Κιλιάν Εμπαπέ: Η Σουηδία έκλεισε την έρευνα για βιασμό λόγω ανεπαρκών αποδεικτικών στοιχείων

Κιλιάν Εμπαπέ: Η Σουηδία έκλεισε την έρευνα για βιασμό λόγω ανεπαρκών αποδεικτικών στοιχείων Facebook Twitter
Κιλιάν Εμπαπέ / Φωτ.: ΕΡΑ
0

Οι εισαγγελείς στη Σουηδία έκλεισαν την έρευνα για μια υπόθεση καταγγελλόμενου βιασμού, την οποία τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης είχαν συνδέσει με τον αρχηγό του γαλλικού ποδοσφαίρου Κιλιάν Εμπαπέ. Η Μαρίνα Τσιράκοβα, της Σουηδικής Εισαγγελικής Αρχής, δήλωσε ότι η έρευνα για μια φερόμενη επίθεση που φέρεται να έλαβε χώρα στη Στοκχόλμη έληξε λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

Ο παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, ένα από τα πιο προβεβλημένα πρόσωπα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, δεν κατονομάστηκε ποτέ επίσημα από τους Σουηδούς εισαγγελείς ούτε ειδοποιήθηκε από αυτούς ότι είναι ύποπτος για κάποιο έγκλημα. Τον Οκτώβριο, όταν ήρθαν στην επιφάνεια οι ισχυρισμοί, η δικηγόρος του Εμπαπέ δήλωσε ότι ο πελάτης της ετοιμαζόταν να καθαρίσει το όνομά του με αγωγή για δυσφήμιση. Ο Κιλιάν Εμπαπέ είχε προηγουμένως χαρακτηρίσει τις αναφορές ως «fake news». 

Η ανώτερη εισαγγελέας Μαρίνα Τσιράκοβα, η οποία ήταν επικεφαλής της προκαταρκτικής έρευνας, έκρινε ότι τα αποδεικτικά στοιχεία «δεν επαρκούν για να προχωρήσει περαιτέρω, και ως εκ τούτου η έρευνα κλείνει». Ο δικηγόρος του ποδοσφαιριστή αρνήθηκε να σχολιάσει, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Figaro. Ο φερόμενος ως βιασμός και οι δύο περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης φέρονται να έλαβαν χώρα σε ξενοδοχείο της σουηδικής πρωτεύουσας στις 10 Οκτωβρίου.

Αρκετά σουηδικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των εφημερίδων Aftonbladet και Expressen και του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα SVT, κατονόμασαν τον Εμπαπέ ως ύποπτο. Ο άσσος της Ρεάλ Μαδρίτης είχε επισκεφθεί τη Στοκχόλμη εκείνη την περίοδο. Η αστυνομία εθεάθη να επισκέπτεται το ξενοδοχείο Bank όπου είχε μείνει, με τους αστυνομικούς να φεύγουν αργότερα με τσάντες. Ένα δημοσίευμα ανέφερε ότι είχαν πάρει ρούχα από το ξενοδοχείο ως αποδεικτικά στοιχεία.

Την Κυριακή (8/12), μιλώντας για πρώτη φορά για την υπόθεση στη γαλλική τηλεοπτική εκπομπή Clique, ο Εμπαπέ δήλωσε ότι «δεν εμπλέκεται». «Δεν έχω λάβει τίποτα, καμία κλήση... Δεν εμπλέκομαι» είπε χαρακτηριστικά. Η δικηγόρος του καταδίκασε προηγουμένως τα δημοσιεύματα των σουηδικών μέσων ενημέρωσης ως δυσφημιστικά και δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για την καταγγελία.

Ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης σημείωσε αυτή την εβδομάδα το 50ό του γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μεταγράφηκε από την Παρί Σεν Ζερμέν (PSG) νωρίτερα φέτος. Κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο ως έφηβος, το 2018, στη Ρωσία και σημείωσε χατ-τρικ στον τελικό του 2022 στο Κατάρ - τον οποίο η Γαλλία έχασε στα πέναλτι από την Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι. Στην PSG, ήταν μέλος μιας τριάδας σούπερ σταρ με τον Μέσι και τον Βραζιλιάνο επιθετικό Νεϊμάρ. Πέρυσι, ο γεννημένος στο Παρίσι αστέρας τερμάτισε στην τρίτη θέση για τα βραβεία Ballon d'Or και Best FIFA Men's Player.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν την Ουκρανία σε αεράμυνα και πληροφορίες, αλλά μετά τον πόλεμο

Διεθνή / Οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν την Ουκρανία σε αεράμυνα και πληροφορίες, αλλά μετά τον πόλεμο

Οι ΗΠΑ προσφέρουν υποστήριξη σε ευρωπαϊκή αποστολή για την Ουκρανία μετά τον πόλεμο, με πληροφορίες, αεράμυνα και επιτήρηση, ενισχύοντας την προστασία της χώρας έναντι μελλοντικής ρωσικής επίθεσης
LIFO NEWSROOM
Επείγουσα έκκληση για δράση σε Γάζα και Δυτική Όχθη κάνουν εκατοντάδες πρώην διπλωμάτες της ΕΕ

Διεθνή / Επείγουσα έκκληση για δράση σε Γάζα και Δυτική Όχθη κάνουν εκατοντάδες πρώην διπλωμάτες της ΕΕ

Επιστολή 209 πρώην πρέσβεων και ανώτερων διπλωματών της ΕΕ καλεί σε άμεση δράση για τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη - Ζητούν κυρώσεις, περιορισμούς σε εμπόριο και έρευνα, αν η ΕΕ δεν αναλάβει συλλογική πρωτοβουλία
LIFO NEWSROOM
«Η Γερμανία δεν θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος», λέει ο καγκελάριος Μερτς

Διεθνή / «Η Γερμανία δεν θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος», λέει ο καγκελάριος Μερτς

«Η θέση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι σαφής σε ό,τι αφορά την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους. Δεν θα προσχωρήσουμε στην πρωτοβουλία αυτή» ξεκαθάρισε ο καγκελάριος
LIFO NEWSROOM
«Φοβάμαι να πάω στο σινεμά»: Ένα ΛΟΑΤΚΙ+ φιλί στο «Lightyear» τρομοκράτησε τον Snoop Dogg

Διεθνή / «Φοβάμαι να πάω στο σινεμά»: Ένα ΛΟΑΤΚΙ+ φιλί στο «Lightyear» τρομοκράτησε τον Snoop Dogg

Ο Αμερικανός ράπερ είπε ότι ένιωσε «φοβισμένος» όταν πήγε τον εγγονό του στον κινηματογράφο και χρειάστηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις για το ομόφυλο ζευγάρι που εμφανίζεται στην ταινία
LIFO NEWSROOM