Προοπτικές συνεργασίας Ελλάδας- Αυστραλίας

Προοπτικές συνεργασίας Ελλάδας- Αυστραλίας Facebook Twitter
0

Η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και η πρέσβης της Αυστραλίας, Τζένη Μπλούμφιλντ, κατά τη σημερινή τους συνάντηση, συζήτησαν για τις προοπτικές συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού.

Στη συζήτηση συμφωνήθηκε ότι η δυναμική παρουσία των Ελληνο-αυστραλιανών κοινοτήτων και στις δύο χώρες αποτελεί σημαντικό συνδετικό κρίκο ανάμεσά τους και μπορεί να λειτουργήσει ως έναυσμα για στενότερη συνεργασία στην προώθηση του τουρισμού, προς όφελος και των δυο χωρών.

Η κ. Μπλούμφιλντ τόνισε ότι ο τουρισμός αποτελεί σημαντικό μέρος των σχέσεων Αυστραλίας-Ελλάδας, με πάνω από 100.000 Αυστραλούς επισκέπτες στην Ελλάδα κάθε χρόνο, ενώ αναφέρθηκε επίσης σε αυστραλιανές εταιρείες, που όπως είπε, έχουν επιτυχημένη πορεία στην Ελλάδα σε υπηρεσίες τουρισμού, στις μεταφορές και στις τουριστικές υποδομές, καθώς και στον επιχειρηματικό τουρισμό. Υπογράμμισε επίσης ότι το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων προσφέρει «σημαντικές ευκαιρίες» για επενδύσεις σε λιμάνια, αεροδρόμια, μαρίνες και τουριστικές εγκαταστάσεις.

Τέλος τόνισε ότι ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και ότι η Αυστραλία είναι έτοιμη να συνδράμει με όποιο τρόπο μπορεί σε αυτή τη προσπάθεια.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Νίκος Παππάς: Οριστικά εκτός ΣΥΡΙΖΑ μετά το επεισόδιο με τον δημοσιογράφο Νίκο Γιαννόπουλο

Πηγές της Κουμουνδούρου ανέφεραν ότι είχαν ζητήσει «άμεσα στην επιτροπή δεοντολογίας τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» για την «απαράδεκτη συμπεριφορά του»
THE LIFO TEAM
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης σε κτηνοτρόφους: Προτεραιότητά μας είναι η οριστική εκρίζωση της ευλογιάς

«Έχουμε δύο μήνες μπροστά μας μέχρι το Πάσχα για να μπορούμε να πετύχουμε αυτόν τον στόχο», τόνισε ο πρωθυπουργός στη συνάντησή του με εκπροσώπους των κτηνοτρόφων
THE LIFO TEAM