LIVE!

Η Κίνα φιλοξένησε τον πρώτο αγώνα ποδοσφαίρου με AI ρομπότ

Η Κίνα φιλοξενεί τον πρώτο αγώνα ποδοσφαίρου με ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης Facebook Twitter
Φωτογραφία: X
0

Το περασμένο Σάββατο στο Πεκίνο διεξήχθη ένας ιδιαίτερος ποδοσφαιρικός αγώνας.

Τέσσερις ομάδες από ανθρωποειδή ρομπότ έπαιξαν ποδόσφαιρο μεταξύ τους, σε αγώνες τριών εναντίον τριών, καθοδηγούμενες αποκλειστικά από την τεχνητή νοημοσύνη. Το θέαμα ωστόσο δεν ήταν τόσο εντυπωσιακό, όσο ακούγεται καθώς απεδείχθη πως η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι σε θέση - τουλάχιστον ακόμη - να αντικαταστήσει το ταλέντο του Ρονάλντο ή του Εμπαπέ.

Βίντεο από τον αγώνα έδειξε ότι τα ρομπότ δυσκολεύονταν να κλωτσήσουν την μπάλα ή ακόμα και να σταθούν όρθια, κάνοντας θεαματικές τούμπες που, αν τις έκαναν οι ποδοσφαιριστές, θα έπαιρναν κίτρινη κάρτα για θέατρο. Τουλάχιστον δύο ρομπότ χρειάστηκαν να απομακρυνθούν με φορείο επειδή δεν μπορούσαν να ξανασηκωθούν μόνα τους αφού έπεσαν.

Ο Τσενγκ Χάο, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Booster Robotics, της εταιρείας που παρείχε τα ρομπότ-παίκτες, δήλωσε ότι οι αθλητικοί αγώνες είναι το ιδανικό «πεδίο δοκιμής» για τα ανθρωποειδή ρομπότ. Είπε επίσης ότι στο μέλλον οι άνθρωποι θα μπορούσαν να παίξουν ποδόσφαιρο με ρομπότ, αν και όπως έδειξε ο αγώνας του Σαββάτου, τα ρομπότ έχουν ακόμα δρόμο μπροστά τους μέχρι να σταθούν αντάξια σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου.

Ο Τσενγκ τόνισε: «Στο μέλλον ίσως κανονίσουμε αγώνες ανάμεσα σε ανθρώπους και ρομπότ. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να διασφαλίσουμε πως τα ρομπότ θα είναι απόλυτα ασφαλή».

Ο διαγωνισμός έγινε ανάμεσα σε πανεπιστημιακές ομάδες, οι οποίες «προγραμμάτισαν» τα ρομπότ με δικούς τους αλγόριθμους. Στον τελικό, η ομάδα THU Robotics του Πανεπιστημίου Tsinghua κέρδισε την ομάδα Mountain Sea του Γεωπονικού Πανεπιστημίου της Κίνας με σκορ 5–3 και κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Με πληροφορίες από Guardian

Τech & Science
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

CLAUDE ANTHROPIC ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Τech & Science / Ο αμερικανικός στρατός χρησιμοποίησε το Claude στην επίθεση κατά του Ιράν, παρά την απαγόρευση Τραμπ

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, το στρατιωτικό επιτελείο των ΗΠΑ χρησιμοποίησε το Claude για ανάλυση πληροφοριών, αλλά και για την επιλογή στόχων και την προσομοίωση επιχειρήσεων στο πεδίο μάχης
THE LIFO TEAM
ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΜΑΤΟΣ

Τech & Science / Εξέταση αίματος μπορεί να εκτιμήσει τον κίνδυνο θανάτου σε ηλικιωμένους

Ένα απλό αιματολογικό τεστ μπορεί να βοηθήσει τους γιατρούς να εντοπίσουν ποιοι ηλικιωμένοι διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να ζήσουν μόνο για λίγα ακόμη χρόνια, καθώς μικρά μόρια RNA στο αίμα φαίνεται να προβλέπουν με ακρίβεια τη διάρκεια ζωής τους
THE LIFO TEAM
ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ HARVARD ΓΙΑΤΡΟΣ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ

Τech & Science / Γιατρός του Harvard εξηγεί τον «κανόνα 5+5+5» για να επιλέγουμε τα πιο υγιεινά δημητριακά

«Δεν είναι σε καμία περίπτωση η πρώτη μου επιλογή για πρωινό, όμως πολλοί τα προτιμούν όταν βιάζονται», λέει η Δρ. Trisha Pasricha περπατώντας στον διάδρομο ενός σούπερ μάρκετ
THE LIFO TEAM