«Μπλόκο» Κασσελάκη στα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ την ώρα της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ

«Μπλόκο» Κασσελάκη στα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ την ώρα της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ Facebook Twitter
Στέφανος Κασσελάκης/ Φωτ.: Eurokinissi
0

Σημαντικές ανακατατάξεις σημειώνονται στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Στέφανο Κασσελάκη να προχωρά σε δραστικές κινήσεις.  Για το θέμα ρωτήθηκε ο Νίκος Παππάς στο πλαίσιο της ΔΕΘ παραπέμποντας στην πρόσφατη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας που κήρυξε έκπτωτο τον κ. Κασσελάκη.

Μία ημέρα μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, ο κ. Κασσελάκης αφαίρεσε τις οικονομικές αρμοδιότητες από τον γενικό διευθυντή Χρήστο Μαυροκεφαλίδη. Συγκεκριμένα, του ανακάλεσε το πληρεξούσιο που τον καθιστούσε υπεύθυνο για τα οικονομικά, το οποίο είχε συνταχθεί τον περασμένο Απρίλιο.

Ο κ. Κασσελάκης, επικαλούμενος την ιδιότητά του ως ενεργός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε σε αυτή την ανάκληση, «παγώνοντας» ουσιαστικά τα οικονομικά του κόμματος και εμποδίζοντας τον κ. Μαυροκεφαλίδη από το να προχωρήσει σε οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή, ακόμα και στην καταβολή πληρωμών προς τους εργαζόμενους.

Από την πλευρά της Κουμουνδούρου, διαρρέεται ότι κατά την τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ο κ. Μαυροκεφαλίδης είχε εξουσιοδοτηθεί να διευθετεί τις οικονομικές εκκρεμότητες, κάτι που φέρεται να υποστηρίζεται και από νομικές γνωματεύσεις. Παράλληλα, κυκλοφορούν αντιφατικές πληροφορίες για τον διάλογο μεταξύ του κ. Κασσελάκη και του κ. Μαυροκεφαλίδη, καθώς και για τις συνεννοήσεις που έγιναν με τη γραμματέα του κόμματος, Ράνια Σβίγγου.

Οι εξελίξεις αυτές εντείνουν το κλίμα έντασης και αβεβαιότητας εντός του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πληθαίνουν οι φήμες για επικείμενες διαγραφές και περαιτέρω ανακατατάξεις. Παράλληλα, η δυναμική παρουσία υποστηρικτών του κ. Κασσελάκη έξω από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, όπως και οι χαρακτηρισμοί που ακολούθησαν, επισημαίνουν τη διχοτόμηση στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο εσωκομματικός «εμφύλιος» συνεχίζεται με εντάσεις και κατηγορίες, ενώ τουλάχιστον τρεις υποψήφιοι, μεταξύ των οποίων οι «87» υποστηρικτές του Αλέξη Τσίπρα που φέρονται να προωθούν τον Σωκράτη Φάμελλο και ο Παύλος Πολάκης, διεκδικούν πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα τάξη πραγμάτων του κόμματος.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ