Φολέγανδρος: Πώς έγινε το ατύχημα με το πλοίο και τους πέντε τραυματίες

Φολέγανδρος: Πώς έγινε το ατύχημα με το πλοίο και τους πέντε τραυματίες Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: saos.gr
0

Με αεροδιακομιδές μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο και το Νοσοκομείο της Σαντορίνης οι πέντε τραυματίες από την πρόσκρουση του πλοίου στο φανάρι του λιμανιού στη Φολέγανδρο, σήμερα τα ξημερώματα.

Το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο ΣΑΟΝΗΣΟΣ προσέκρουσε σε βραχώδες σημείο στο βορειοανατολικό άκρο της εισόδου του λιμανιού της Φολεγάνδρου, όπου βρίσκεται ο φανός ναυσιπλοΐας. Το ατύχημα συνέβη τα ξημερώματα κατά τον κατάπλου του πλοίου, με αποτέλεσμα πέντε επιβαίνοντες -τρία μέλη του πληρώματος και 2 επιβάτες- να τραυματιστούν και να διακομισθούν για εξετάσεις.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, τρεις από τους τραυματίες ο Γ’ μηχανικός του πλοίου, ένα ναύτης και ένας επιβάτης παρελήφθησαν προς αεροδιακομιδή για το Θριάσειο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής, ενώ οι άλλοι δύο ένα δόκιμος μηχανικός και ένα ακόμα επιβάτης διακομίστηκαν επίσης με ελικόπτερο στη Σαντορίνη και παραμένουν για προληπτικές εξετάσεις στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο (Π.Π.Ι.) Φολέγανδρου.

Οι υπόλοιποι επιβάτες του πλοίου φιλοξενήθηκαν προσωρινά σε καταλύματα και πρόκειται να προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε το συμβάν επικρατούσαν άνεμοι βόρειοι 7 με 8 μποφόρ.

Κατά δήλωση του Πλοιάρχου, υπάρχει ελεγχόμενη εισροή υδάτων στο πρωραίο τμήμα του πλοίου, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.

Από τη Λιμενική Αρχή της Φολέγανδρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Ο/Γ μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο.

Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Σύρο-Πάρο-Νάξο-Ίο-Σίκινο-Φολέγανδρο-Θηρασιά, Θήρα, Ανάφη.

 
 
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τροχαίο δυστύχημα στην Πέτρου Ράλλη: Μηχανή συγκρούστηκε με πατίνι και εγκατέλειψε - Νεκρός 44χρονος

Ελλάδα / Τροχαίο δυστύχημα στην Πέτρου Ράλλη: Μηχανή συγκρούστηκε με πατίνι και εγκατέλειψε - Νεκρός 44χρονος

Ο οδηγός της μοτοσικλέτας εγκατέλειψε το σημείο του τροχαίου δυστυχήματος στην Πέτρου Ράλλη αμέσως μετά το δυστύχημα και μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί
LIFO NEWSROOM
Βόλος: Πλημμύρισε η Γεωπονική Σχολή μετά την κακοκαιρία – Ζημιές σε εργαστήρια και ερευνητικό εξοπλισμό

Ελλάδα / Βόλος: Πλημμύρισε η Γεωπονική Σχολή μετά την κακοκαιρία – Ζημιές σε εργαστήρια και ερευνητικό εξοπλισμό

Το φωτογραφικό υλικό που κυκλοφόρησε αποτυπώνει το μέγεθος των ζημιών, ενώ φοιτητές και ερευνητές εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για τη συνέχιση των σπουδών και των ερευνητικών προγραμμάτων
LIFO NEWSROOM