ΦΩΤΙΕΣ

Ένταση στο Σύνταγμα - Έπεσαν χημικά, δεκάδες προσαγωγές από την ΕΛΑΣ

Ένταση στο Σύνταγμα - Έπεσαν χημικά, δεκάδες προσαγωγές από την ΕΛΑΣ Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Eurokinissi
0

Ένταση σημειώθηκε λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής (01/09) στο Σύνταγμα, καθώς μέλη της ομάδας «Συντακτική Εθνοσυνέλευση – Άμεση Δημοκρατία» πραγματοποίησαν συγκέντρωση παρά την απαγόρευση της ΕΛ.ΑΣ.

Αρχικά, οι αστυνομικές δυνάμεις επέτρεψαν σε μικρό αριθμό ατόμων να συγκεντρωθούν απέναντι από τη Βουλή. Ωστόσο, η κατάσταση γρήγορα ξέφυγε από τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή για μετακίνηση των διαδηλωτών προς την οδό Φιλελλήνων, στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος.

Η μετακίνηση αυτή προκάλεσε ένταση, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν συμπλοκές, ρίψεις αντικειμένων, και χρήση βομβίδων κρότου-λάμψης και χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έγιναν και τουλάχιστον 33 προσαγωγές.

Υπενθυμίζεται ότι, με απόφαση του Διευθυντή Αστυνομίας Αθηνών, είχε απαγορευτεί η διεξαγωγή δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου στις 12:00, στην πλατεία Συντάγματος από τα μέλη του κινήματος «Συντακτική Εθνοσυνέλευση - Άμεση Δημοκρατία», καθώς και προσυγκέντρωσης από την «Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων» στις 10:30.

Η απαγόρευση ίσχυε από τις 06:00 το πρωί της Κυριακής έως τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας, για την περιοχή που περικλείεται από τις κεντρικές οδούς και λεωφόρους της Αθήνας, όπως Λεωφόρος Αλεξάνδρας, Μεσογείων, Ανδρέα Συγγρού, Πειραιώς, και Πατησίων.

Όπως ανέφερε η ΕΛ.ΑΣ. στην ανακοίνωσή της, η απαγόρευση επιβλήθηκε επειδή οι οργανωτές δεν γνωστοποίησαν την πρόθεσή τους στην αρμόδια αστυνομική αρχή και λόγω του ότι υπήρχε κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής της περιοχής.

Ελλάδα
0

ΦΩΤΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπρος: Σε διαθεσιμότητα δύο αστυνομικοί που καταγράφηκαν σε ερωτική συνεύρεση εν ώρα υπηρεσίας

Ελλάδα / Κύπρος: Σε διαθεσιμότητα δύο αστυνομικοί που καταγράφηκαν σε ερωτική συνεύρεση εν ώρα υπηρεσίας

Το βίντεο φαίνεται να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και έτσι δόθηκαν οδηγίες για ποινική και πειθαρχική διερεύνηση των αδικημάτων που προκύπτουν, όπως ανακοινώθηκε από την κυπριακή αστυνομία
LIFO NEWSROOM
ΛΥΚΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ

Ελλάδα / Λύκοι στην Πάρνηθα: Η Επιτροπή «Φύση 2000» του ΥΠΕΝ διαφωνεί με την εισαγγελική εντολή για απομάκρυνση

Επιστημονικά αδόκιμη και τεχνικά ανέφικτη κρίνεται η πρόταση για μεταφορά των λύκων – Εμπόδιο στις εισαγγελικές πιέσεις βάζει το αρμόδιο όργανο του υπουργείου Περιβάλλοντος
LIFO NEWSROOM