Ιταλία: Ο υπουργός Υγείας ζητά επ’ αυτοφώρω συλλήψεις όσων επιτίθενται σε γιατρούς και νοσηλευτές

Ιταλία: Ο υπουργός Υγείας ζητά επ’ αυτοφώρω συλλήψεις όσων επιτίθενται σε γιατρούς και νοσηλευτές Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Eurokinissi
0

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας Οράτσιο Σκιλάτσι, αναφέρθηκε στο όλο και πιο διαδεδομένο φαινόμενο των επιθέσεων ασθενών και συγγενών του κατά νοσηλευτών και γιατρών των δημοσίων νοσοκομείων της χώρας.

Στην Ιταλία οι επιθέσεις σε βάρος του εργατικού προσωπικού τείνουν πλέον να γίνουν καθημερινό φαινόμενο καθώς τα περιστατικά βίας έχουν αυξηθεί ραγδαία. Αποκορύφωμα αποτέλεσε το επεισόδιο που εκτυλίχθηκε την περασμένη εβδομάδα στην επαρχία Φότζια της Απουλίας, όταν περίπου 50 άτομα προσπάθησαν να λιντσάρουν τους γιατρούς, ως αποτέλεσμα μια γυναίκα 23 ετών να χάσει τη ζωή της. Η άτυχη 23χρονη πέθανε κατά τη διάρκεια χειρουργείου και εξοργισμένοι τόσο συγγενείς όσο και φίλοι εισέβαλαν στο νοσοκομείο κατηγορώντας το προσωπικό πως αυτοί σκότωσαν την νεαρή κοπέλα και άρχισαν να χτυπούν με γροθιές βίαια τους γιατρούς. Ο απολογισμός της επίθεσης ήταν 3 άνθρωποι, προτού οι γιατροί καταφέρουν να βρουν καταφύγιο σε ένα δωμάτιο.

Αν λοιπόν φαίνεται πως η κυβέρνηση οδεύει προς μια αύξηση της Αστυνομίας στα νοσοκομεία, προτάθηκαν διάφορα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας κατά του ιατρικού προσωπικού, όπως την αναστολή της ιατρική περίθαλψη για τρία χρόνια για τους βίαιους, αλλά και τη θέσπιση άδειας οπλοφορίας για τους γιατρούς για αυτοάμυνα.

«Συζητήσαμε με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κάρλο Νόρντιο. Θεωρούμε ότι σε αυτή την φάση, το πιο χρήσιμο μέτρο για να προσπαθήσουμε να καταπολεμήσουμε το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο -δηλαδή τις επιθέσεις κατά του νοσηλευτικού προσωπικού- είναι η έγκριση της επ΄αυτοφώρω σύλληψης, προσφέροντας και ένα χρονικό περιθώριο στις αστυνομικές δυνάμεις, για να μπορούν να εντοπίσουν τους υπεύθυνους», τόνισε ο Σκιλάτσι.

«Ως κυβέρνηση, ασχοληθήκαμε αμέσως με το χρόνιο αυτό πρόβλημα, αυξήσαμε και τις σχετικές ποινές. Πλέον, όμως, χρειάζονται και άλλες παρεμβάσεις» πρόσθεσε ο αρμόδιος υπουργός. Το μεγάλο αυτό πρόβλημα αποτελεί και πάλι κύριο θέμα της επικαιρότητας, στην Ιταλία, μετά από δυο επιθέσεις κατά νοσηλευτικού προσωπικού, στην περιφέρεια της Απουλίας, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τις περασμένες ημέρες.

«Συμφωνούμε με τον Σκιλάτσι, σε ότι αφορά τη σύλληψη επ΄αυτοφώρω, με χρονικό περιθώριο σαράντα οκτώ ωρών από την στιγμή που λαμβάνουν χώρα βίαιες επιθέσεις σε βάρος γιατρών και νοσοκόμων. Τώρα, πρέπει να εξοπλιστούν όλα τα νοσοκομεία μας, με κλειστό κύκλωμα βίντεο παρακολούθησης και να μην επιτρέπεται, στον καθ΄ένα, να εισέρχεται στις κτηριακές εγκαταστάσεις τους», σχολίασε ο Φιλίπο Ανέλι, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιταλών Χειρουργών.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: «Όχι» Νετανιάχου στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την 7η Οκτωβρίου

Διεθνή / Ισραήλ: «Όχι» Νετανιάχου στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την 7η Οκτωβρίου

Το Ισραήλ γνώριζε ένα λεπτομερές σχέδιο επίθεσης της Χαμάς πάνω από ένα χρόνο πριν από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023, με βάση έγγραφα και προειδοποιήσεις των μυστικών υπηρεσιών
LIFO NEWSROOM
Πάπας Φραγκίσκος: Αυτοκίνητό του μετατρέπεται σε ιατρείο για τα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / Πάπας Φραγκίσκος: Αυτοκίνητό του μετατρέπεται σε ιατρείο για τα παιδιά της Γάζας

«Το όχημα αυτό εκφράζει την αγάπη και την αλληλεγγύη της Αγιότητάς του για τους πιο ευάλωτους, τις οποίες δήλωνε σε όλη τη διάρκεια της κρίσης» στη Γάζα, δήλωσε ο Αντόν Σαφάρ, γενικός γραμματέας της Caritas Ιερουσαλήμ
LIFO NEWSROOM
Φιλόσοφος κυκλοφόρησε βιβλίο για την ψηφιακή χειραγώγηση που αποκαλύφτηκε ότι το έγραψε η τεχνητή νοημοσύνη

Διεθνή / «Φιλόσοφος» κυκλοφόρησε βιβλίο για την ψηφιακή χειραγώγηση που αποκαλύφτηκε ότι το έγραψε η τεχνητή νοημοσύνη

Ο Ιταλός δοκιμιογράφος Andrea Colamedici υποστηρίζει ότι το βιβλίο ήταν ένα «φιλοσοφικό πείραμα και μια παράσταση», όταν έγινε γνωστό ότι ο Κινέζος «συγγραφέας» δεν υπάρχει
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ διατάζει την επαναλειτουργία του Αλκατράζ: «Θα φυλακίζουμε τους πιο βίαιους εγκληματίες»

Διεθνή / Ο Τραμπ διατάζει την επαναλειτουργία του Αλκατράζ: «Θα φυλακίζουμε τους πιο βίαιους εγκληματίες»

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την επαναλειτουργία της φυλακής του Αλκατράζ για «επικίνδυνους και υπότροπους εγκληματίες» – Σχέδιο που προκαλεί αντιδράσεις και πολιτικές ερμηνείες
LIFO NEWSROOM