«Δεν είναι AI»: Φιλοζωική οργάνωση δημοσίευσε φωτογραφίες με 250 σκυλιά σε ένα σπίτι

ΣΚΥΛΙΑ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ Facebook Twitter
Φωτογραφία: Facebook/RSPCARadcliffeAnimalCentre
0

Περισσότερα από 250 σκυλιά εντοπίστηκαν σε ένα ακίνητο, σε εικόνες τόσο σοκαριστικές που η βρετανική φιλοζωική οργάνωση RSPCA αναγκάστηκε να διαψεύσει κατηγορίες ότι οι φωτογραφίες είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης.

Ανακοίνωσε ότι παρέλαβε 87 σκυλιά από το ακίνητο σε άγνωστη τοποθεσία στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ τα υπόλοιπα μεταφέρθηκαν στην Dogs Trust, μια ακόμη φιλοζωική οργάνωση.

Αφού η RSPCA δημοσίευσε εικόνες από το σπίτι στο διαδίκτυο, που έδειχναν δεκάδες ζώα στοιβαγμένα στον χώρο του καθιστικού, χρήστες κατηγόρησαν την οργάνωση ότι οι φωτογραφίες είχαν δημιουργηθεί με εργαλεία AI.

Ωστόσο, η RSPCA ξεκαθάρισε ότι οι εικόνες είναι αληθινές και ότι αντίστοιχα περιστατικά έχουν αυξηθεί κατά 70% σε Αγγλία και Ουαλία από το 2021, αναφερόμενη σε κλήσεις που αφορούν 10 ή περισσότερα ζώα.

«Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα»

Οι ιδιοκτήτες του ακινήτου είπαν στους επιθεωρητές της οργάνωσης ότι έχασαν τον έλεγχο της αναπαραγωγής των σκύλων τύπου poodle-cross και ότι η κατάσταση «ξέφυγε γρήγορα».

Η Jo Hirst, επιθεωρήτρια της RSPCA, δήλωσε: «Αυτή η σοκαριστική εικόνα είναι η πραγματικότητα πολλών περιπτώσεων με μεγάλο αριθμό ζώων και η κατάσταση που οι υπάλληλοι πρώτης γραμμής αντιμετωπίζουν όλο και πιο συχνά – με περιστατικά που περιλαμβάνουν 10, 20 ακόμη και 100 ζώα να αυξάνονται. Κατανοούμε ότι ο κόσμος σοκάρεται τόσο πολύ που δεν πιστεύει αυτό που βλέπει. Αλλά αυτή η φωτογραφία δεν είναι AI, είναι αληθινή. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα του τι μπορεί να συμβεί όταν ακόμη και καλοπροαίρετοι ιδιοκτήτες καταρρέουν υπό την πίεση – η υπερβολική αναπαραγωγή ξεφεύγει και οι συνθήκες γίνονται ανεξέλεγκτες».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιδιοκτήτες χαρακτηρίστηκαν «εξαιρετικά ευάλωτοι» από την οργάνωση, η οποία αποφάσισε να μην τους ασκήσει ποινική δίωξη.

Η οργάνωση επισημαίνει ότι τέτοιες περιπτώσεις, όπου μεγάλος αριθμός ζώων διατηρείται σε ένα σημείο, μπορεί να συνδέονται με προβλήματα ψυχικής υγείας, την κρίση κόστους ζωής ή κακές πρακτικές εκτροφής. Όπως τονίζουν οι ειδικοί της RSPCA, συχνά πρόκειται για άτομα με καλές προθέσεις, που όμως χάνουν τον έλεγχο της κατάστασης.

Ανάμεσα στα 250 σκυλιά που διασώθηκαν πρόσφατα είναι και ο Stevie και η Sandy, τα οποία αναζητούν πλέον μόνιμο σπίτι μέσω του Southridge Animal Centre της RSPCA.

Πέρυσι, η οργάνωση ανταποκρίθηκε σε 4.200 περιστατικά που αφορούσαν τουλάχιστον 10 ζώα στο ίδιο ακίνητο σε Αγγλία και Ουαλία.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΚΗ ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Διεθνή / Μπενιαμίν Νετανιάχου: Η δίκη του για διαφθορά συνεχίζεται την Κυριακή

«Με την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και την επιστροφή του δικαστικού συστήματος σε πλήρη λειτουργία, οι ακροάσεις θα συνεχιστούν κανονικά», ανέφερε ανακοίνωση των ισραηλινών δικαστηρίων
THE LIFO TEAM
ΑΝΤΡΙΟΥ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗΣΗ ΣΠΙΤΙ

Διεθνή / Άντριου Μάουντμπάτεν - Ουίνδσορ: Μετακόμισε μετά από αρκετή καθυστέρηση στο νέο του σπίτι

Ο αδελφός του βασιλιά Καρόλου προσπαθεί να εδραιώσει μια πιο σταθερή και ήρεμη καθημερινότητα μακριά από το Royal Lodge, ενώ συνεχίζονται οι νομικές και προσωπικές του υποθέσεις
THE LIFO TEAM
DISCOVEREU ΕΥΡΩΠΗ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ

Διεθνή / ΕΕ: Δωρεάν εισιτήρια για 40.000 άτομα - Ποιοι οι δικαιούχοι, μέχρι πότε οι αιτήσεις

Η πρωτοβουλία της ΕΕ επιστρέφει το 2026 - Δεκάδες χιλιάδες νέοι Ευρωπαίοι μπορούν να ανακαλύψουν προορισμούς που αναδεικνύουν την αρχιτεκτονική, τις καλές τέχνες, τη γαστρονομία
THE LIFO TEAM
ΤΟΥΡΚΙΑ LGBTQI+ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Τουρκία: Σε δίκη στελέχη οργάνωσης για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας - Κατηγορούνται για «ανηθικότητα»

Η ομοφυλοφιλία δεν είναι παράνομη στην Τουρκία, αλλά η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα αποτελεί συχνά στόχο των αρχών, οι οποίες την κατηγορούν για τη μείωση του ποσοστού γεννήσεων στη χώρα
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ ΝΑΡΚΕΣ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ανακοίνωσε δύο εναλλακτικές διαδρομές «για προστασία των πλοίων από νάρκες»

Για την είσοδο στον Κόλπο από τη θάλασσα του Ομάν, τα πλοία πρέπει να περνούν ανάμεσα στις ιρανικές ακτές και το νησί Λαράκ, τον «σταθμό διοδίων της Τεχεράνης»
THE LIFO TEAM