Θετική σε έλεγχο ντόπινγκ Ελληνίδα αθλήτρια

Θετική σε έλεγχο ντόπινγκ Ελληνίδα αθλήτρια Facebook Twitter
0

Θετική σε έλεγχο ντόπινγκ βρέθηκε η Ελληνίδα αθλήτρια του στιπλ Ειρήνη Κοκκινάριου, όπως ανακοίνωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έξι αθλητές και αθλήτριες από διάφορες χώρες είχαν επισημανθεί ως ύποπτοι από την IAAF από το 2009 και παρακολουθούνταν από την Ομοσπονδία.

Η Ελληνίδα αθλήτρια που βρέθηκε θετική μετά από έλεγχο για εξελιγμένο ντόπινγκ τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 2 ετών και προσέφυγε στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο για να ακυρώσει την απόφαση.

Η 31χρονη αθλήτρια του Δρομέα Αμαρουσίου, όπως όλα δείχνουν σύμφωνα με το protothema.gr, δεν θα συμμετάσχει στην αποστολή για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, μετά την κοινοποίηση της τιμωρίας της. Η Κοκκινάριου κατέχει το πανελλήνιο ρεκόρ στα 3.000μ στιπλ με 9.30.72 από τον Ιούλιο του 2008 στο ΟΑΚΑ.

Μεταξύ των αθλητών που βρέθηκαν ντοπαρισμένοι είναι και μεγάλα ονόματα όπως η «χάλκινη» Ολυμπιονίκης των 1.500μ, Ουκρανή Νατάλιγια Τομπίας και ο Μαροκινός μαραθωνοδρόμος Αμπντεραχίμ Γκούμρι. Θετιικοί στον έλεγχο βρέθηκαν  η τουρκάλα δρομέας Μεριέμ Ερντογάν, οι Ρωσίδες δρομείς μεγάλων αποστάσεων, οι Κλιούκα, Γιουλαμάνοβα και Ζινούροβα, όπως επίσης και η Βουλγάρα σπρίντερ, Ινα Εφτίμοβα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Πέμπτη η Ελίνα Τζένγκο στον τελικό του ακοντισμού

Αθλητισμός / Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Πέμπτη η Ελίνα Τζένγκο στον τελικό του ακοντισμού

Η Ελίνα Τζένγκο ολοκλήρωσε τον τελικό του ακοντισμού στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου κατακτώντας την πέμπτη θέση, με καλύτερη βολή τα 62,72 μέτρα στην πρώτη της προσπάθεια
LIFO NEWSROOM
«Δεν πρόκειται να τα παρατήσω»: Ο Μπγιορν Μποργκ αποκάλυψε ότι πάσχει από επιθετικό καρκίνο του προστάτη

Αθλητισμός / «Δεν πρόκειται να τα παρατήσω»: Ο Μπγιορν Μποργκ αποκάλυψε ότι πάσχει από επιθετικό καρκίνο του προστάτη

«Παλεύω σαν κάθε μέρα να είναι τελικός Wimbledon. Και συνήθως αυτοί πάνε αρκετά καλά, έτσι δεν είναι;», γράφει στην αυτοβιογραφία του ο θρύλος του τένις
LIFO NEWSROOM