Hurry Up: Έξυπνο φαγητό του δρόμου που τρώγεται σε τραπέζι

Hurry Up: Έξυπνο φαγητό του δρόμου που τρώγεται σε τραπέζι Facebook Twitter
O Χάρης Μπονάνος έχει κατέβει σε είκοσι δύο φεστιβάλ Street Food απο το 2018, προσφέροντας αρχικά τα bao του, που σερβίρει τώρα σε τρεις διαφορετικές εκδοχές.
0

O Χάρης Μπονάνος ανήκει σε αυτήν τη γενιά των μαγείρων που είναι γεμάτοι από αναφορές και εικόνες, που έχουν ταξιδέψει πολύ, έχουν δοκιμάσει πολλές και διαφορετικές κουζίνες, έχουν πειραματιστεί με άλλες τόσες, έχουν δει τo street food να ανεβαίνει, να γίνεται ποιοτικό, να αποτελεί επιλογή εξόδου, να μην είναι απλώς μια γρήγορη λύση για να παραγγείλουμε στο σπίτι όταν πεινάμε και δεν έχουμε κουράγιο να μαγειρέψουμε.

Συλλέγοντας γεύσεις που αγαπάει από διάφορες κουζίνες, ο Χάρης έχει στήσει αυτήν τη στιγμή ένα μικρό μαγαζί με ένα πολύ σφιχτό μενού με φαγητό «του δρόμου», που όμως προτείνεται να καταναλωθεί σε τραπέζι. Άλλωστε, το φαγητό έξω σε μέρη που δεν έχουν τίποτα στημένο και δεν απαιτούν κράτηση νομίζω ότι είναι κάτι που ζητάνε όλοι κάποιες μέρες του μήνα.

Σε μια cosy γωνία στο Κουκάκι, εκεί που το παλιό Guarantee φτιάχνει μερικά από τα πιο ποιοτικά σάντουιτς της Αθήνας από τα τέλη των ’80s και το ταϊλανδέζικο Tuk Tuk δημιουργεί σταθερά ουρές τα τελευταία έξι χρόνια, το Hurry Up ήρθε να ενισχύσει με την παρουσία του αυτήν τη μικρή αλλά πολύ ενδιαφέρουσα γαστρονομική πιάτσα που έχει στηθεί στην οδό Βεΐκου.

Συλλέγοντας γεύσεις που αγαπάει από διάφορες κουζίνες, ο Χάρης έχει στήσει αυτήν τη στιγμή ένα μικρό μαγαζί με ένα πολύ σφιχτό μενού με φαγητό «του δρόμου», που όμως προτείνεται να καταναλωθεί σε τραπέζι.

Πρόκειται για ένα concept που έχει χτιστεί σταδιακά, που έχει δοκιμαστεί, αφού με αυτό ο Χάρης Μπονάνος έχει κατέβει σε είκοσι δύο φεστιβάλ Street Food απο το 2018, προσφέροντας αρχικά τα bao του, που σερβίρει τώρα σε τρεις διαφορετικές εκδοχές: το μεγάλο του σουξέ, με τηγανητό κοτόπουλο σε ένα μείγμα από panko και μια πούδρα από chips, με καραμελωμένα κρεμμύδια, mayo lime, τσίλι και τυρί Νάξου, ένα με pork belly, αγγούρι τουρσί, mayo miso, καραμελωμένα κρεμμύδια και σάλτσα hoisin, και ένα ακόμα, χορτοφαγικό, με μανιτάρι πορτομπέλο, κατσικίσιο τυρί, αγγούρι τουρσί, mayo miso και καραμελωμένα κρεμμύδια. «Τα τελειοποίησα φέτος, μου πήρε έξι χρόνια να βγάλω τις γεύσεις που ήθελα», παραδέχεται ο σεφ.

Hurry Up: Έξυπνο φαγητό του δρόμου που τρώγεται σε τραπέζι Facebook Twitter
Τα surf & turf pasta με τους τρεις ζωμούς. Φωτ.: Βασίλης Μπαραχάνος
Hurry Up: Έξυπνο φαγητό του δρόμου που τρώγεται σε τραπέζι Facebook Twitter
Ανοιχτό σάντουιτς με black angus, μαγιονέζα μαύρου σκόρδου, chutney κρεμμύδι και καρότο, αγγούρι τουρσί και τυρί Νάξου. Φωτ.: Βασίλης Μπαραχάνος

Δουλεμένο για χρόνια πιάτο είναι και η surf & turf pasta του με τους τρεις ζωμούς, με λάιμ, beurre noisette, κατσικίσιο μαλακό τυρί, μπέικον, γαρίδα και σος κοτόπουλου∙ μην την παραλείψετε από την παραγγελία σας, αν έχετε πάει σε παραδοσιακό κρητικό γάμο μπορεί να σας θυμίσει σε άρωμα και γεύση τα μακαρόνια που σερβίρονται τα ξημερώματα, βρασμένα στον ζωμό του κρέατος, με τριμμένη μυζήθρα από πάνω για να «στρώσουν στομάχι» οι καλεσμένοι και να συνεχιστεί το γλέντι μέχρι το πρωί.

Άψογο πιάτο σε ζυμαρικό είναι και τα ελαφρώς τηγανισμένα gyoza του, που αυτή την περίοδο τα γεμίζει με γαρίδα, ενώ σύντομα θα τα φτιάχνει με κολοκύθα, παλαιωμένο αρσενικό Νάξου και αμαρέτο.

Όλες οι παρασκευές για τα πιάτα του Hurry Up είναι χειροποίητες, ενώ ο Χάρης Μπονάνος χρησιμοποιεί προϊόντα από μικρούς παραγωγούς της Νάξου και τις φημισμένες πατάτες του νησιού, που τις κόβει, τις τηγανίζει και τις συνοδεύει με chutney κόκκινης πιπεριάς και mayo lime − είναι τέλειες.

Εκτός από τα ασιατικά και τα ελληνικά υλικά που μπλέκονται στις προτάσεις του, το δικό του ανοιχτό σάντουιτς −μια σκανδιναβική αναφορά− φτιάχνεται με black angus, μαγιονέζα μαύρου σκόρδου, chutney κρεμμύδι και καρότο, αγγούρι τουρσί και τυρί Νάξου. Μπορείτε να το βάλετε στο τραπέζι, να το κόψετε με μαχαιροπίρουνο και να το μοιραστείτε, ενώ έχει και ένα άλλο σάντουιτς, σε ψωμί panini, εμπνευσμένο από το ιταλικό All'antico Vinaio, με μπούτι κοτόπουλου, μαγιονέζα, ντομάτα, σόγια, κρεμμύδια, κρέμα πατάτας και παρμεζάνα.

Hurry Up: Έξυπνο φαγητό του δρόμου που τρώγεται σε τραπέζι Facebook Twitter
Ελαφρώς τηγανισμένα gyoza. Φωτ.: Βασίλης Μπαραχάνος
Hurry Up: Έξυπνο φαγητό του δρόμου που τρώγεται σε τραπέζι Facebook Twitter
Φωτ.: Βασίλης Μπαραχάνος

Θα βρείτε και μια σαλάτα στην οποία ανακυκλώνει υλικά απ’ όλο το μενού, ενώ vegan πιάτο είναι ένα χορταστικό bowl με ρεβίθια, τηγανητές γλυκοπατάτες, κρεμμύδια τουρσί, μπρόκολο, αβοκάντο και αγγούρι. Για επιδόρπιο έχει ετοιμάσει ένα taco με κρέμα cheesecake, που αν κλείσετε τα μάτια θα σας θυμίσει μηλόπιτα.

Προτείνω να φάτε εκεί γιατί όλα αυτά μπορείτε να τα απολαύσετε στο Hurry Up ανοίγοντας μια μαλαγουζιά του Αποστολίδη ή ένα καλιφορνέζικο sauvignon blanc, ή και πίνοντας μπίρες 608 από το Γαλάτσι. Σύντομα, ο Χάρης Μπονάνος θα μας περιμένει τις Κυριακές και για εναλλακτικό brunch, με πιάτα όπως ένα japanese pancake με butterscotch και άχνη ζάχαρη, ποσέ αυγά συνδυασμένα με πουρέ γλυκοπατάτας και pico de gallo, ενώ σε καφέ θα έχει cold brew και καφέ φίλτρου μόνο.

Hurry Up: Έξυπνο φαγητό του δρόμου που τρώγεται σε τραπέζι Facebook Twitter
Φωτ.: Βασίλης Μπαραχάνος
Hurry Up: Έξυπνο φαγητό του δρόμου που τρώγεται σε τραπέζι Facebook Twitter
Φωτ.: Βασίλης Μπαραχάνος

Hurry Up, Βεΐκου 34, 210 9224461

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία στην Αθήνα;

Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;

Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ωδή στην pure σεβεντίλα: Ένα σπίτι που μοιάζει με μικροοργανισμό.

Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70s

Το σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.
THE LIFO TEAM
Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM