Χούτι: «Στο στόχαστρο όσα πλοία κατευθύνονται σε λιμάνια του Ισραήλ»

Χούτι: «Στο στόχαστρο όσα πλοία κατευθύνονται σε λιμάνια του Ισραήλ» Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου των ανταρτών Χούτι / EPA
0

Σε νέες απειλές προχώρησαν οι Χούτι, τονίζοντας πως θα πλήττουν πλοία σε οποιαδήποτε περιοχή είναι εντός της εμβέλειας των όπλων τους.

Αναλυτικότερα ο στρατιωτικός εκπρόσωπός των Χούτι Γιαχία Σαρέα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην τηλεόραση, προειδοποίησε πως θα βάζουν στο στόχαστρο πλοία τα οποία κατευθύνονται σε λιμάνια του Ισραήλ σε οποιαδήποτε περιοχή είναι εντός της εμβέλειάς τους. «Θα βάζουμε στο στόχαστρο όποια πλοία κατευθύνονται σε ισραηλινά λιμάνια στη Μεσόγειο Θάλασσα, σε όποια περιοχή είμαστε ικανοί να φτάσουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από τον Νοέμβριο του 2023 ο Χούτι έχουν εξαπολύσει πλήθος επιθέσεων με drones και πυραύλους εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, το στενό Μπαμπ αλ Μαντάμπ αλλά και τον Κόλπο του Άντεν. Οι επιθέσεις αυτές είναι ένδειξη της στήριξής τους στους Παλαιστίνιους της Γάζας.

Αρκετές μάλιστα είναι οι ναυτιλιακές εταιρίες που λόγω των επιθέσεων, εκτρέπουν τα πλοία τους γύρω από τη νότια Αφρική, ακολουθώντας μια πιο χρονοβόρα και ακριβότερη διαδρομή, για την ασφάλειά τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Διεθνή / Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
NEWSROOM
Ρωσία: Επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Διεθνή / Ρωσία: Nέα επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Η χώρα έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών - Συνεχείς διακοπές ρεύματος, περιορισμοί στη χρήση του και σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
NEWSROOM