Αποχώρησε από τη δεξίωση στο Προεδρικό ο Χαρίτσης – Καταγγέλλει αποκλεισμό Παλαιστίνιου πρόσφυγα που συνόδευε

Αποχώρησε από τη δεξίωση στο Προεδρικό ο Χαρίτσης – Καταγγέλλει αποκλεισμό Παλαιστίνιου πρόσφυγα που συνόδευε Facebook Twitter
0

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, αποχώρησε από τη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, καταγγέλλοντας ότι δεν επετράπη η είσοδος στον συνοδό του, Παλαιστίνιο πρόσφυγα από τη Γάζα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς, ο κ. Χαρίτσης προσήλθε στη δεξίωση συνοδευόμενος από τον Kamel Kotkot, Παλαιστίνιο πρόσφυγα και κηδεμόνα ανήλικου παιδιού από τη Γάζα, το οποίο νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας. Όπως αναφέρεται, είχε υποβληθεί σχετικό αίτημα ώστε ο κ. Kotkot να συμμετάσχει στην εκδήλωση, πλην όμως το αίτημα απορρίφθηκε από το πρωτόκολλο της Προεδρίας.

Ο Αλέξης Χαρίτσης επέλεξε να αποχωρήσει από την εκδήλωση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση αποκλεισμού του συνοδού του.

Η ανάρτηση του Αλέξη Χαρίτση:

«Η θέση μου είναι εδώ. Στο πλευρό της Παλαιστίνης»

Ο κ. Kamel Kotkot είναι πρόσφυγας από τη Γάζα, κηδεμόνας ενός ανήλικου παιδιού που νοσηλεύεται εδώ στην Αθήνα. Ζήτησα σήμερα να επιτραπεί να με συνοδεύσει στην εκδήλωση, στο Προεδρικό Μέγαρο, για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας στη χώρα μας.

Γιατί εμείς οι Έλληνες γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει εισβολή, τι σημαίνει κατοχή, τι σημαίνει προσφυγιά. Και γιατί η δημοκρατία μας αποκτά ουσιαστικό περιεχόμενο όταν συνδέεται με τους αγώνες του σήμερα, με τους αγώνες των λαών για ειρήνη και ελευθερία.

Δυστυχώς εισέπραξα άρνηση. Θεωρώ αδιανόητο στην Ελληνική Δημοκρατία του 2025 να μην υπάρχει χώρος για τους κατατρεγμένους μιας γενοκτονίας.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία να διασφαλιστεί ότι τα Στενά θα παραμείνουν ανοιχτά»

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή έγιναν στο πλαίσιο συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Χουσεΐν αλ-Σεΐχ
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΗ LIVE ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης από Βουλή: Νομοθετική πρωτοβουλία για επιτάχυνση υποθέσεων που αφορούν πολιτικά πρόσωπα

«Οσα εσείς καταγγέλλετε κ. Ανδρουλάκη, ο ΟΟΣΑ τα χαιρετίζει» είπε ο πρωθυπουργός προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που είχε ζητήσει την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή
THE LIFO TEAM
ΥΠΕΞ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΡΑΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ

Πολιτική / ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Η Συνθήκη της Λωζάννης καθορίζει με σαφήνεια το χαρακτήρα της Μουσουλμανικής Μειονότητας

«Επαναλαμβανόμενες ανακοινώσεις με ανάλογο περιεχόμενο ούτε δίκαιο παράγουν ούτε συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και καλής γειτονίας», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών
THE LIFO TEAM