Νέες βολές των ΗΠΑ κατά της Κίνας για τις κυβερνοεπιθέσεις

Νέες βολές των ΗΠΑ κατά της Κίνας για τις κυβερνοεπιθέσεις Facebook Twitter
0

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ σκοπεύουν να ενισχύσουν τις εναέριες δυνάμεις και τα όπλα υψηλής τεχνολογίας στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, με στόχο τη στρατηγική εξισορρόπηση της περιοχής, σύμφωνα με τον αμερικανό υπουργό Άμυνας, Τσακ Χέιγκελ, ο οποίος δεν δίστασε να εξαπολύσει για ακόμα μία φορά κατηγορίες ενάντια στην Κίνα σχετικά με κυβερνοεπιθέσεις.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για τις κυβερνοεπιθέσεις, πολλές από τις οποίες φαίνεται να συνδέονται με την κινεζική κυβέρνηση. Ως οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα έχουν πολλά κοινά ενδιαφέροντα και ανησυχίες. Η θέσπιση μιας κοινής ομάδας είναι ένα πρώτο θετικό βήμα διαλόγου για τις κυβερνοεπιθέσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές», είπε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Σιγκαπούρη.

Το τελευταίο διάστημα η Ουάσινγκτον εξαπολύει ευθέως τα πυρά της ενάντια στο Πεκίνο για κυβερνοεπιθέσεις. Πριν από λίγες εβδομάδες έκθεση του Πενταγώνου κατέληγε ότι η Κίνα με αυτόν τον τρόπο αποσπά στρατιωτικές πληροφορίες.

Πηγή: Euronews

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM