίτωσαν από τα μαζικά πυρά.
Το Κουσέιρ βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Λίβανο και πάνω στη διαδρομή ανεφοδιασμού των ανταρτών με όπλα. Παρέμεινε υπό τον έλεγχό τους επί ένα χρόνο. Η δυναμική επέμβαση των μαχητών της Χεζμπολάχ στο πλευρό των δυνάμεων του Άσαντ, φαίνεται πως αποτέλεσε τον καθοριστικό παράγοντα για να αλλάξει χέρια η πόλη.


Η αιματοχυσία του Κουσέιρ έρχεται λίγες ώρες μετά τη δημόσια διαπίστωση των Ηνωμένων Εθνών, πως ο πόλεμος στη Συρία έχει φτάσει σε νέα επίπεδα βαρβαρότητας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΚΡΗΞΗ, ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ, ΕΒΡΑΙΚΟ, ΣΧΟΛΕΙΟ

Διεθνή / Έκρηξη σε εβραϊκό σχολείο στο Άμστερνταμ - «Στοχευμένη επίθεση» καταγγέλλει η δήμαρχος

Οι ανησυχίες για πιθανές επιθέσεις κατά εβραϊκών κοινοτήτων διεθνώς έχουν ενταθεί λόγω των πρόσφατων επιχειρήσεων των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν και της αντίδρασης της Τεχεράνης
THE LIFO TEAM