Παραλίγο να ρίξουμε σε τουρκικά μαχητικά

Παραλίγο να ρίξουμε σε τουρκικά μαχητικά Facebook Twitter
0

Στο ενεργοποιημένο πεδίο βολής Άνδρου μπήκαν τουρκικά μαχητικά χθες το μεσημέρι, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν να χτυπηθούν από ελληνικά πυρά.

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, την τελευταία στιγμή απεφεύχθη το χτύπημα στα τουρκικά αεροπλάνα, χάρη στην έγκαιρη διακοπή τους μετά από άμεση ειδοποίηση του ραντάρ της Πάρνηθας.

Όπως γράφει η εφημερίδα, το ραντάρ Πάρνηθας έκανε ταυτόχρονα τρεις κινήσεις: Ειδοποίησε τον τουρκικό σχηματισμό ότι μπαίνουν σε άκρως επικίνδυνη περιοχή βολών, ειδοποίησε τα ελληνικά πλοία που διέκοψαν αμέσως τις βολές, ειδοποίησε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων που αυτό αμέσως ενεργοποίησε την κόκκινη γραμμή με το Εσκί Σεχίρ της Τουρκίας για να διακοπεί η επικίνδυνη πτήση.

Οι Τούρκοι όμως μέχρι να ολοκληρωθεί η ενημέρωσή τους είχαν ήδη διασχίσει ένα κομμάτι του πεδίου βολής.

Στρατιωτικές πηγές, μιλούν για άκρως επικίνδυνη πρόκληση που οφείλεται είτε σε προσχεδιασμένη ενέργεια είτε σε εγκληματική απειρία του επικεφαλής του τουρκικού σχηματισμού.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΒΟΥΛΗ

Πολιτική / Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Βουλή: Η οικονομική δραστηριότητα που δεν σέβεται το περιβάλλον, είναι «οικο-ανομία»

Έδωσε ομιλία ύστερα από 27 χρόνια - Σήμερα είναι η δεύτερη μέρα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Αθήνα
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΟ ΧΙΛΙΟΣΤΟ

Πολιτική / Τσακαλώτος: «Λάθος που δεν ψηφίσαμε ΠτΔ και έπεσε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου»

Το νέο ντοκιμαντέρ «Στο Χιλιοστό» του ΣΚΑΪ αποκάλυψε άγνωστα παρασκήνια και τις κρίσιμες αποφάσεις που σημάδεψαν την πορεία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αναδεικνύοντας τα λάθη, τις παραλείψεις και τις καθοριστικές επιλογές μέσα από τις αφηγήσεις των πρωταγωνιστών της περιόδου διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
THE LIFO TEAM