Ο Σαμαράς από σήμερα στην Κίνα

Ο Σαμαράς από σήμερα στην Κίνα Facebook Twitter
0

Συνοδεία πολυμελούς αποστολής μεταβαίνει σήμερα στην Κίνα ο Αντώνης Σαμαράς για συναντήσεις και προσέλκυση επενδύσεων. Στόχος του πρωθυπουργού η υπογραφή  συμφωνιών και εμπορικών συνεργασιών για την προώθηση ελληνικών προϊόντων στην Κίνα.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης, όπως έχει καταρτιστεί, προβλέπει  ότι ο κ. Σαμαράς θα μιλήσει στην Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Λι Κετσιάνγκ και θα παρακαθίσει σε δείπνο που πραγματοποιείται προς τιμήν του. Την Παρασκευή, θα απευθύνει ομιλία στο Ελληνοκινεζικό Business Forum και θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Ζινπίνγκ.

Το Σάββατο θα μεταβεί στην Χαντζόου, όπου, θα συναντηθεί με τον κυβερνήτη της Περιφέρειας και θα μιλήσει στο World Cultural Forum. Στη συνέχεια θα μεταβεί στη Σαγκάη όπου θα συναντηθεί με το δήμαρχο της πόλης και θα μιλήσει σε Επιχειρηματικό Forum.

Ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει από την Κίνα την Τετάρτη για να μεταβεί στο Αζερμπαϊτζάν, όπου θα συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία της χώρας, ενώ αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας θα επιστρέψει στην Αθήνα.

Στην αποστολή συμμετέχουν, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική,  ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς, διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής, μαζί με τον Δημήτρη Δημόπουλο, πρόεδρο του δ.σ. της Εθνικής Ασφαλιστικής. Επίσης, ο κ. Σπύρος Λεκάκος, διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς, ο κ. Δημήτρης Μαντζούνης, διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, καθώς και ο κ. Νίκος Νανόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Eurobank.

Από την πλευρά της ναυτιλίας συμμετέχουν οι εφοπλιστές κ.κ. Θεόδωρος Βενιάμης, Θανάσης Μαρτίνος, Γιώργος Προκοπίου, Πάνος Λασκαρίδης, Γιώργος Οικονόμου και Ιωάννης Αγγελικούσης.

Επίσης, οι επιχειρηματίες κ. Δημήτρης  Καλλιτσάντσης, διευθύνων σύμβουλος της Ακτωρ, ο κ. Δημήτρης Κοπελούζος, ο κ. Γεώργιος Σκινδήλιας, διευθύνων σύμβουλος της Χαλυβουργικής, ο πρόεδρος της Αλουμύλ, κ. Γεώργιος Μυλωνάς, ο ιδιοκτήτης της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, κ. Γεώργιος Περιστέρης, ο ιδιοκτήτης της Lavipharm, κ. Αθανάσιος Λαβίδας, ο Ευστάθιος Χαϊδάς της Ικτίνος, ο κ. Δημήτρης Κουτσολιούτσος, πρόεδρος του ομίλου Folie Folie, o κ. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος του Costa Navarino.

Το παρόν δίνουν ακόμη ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Στέλιος Σταυρίδης, ο διευθύνων σύμβουλος του Ιnvest in Greece, κ. Στέφανος Ησαΐας, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Κώστας Μίχαλος, ο πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου και πρόεδρος του ομίλου Vitex, κ. Κωνσταντίνος Γιαννίδης, ο πρόεδρος του ΟΠΕ, κ. Αλκιβιάδης Καλαμπόκης κ.ά.

Από κυβερνητικής πλευράς παρόντες θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Ναυτιλίας Κώστας Μουσουρούλης, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας, ο βουλευτής Επικρατείας Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο διπλωματικός σύμβουλος Σταύρος Παπασταύρου και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου Γιώργος Μουρούτης.

Σύμφωνα πάντως με σημερινό δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, δεν έχει κανονιστεί πρόγραμμα συναντήσεων των υπουργών στην Κίνα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ