LIVE!

Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής στο Θεσσαλικό Θέατρο

Ο Ορέστης Τάτσης νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής στο Θεσσαλικό Θέατρο Facebook Twitter
Ο σκηνοθέτης Ορέστης Τάτσης
0

Ο σκηνοθέτης Ορέστης Τάτσης είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεσσαλικού Θεάτρου, σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα. Η θητεία του καλλιτεχνικού διευθυντή είναι τριετής.

«Επιλέξαμε να αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση του Θεσσαλικού μας Θεάτρου, για την επόμενη τριετία, ο κ. Ορέστης Τάτσης. Ένας άνθρωπος νέος μα ταυτόχρονα καταξιωμένος στον χώρο του θεάτρου, με ηγετικά χαρακτηριστικά, αλλά και ομαδικό πνεύμα, ο οποίος πιστεύουμε ότι, σε αγαστή συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο, θα συμβάλει τα μέγιστα στην ενίσχυση της εξωστρέφειας, αλλά και του καλλιτεχνικού αποτυπώματος του Θεσσαλικού Θεάτρου σε πανελλαδικό -και όχι μόνο- επίπεδο», σημειώνει ο πρόεδρος του Θεσσαλικού Θεάτρου, Φώτιος Τζατζάκης.

Ποιος είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Ο Ορέστης Τάτσης γεννήθηκε στα Γιάννενα. Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Πολιτιστική Διαχείριση του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου.

Τελευταίες του σκηνοθεσίες ήταν οι «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» του Έντουαρντ Άλμπι (Από Μηχανής Θέατρο, φθινόπωρο 2023), «Το τέλος της μικρής μας πόλης» του Δημήτρη Χατζή (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων, καλοκαιρινή περιοδεία 2023), «Ο πύργος» του Φρανς Κάφκα (Σύγχρονο Θέατρο, άνοιξη 2019).

Από το 2008 διατελεί καλλιτεχνικός διευθυντής του πολιτιστικού οργανισμού «Ρέον» ο οποίος δραστηριοποιείται σταθερά στην Ελλάδα και το εξωτερικό, πραγματοποιώντας παραγωγές δεκάδων θεατρικών παραστάσεων σε σκηνοθεσία του Ορέστη Τάτση, της Ιόλης Ανδρεάδη, του Άρη Τρουπάκη, της Ελένης Μποζά κ.ά., οργανώνοντας αντίστοιχα και τις παραγωγές παραστάσεων σύγχρονου χορού της ομάδας «Creo Dance Company» της χορογράφου Πωλίνας Κρεμαστα. Η «Ρέον» για τη δράση της έχει επιχορηγηθεί και υποστηριχθεί από το Ε.ΚΕ.ΘΕ.Χ., το ΥΠ.ΠΟ.Α., τα Ιδρύματα Σταύρος Νιάρχος, Καρέλια, Κωστόπουλου, το Ι.Ε.Π., το υπουργείο Παιδείας και την Ε.Ε., ενώ έχει συνεργαστεί με πολλούς κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς, όπως Εθνικό Θέατρο, Εθνική Λυρική Σκηνή, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και Ιωαννίνων, Κέντρο Μελέτης και Χορού Ι.Ρ.Ντάνκαν, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών κ.ά.

Πολιτισμός
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνές Βραβείο Booker για την Ινδή Banu Mushtaq, που γράφει ιστορία με τη νίκη της

Πολιτισμός / Διεθνές Βραβείο Booker για την Ινδή Banu Mushtaq, που γράφει ιστορία με τη νίκη της

Η ανθολογία Heart Lamp για την οποία βραβεύτηκε περιλαμβάνει 12 διηγήματα που έγραψε η Mushtaq σε διάστημα τριών δεκαετιών, από το 1990 έως το 2023, αποτυπώνοντας με συγκίνηση και ευαισθησία τις δυσκολίες που βιώνουν οι μουσουλμάνες γυναίκες στη νότια Ινδία
LIFO NEWSROOM
Τομ Κρουζ, Λεός Καράξ και Ρίτσαρντ Γκιρ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τομ Κρουζ, Λεός Καράξ και Ρίτσαρντ Γκιρ από αύριο στους κινηματογράφους

Από το κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας ξεχωρίζουν το «Mission Impossible: Τhe Final Reckoning» και δυο προσωπικές ταινίες μεγάλων δημιουργών, το «Δεν είμαι Εγώ» του Λεός Καράξ και το «Oh, Canada» του Πολ Σρέιντερ. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Πολιτισμός / Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Ο Τομ Κρουζ βρέθηκε στις Κάννες για την πανευρωπαϊκή πρεμιέρα της νέας ταινίας του δημοφιλούς franchise, η οποία αποτελεί το δεύτερο μέρος της ιστορίας που ξεκίνησε με το Dead Reckoning
LIFO NEWSROOM
Αντιγόνη Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Ούλριχ Ράσε

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου & Εθνικό Θέατρο: Πρώτες εικόνες από την Αντιγόνη του Ούλριχ Ράσε

Το φετινό επετειακό πρόγραμμα του Φεστιβάλ στην Επίδαυρο ξεκινά με την Αντιγόνη, σε συμπαραγωγή με το Εθνικό Θέατρο και σε σκηνοθεσία ενός από τους πιο συναρπαστικούς Γερμανούς σκηνοθέτες.
LIFO NEWSROOM
Βρέθηκε εντυπωσιακό μωσαϊκό σε ερείπια στη Νίκαια της Βιθυνίας

Πολιτισμός / Βρέθηκε εντυπωσιακό ψηφιδωτό του 1ου αιώνα μ.Χ. στη Νίκαια της Βιθυνίας

Η αρχαιολογική σκαπάνη, στην περιοχή όπου πραγματοποιήθηκε η α' Οικουμενική Σύνοδος, αποκάλυψε ένα ψηφιδωτό με μοτίβα γαλέρας και ελαφιού, το οποίο φέρεται να χρονολογείται στον πρώτο αιώνα μ.Χ.
LIFO NEWSROOM
In a Bright Green Field, η νέα μεγάλη έκθεση του ΔΕΣΤΕ στο Μουσείο Μπενάκη

Πολιτισμός / Έλληνες και Κύπριοι καλλιτέχνες στη νέα έκθεση του ΔΕΣΤΕ στο Μουσείο Μπενάκη

Με έργα 27 δημιουργών κάτω των 40 ετών, η έκθεση «In a Bright Green Field» –μια σύμπραξη τριών ιδρυμάτων, μεταξύ των οποίων και το New Museum της Νέας Υόρκης– εξετάζει μερικές από τις πιο συναρπαστικές και αναδυόμενες καλλιτεχνικές πρακτικές στην Αθήνα και τη Λευκωσία.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ