Τρία Ελληνόπουλα σώθηκαν από το μακελειό του Κονέκτικατ

Τρία Ελληνόπουλα σώθηκαν από το μακελειό του Κονέκτικατ Facebook Twitter
3

Τρία Ελληνόπουλα που φοιτούσαν στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χούκ στην κωμόπολη Νιουτάουν της πολιτείας Κονέκτικατ, όπου έγινε το μακελειό, είναι ανάμεσα στα παιδιά που στάθηκαν τυχερά και γλύτωσαν από τη μανία του δολοφόνου.

Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Σταύρος Παπαγερμανός, στο εν λόγω σχολείο διδάσκουν και δυο ομογενείς δασκάλες, οι οποίες κατάφεραν να διασωθούν, όπως και μια βιβλιοθηκάριος. Και τα έξι αυτά άτομα ελληνικής καταγωγής ανήκουν στην ελληνορθόδοξη κοινότητα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ντάνμπερι, που βρίσκεται δεκαεπτά χιλιόμετρα από τον τόπο της τραγωδίας.

Μέχρι στιγμής, αν και δεν υπάρχουν πληροφορίες για μαθητή ή εκπαιδευτικό ελληνικής καταγωγής που να συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των 26 θυμάτων (20 απ' αυτά είναι παιδιά ηλικίας 5 μέχρι 10 ετών), αλλά και των πολλών τραυματιών, εντούτοις ομογενείς της περιοχής δεν μπορούν να μιλήσουν με σιγουριά επειδή τα ονόματα των νεκρών δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί. Επίσης, πάντα υπάρχει η πιθανότητα μια οικογένεια, κυρίως από μεικτούς γάμους, να μην είναι μέλος σε ελληνορθόδοξη κοινότητα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος επικοινώνησε αμέσως μετά το άκουσμα της φρικτής είδησης με τον ιερατικό προϊστάμενο του ελληνορθόδοξου ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ντάνμπερι, Πέτρο Καρλούτσο. Όπως σημειώνεται, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι πρόκειται για ένα "έγκλημα απίστευτου χαρακτήρα και μεγέθους, μια ειδεχθή πράξη, το είδος της οποίας η κοινωνία μας πρέπει να αγωνιστεί σκληρά για να εμποδίσει και να απαλείψει". Επιπλέον, κάλεσε του πιστούς "να προσευχηθούν με θέρμη και πίστη για την από Θεού στήριξη και παρηγοριά προς όλους τους ανθρώπους και τις οικογένειες που υποφέρουν και για την ανάπαυση των ψυχών των αθώων θυμάτων της φοβερής αυτής τραγωδίας".

Τέλος, αναφέρεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος θα επισκεφθεί αύριο το ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ώστε "να προσφέρει ποιμαντική μέριμνα και παραμυθία στους ανθρώπους της περιοχής" και "να προσευχηθεί μαζί τους κατά τη Θεία Λειτουργία".

Πηγή: ΑΜΠΕ

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δηλώνει ότι η Ουκρανία θέλει χρήματα και τεχνολογία σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια στη Μέση Ανατολή

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει ξεκαθαρίσει ότι η βοήθεια που έχει σταλθεί «δεν πρόκειται για συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο με το Ιράν»
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Axios: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να διαρκέσει έως τον Σεπτέμβριο

Οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή μετρούν ήδη δύο εβδομάδες και συνεχίζουν. Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι οι επιθέσεις στο Ιράν θα διαρκέσουν 4 με 6 εβδομάδες. Γιατί όμως όλοι προβλέπουν μια μακροχρόνια κρίση;
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Τραμπ: «Ήξερα για τα Στενά του Ορμούζ, όπως και ότι ο Μπιν Λάντεν θα επιτίθετο στους Δίδυμους Πύργους»

Ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίστηκε για ακόμη μία φορά πως στο βιβλίο του, με τίτλο «The America We Deserve», είχε προβλέψει την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους Δίδυμους Πύργους
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΙΡΑΚ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Mission Accomplished;» - Η θριαμβολογία του 2003 που στοιχειώνει τη σημερινή σύγκρουση με το Ιράν

Η εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ και η πτώση του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν - Με αφορμή τον πόλεμο ΗΠΑ - Ιράν σήμερα, πολλοί αναλυτές βλέπουν ανησυχητικές ομοιότητες ανάμεσα στις δύο συγκρούσεις
THE LIFO TEAM