Εκλογές ΗΠΑ: Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για Τραμπ και Χάρις - Μάχη στήθος με στήθος

Εκλογές ΗΠΑ: Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για Χάρις και Τραμπ - Μάχη στήθος με στήθος Facebook Twitter
0

Η κρίσιμη ημέρα για τις εκλογές στις ΗΠΑ έφτασε και όλα δείχνουν πως η μάχη που θα δώσουν Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ θα είναι στήθος με στήθος.

Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις υποδεικνύουν πως οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, στις οποίες αναμετρώνται Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ, θα είναι πάρα πολύ αμφίρροπες. Η Wall Street Journal, σε δημοσίευμά της, σχολιάζει πως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και η αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών παραμένουν «ουσιαστικά ισόπαλοι. Ο μέσος όρος των εθνικών δημοσκοπήσεων δείχνει τη Χάρις να παίρνει 48% και τον Τραμπ 46,8%. Είναι στο όριο στατιστικού λάθους».

Σε Πενσυλβάνια και Νεβάδα είναι ουσιαστικά ισόπαλοι ενώ η Χάρις κέρδισε περίπου 1 μονάδα στο Μίσιγκαν και το Ουισκόνσιν και ο Τραμπ 2 μονάδες στην Αριζόνα και 1 μονάδα σε Τζόρτζια και Βόρεια Καρολίνα. Επίσης, δημοσκοπήσεις σε επτά πολιτείες-κλειδιά δείχνουν οριακή διαφορά, με κάθε υποψήφιο να προηγείται σε ορισμένες περιοχές κατά μόλις μια ή δύο μονάδες, ποσοστό εντός του περιθωρίου στατιστικού λάθους.

Εκλογές ΗΠΑ: Προετοιμάζονται για μετεκλογική ένταση

Πάντως, η Ουάσινγκτον φαίνεται να προετοιμάζεται για πιθανές διαμαρτυρίες ή ταραχές μετά τις εκλογές. Οι επιχειρήσεις κοντά στον Λευκό Οίκο έχουν ήδη καλύψει τις εισόδους τους με σανίδες, αντικατοπτρίζοντας την ατμόσφαιρα ανησυχίας για ενδεχόμενες αντιδράσεις και το ξέσπασμα ταραχών, ειδικά με δεδομένο το υψηλό επίπεδο πόλωσης και αμφισβήτησης του αποτελέσματος.

Ενώ οι ΗΠΑ περιμένουν το αποτέλεσμα, οι αρχές προετοιμάζονται για τυχόν αντιδράσεις που μπορεί να ακολουθήσουν την ανακοίνωσή του, έχοντας κατά νου τις ταραχές μετά τις εκλογές του 2016 και την επίθεση στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου 2021. Με τις δύο πλευρές έτοιμες να αμφισβητήσουν το αποτέλεσμα των εκλογών, οι Αμερικανοί ανυπομονούν να ολοκληρωθεί η ιστορική εκλογική αναμέτρηση και προετοιμάζονται για ό,τι ακολουθήσει.

Με πληροφορίες από Wall Street Journal

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πίτερ Μάντελσον στο BBC: «Δεν είδα ποτέ νεαρές γυναίκες στις επισκέψεις μου στον Έπσταϊν»

Διεθνή / Πίτερ Μάντελσον στο BBC: «Δεν είδα ποτέ νεαρές γυναίκες στις επισκέψεις μου στον Έπσταϊν»

«Αν ήξερα ή αν είχα οποιαδήποτε εμπλοκή, φυσικά θα απολογούμουν. Όμως δεν ήμουν ούτε συνένοχος ούτε ενήμερος για όσα έκανε» υποστήριξε στην πρώτη συνέντευξή του μετά την απομάκρυνσή του από τη θέση του πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
Αψηφούν την καταστολή οι διαδηλωτές στο Ιράν – Σκληρές συγκρούσεις καταγράφονται σε βίντεο

Διεθνή / Αψηφούν την καταστολή οι διαδηλωτές στο Ιράν – Σκληρές συγκρούσεις καταγράφονται σε βίντεο

Παρά τη σκληρή καταστολή, τις απειλές για θανατικές ποινές και το μπλακάουτ στο διαδίκτυο, οι διαδηλωτές στο Ιράν συνεχίζουν τις μαζικές κινητοποιήσεις σε δεκάδες πόλεις, με δεκάδες νεκρούς, χιλιάδες συλλήψεις και έντονη διεθνή ανησυχία για κλιμάκωση της κρίσης
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: Φέρεται να έδωσε εντολή για σχέδιο εισβολής στη Γροιλανδία

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Φέρεται να έδωσε εντολή για σχέδιο εισβολής στη Γροιλανδία

Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να έχει ζητήσει από τους διοικητές των ειδικών δυνάμεων να εκπονήσουν σχέδιο εισβολής, παρά τις αντιδράσεις κορυφαίων στρατιωτικών και τις ανησυχίες για τη συνοχή του ΝΑΤΟ
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Kαλούν τους πολίτες τους να φύγουν άμεσα από τη Βενεζουέλα λόγω επικίνδυνων ένοπλων ομάδων

Διεθνή / ΗΠΑ: Kαλούν τους πολίτες τους να φύγουν άμεσα από τη Βενεζουέλα λόγω επικίνδυνων ένοπλων ομάδων

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι ένοπλες ομάδες φέρεται να στήνουν οδοφράγματα και να ελέγχουν οχήματα προκειμένου να εντοπίσουν Αμερικανούς
THE LIFO TEAM