Στην Ελβετία ο Μητσοτάκης για τη Διάσκεψη για την Ουκρανία - Τετ α τετ με την Μέτσολα

Στην Ελβετία ο Μητσοτάκης για τη Διάσκεψη για την Ουκρανία - Τετ α τετ με την Μέτσολα Facebook Twitter
Ο Kυριάκος Μητσοτάκης με την Ρομπέρτα Mέτσολα / Φωτ: Eurokinissi
0

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε μέρος στις εργασίες της πρώτης ημέρας της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη στην Ουκρανία, που συνδιοργανώνουν η Ουκρανία και η Ελβετία στο θέρετρο του Μπέργκενστοκ.

Στην Διεθνή Διάσκεψη συμμετέχουν περίπου 90 αρχηγοί κρατών, κυβερνήσεων και οργανισμών, περιλαμβανομένων σχεδόν όλων των ηγετών της ΕΕ.  Η σύνοδος πραγματοποιείται  χωρίς την παρουσία του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, όπως και της Κίνας, ενώ χαρακτηρίστηκε ως χάσιμο χρόνου, από τη Μόσχα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι προγραμματισμένο να τοποθετηθεί αύριο στην ολομέλεια, ενώ θα έχει παρέμβαση και στην ομάδα εργασίας για τη θεματική της επισιτιστικής ασφάλειας.

Ο πρωθυπουργός συμμετείχε στην πρώτη συνεδρίαση της ολομέλειας της Διάσκεψης και στη συνέχεια είχε τετ α τετ με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ενόψει της Συνόδου ηγετών του ΕΛΚ που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, λίγες ώρες πριν το άτυπο δείπνο των ηγετών της ΕΕ, όπου θα συζητηθούν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τα σημαντικά ευρωπαϊκά αξιώματα.

Στην Ελβετία ο Μητσοτάκης για τη Διάσκεψη για την Ουκρανία - Τετ α τετ με την Μέτσολα Facebook Twitter
Φωτ: Eurokinissi

Πριν το δείπνο, οι ηγέτες συγκεντρώθηκαν για την οικογενειακή φωτογραφία, με τον Πρωθυπουργό να λαμβάνει τη θέση ανάμεσα στην Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις, η οποία συμμετέχει στη Διάσκεψη αντί του Προέδρου Biden, και την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, και πίσω από τους δύο συνδιοργανωτές, τον Πρόεδρο Ζελένσκι της Ουκρανίας και την Πρόεδρο της Ελβετίας Βαϊόλα Άμχερντ.

Ο κύκλος των χωρών που συμμετέχουν στη διαδικασία επεξεργασίας ενός σχεδίου ειρήνευσης για την Ουκρανία θα πρέπει να διευρυνθεί, δήλωσε νωρίτερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

O Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε ότι η τελευταία ειρηνευτική πρόταση της Ρωσίας για την Ουκρανία θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατάληψη κι άλλων εδαφών της χώρας (από τη Ρωσία) και είναι μία “ολοκληρωτικά παράλογη εικόνα”. Ο ίδιος δήλωσε επίσης, στους δημοσιογράφους ότι η απουσία της Κίνας από τη σύνοδο κορυφής για την Ουκρανία, είναι πιθανώς ένα αποτέλεσμα των ρωσικών εκκλήσεων για τη μη συμμετοχή της.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM
«Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Πολιτική / «Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Ο πρώην πρωθυπουργός καταγράφει στιγμές, διαλόγους και συναισθήματα που –όπως ο ίδιος επιμένει– καθόρισαν την πιο ταραχώδη πολιτική περίοδο της Μεταπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM