Στο 1% ο πληθωρισμός Νοεμβρίου

Στο 1% ο πληθωρισμός Νοεμβρίου Facebook Twitter
0

Στο 1% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός το φετινό Νοέμβριο έναντι 2,9% που ήταν πέρσι τον ίδιο μήνα και 1,6% που ήταν τον Οκτώβριο του 2012.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, παρά την αποκλιμάκωση του γενικού δείκτη τιμών κατανάλωσης, οι ανοδικές τάσεις εξακολουθούν να υπάρχουν σε προϊόντα όπως οι πατάτες που μέσα σε ένα χρόνο η τιμή τους αυξήθηκε κατά 12,3%.

Επιπλέον, έντονα ανοδική είναι και η πορεία των τιμών στα ενεργειακά αγαθά με το πετρέλαιο θέρμανσης να αυξάνεται κατά 39,4%, τον ηλεκτρισμό κατά 16,3% και το φυσικό αέριο κατά 14,5%.

Ωστόσο, το οικονομικό επιτελείο εκτιμά ότι από του χρόνου μπορεί να υπάρξει αποπληθωρισμός, δηλαδή, μείωση του γενικού επιπέδου των τιμών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κορυφαίος οικονομολόγος «βλέπει» επικείμενη ύφεση: Ποιους τρεις παράγοντες παρακολουθεί

Οικονομία / Κορυφαίος οικονομολόγος «βλέπει» επικείμενη ύφεση στις ΗΠΑ: Ποιους τρεις παράγοντες παρακολουθεί

Ο οικονομολόγος Μαρκ Ζάντι προειδοποιεί ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται στο χείλος ύφεσης, εξηγώντας ποιοι δείκτες απασχόλησης θα επιβεβαιώσουν την επιβράδυνση
LIFO NEWSROOM