LIVE!

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας Facebook Twitter
To «poule rouge» του Dimitris Economides φέρνει στο σήμερα ένα πολύ κλασικό σχέδιο με σοκολάτα γάλακτος 33%.

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

0

Dimitris Economides

Για άλλη μια χρονιά δυσκολεύτηκα να επιλέξω ποιο είναι το αγαπημένο μου απ’ την πασχαλινή κολεξιόν του Dimitris Economides που συνδυάζει πάντα τις ποιοτικές πρώτες ύλες, με τις οποίες δουλεύει, με την υψηλής αισθητική. Κατέληξα στο «poule rouge» που φέρνει στο σήμερα ένα πολύ κλασικό σχέδιο με σοκολάτα γάλακτος 33% και στο πιο μίνιμαλ και μοιρασμένο στα δύο «noir et lait» από σοκολάτα γάλακτος 33% και σοκολάτα noir 66%. Επειδή όμως έχω δοκιμάσει και το «crunch turbillon» του που κυκλοφορεί και φέτος, το μεγάλο και άκρως εντυπωσιακό αυγό γάλακτος-δίνη που εσωτερικά κρύβει μια στρώση πραλίνας, οφείλω να πω ότι είναι φοβερό και το προτείνω ανεπιφύλακτα.
Λεωφ. Κηφισίας 340, Νέο Ψυχικό, 210 6755000

Pavlov’s Lab

Στη Νέα Ερυθραία, ο Alex Pavlov, που εμπνέεται τόσο από την παράδοση όσο και από την καινοτομία, ετοιμάζει κάθε χρόνο πασχαλινά σοκολατένια αυγά που ξεχωρίζουν. Το φετινό του αυγό είναι φτιαγμένο με bitter σοκολάτα, εμπνέεται και είναι αφιερωμένο στην άνοιξη, και είναι τόσα όμορφα στολισμένο με ένα μπουκέτο από μαργαρίτες που μας κάνει να μη θέλουμε να το σπάσουμε.
Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’, Νέα Ερυθραία, 211 0124691

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας Facebook Twitter
Το φετινό αυγό είναι φτιαγμένο με bitter σοκολάτα, εμπνέεται και είναι αφιερωμένο στην άνοιξη. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Poulette

Η Κατερίνα Λιβά διατηρεί ένα μικρό μπουτίκ ζαχαροπλαστείο στην Αγία Παρασκευή και τα γλυκά που βάζει στη βιτρίνα του δεν είναι μόνο πολύ νόστιμα και ντελικάτα σε γεύση αλλά έχουν και την ανάλογη εμφάνιση. Τα φετινά της πασχαλινά αυγά έχουν κάτι το παιχνιδιάρικο, έχουν φλοράλ μοτίβα και είναι φτιαγμένα σε διάφορα χρώματα. Κάτω από το σχέδιο της φωτογραφίας κρύβεται Callebaut σοκολάτα γάλακτος και σοκολάτα με γεύση φράουλα. Σε όλα έχει προσθέσει έναν λαγό που είναι φολκλορική φιγούρα και σύμβολο της άνοιξης σε πολλές χώρες της βόρειας Ευρώπης.
Ελληνοσερβικής Φιλίας 64, Αγία Παρασκευή, 211 1114172

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας Facebook Twitter
Κάτω από το σχέδιο της φωτογραφίας κρύβεται Callebaut σοκολάτα γάλακτος και σοκολάτα με γεύση φράουλα. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Ourse

Η φετινή δημιουργία του-πρόταση για το Πάσχα είναι ουσιαστικά ένα ήδη σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα-σήμα κατατεθέν του γνωστού new age ζαχαροπλαστείου της Γλυφάδας. Κυκλοφορεί μάλιστα σε δύο γεύσεις: με γέμιση τραγανής πραλίνας αμυγδάλου και πραλίνας φιστικιού Αιγίνης. Το κέλυφος της αρκούδας είναι από λευκή σοκολάτα, ενώ το αυγό στη βάση έχει καραμελωμένη λευκή σοκολάτα. Ο Σπύρος Πεδιαδιτάκης είναι ειδικός στο να απογειώνει ένα γλυκό, συνδυάζοντας διαφορετικές υφές. Αυτό κάνει και στο πασχαλινό του αυγό, το οποίο και μόνο που το κοιτάμε είναι ακαταμάχητο. 
Μυστρά 39, Γλυφάδα, 212 1067019

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας Facebook Twitter
Ο Σπύρος Πεδιαδιτάκης είναι ειδικός στο να απογειώνει ένα γλυκό, συνδυάζοντας διαφορετικές υφές.

Esophy x Kora

Πρόκειται για μια συνεργασία που ξεκίνησε το περσινό Πάσχα, αποδείχθηκε πολύ πετυχημένη και συνεχίζεται. Η Σοφία Δενδρινού και η Ευδοκία Λιάκου της Esophy έχουν αφιερωθεί στις εξαιρετικές χειροποίητες σοκολάτες με μεσογειακά υλικά και μαζί με έναν από τους καλύτερους third wave φούρνους της Αθήνας, την Kora, έχουν ετοιμάσει δύο μεγάλα αυγά, ένα από σοκολάτα γάλακτος και ένα από λευκή σοκολάτα, στολισμένα με βρώσιμα αγριολούλουδα από τους πρόποδες του Ολύμπου τα οποία τα προμηθεύονται από την Olympus Fields που χρησιμοποιεί πρακτικές βιώσιμης καλλιέργειας. Κάνουν όμως και μια άλλη σειρά αυγών μαζί που δεν μπορούσα να σταματήσω να τρώω πέρσι. Οι αυγοθήκες με τα μικρά σοκολατένια αυγά είναι κι αυτές διαθέσιμες σε δύο γεύσεις: λευκή σοκολάτα με κομματάκια από το αρωματικό τσουρέκι του Kora και σοκολάτα γάλακτος με καραμελωμένα κομματάκια του κλασικού κρουασάν του φούρνου – να τα πάρετε, θα κολλήσετε. 
Λεωφ. Κηφισίας 357, Κηφισιά, 210 6230230, esophychocolates.gr // Kora, Παναγιώτου Αναγνωστοπούλου 44, Κολωνάκι, 210 3627855, shop.korabakery.com

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας Facebook Twitter
Κουτί με σοκολατένια αυγά τα οποία έχουν γεύσεις τσουρέκι και καραμελωμένο κρουασάν.
Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας Facebook Twitter
Φτιαγμένο με βρώσιμα αγριολούλουδα από τους πρόποδες του Ολύμπου, το αυγό με αγριολούλουδα είναι μια ρομαντική αναφορά στην ομορφιά της φύσης τους ανοιξιάτικους μήνες.

Antonis Selekos Conceptual Desserts

Ο Αντώνης Σελέκος στολίζει τα σοκολατένια αυγά του πάντα πληθωρικά και φροντίζει να ξεχωρίζουν με τον δικό του μοναδικό τρόπο, όπως κάνει και για τα πανετόνε-σήμα κατατεθέν του. Ένα από αυτά είναι κατακόκκινο, φέρνει εξωτερικά στη chocolate pinata του (που αν δεν την έχετε δοκιμάσει ήδη, πρέπει να το κάνετε άμεσα) και είναι φτιαγμένο από σοκολάτα Εκουαδόρ 70% και 40% γάλακτος. Έχει λεπτομέρειες λευκής «τσαλακωμένης» σοκολάτας να το στολίζουν.
Εριφύλης 2, Παγκράτι, 210 728888

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας Facebook Twitter
Το κατακόκκινο αυγό του Αντώνη Σελέκου.

Madame Fraise

Σε σχήμα τούρτας και διακοσμημένο με μια σοκολατένια «φωλιά πουλιών», φτιαγμένο από σοκολάτα γάλακτος με 40% κακάο ποικιλίας Forastero, με αφράτη πραλίνα από φουντούκια Piemonte και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς, το σοκολατένιο αυγό της Madame Fraise δεν μοιάζει με κανένα άλλο – πρωτοεμφανίστηκε πέρσι και μάλλον θα γίνει signature. H πλούσια σοκολάτα γάλακτος λιώνει στο στόμα μαζί με τη χειροποίητη πραλίνα φουντουκιού, ενώ οι καραμελωμένοι ξηροί καρποί θρυμματίζονται σε κάθε δάγκωμα, προσθέτοντας υφή και ένταση.
Υμηττού 225, Παγκράτι, 211 4186086, διανομή μέσω efood και Wolt

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας Facebook Twitter
Το αυγό της Madame Fraise πρωτοεμφανίστηκε πέρσι και μάλλον θα γίνει signature.

Φίλινγκς

Στο pastry lab νέας γενιάς, ο νεαρός ζαχαροπλάστης Αλέξανδρος Κόνιαρης με τη φρέσκια ματιά ετοιμάζει καθημερινά πεντανόστιμα είδη βιενουαζερί για πρωινό και κλασικά γλυκά δοσμένα αλλιώς για επιδόρπιο, ενώ στα ηχεία του παίζει ΛΕΞ, Metallica και AC/DC. Το αυγό του δεν θα μπορούσε παρά να είναι εναλλακτικό. Ποια είναι τα Easter φίλινγκς; «Να βουτάς τσουρέκι με καραμέλα στο γάλα, να πίνεις τον πρωινό σου καφέ με αυτό, να τρως τσουρέκι μέχρι να μην μπορείς άλλο» - να πάρετε και από αυτό, καλέστε στο παρακάτω τηλέφωνο για να κάνετε την προπαραγγελία σας. 
Πύρρωνος 23, Παγκράτι, 210 7564760

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας Facebook Twitter
Το εναλλακτικό αυγό του Φίλινγκς.

Holly Llama

Κάθε χρόνο έχουμε σε αυτήν τη λίστα από ένα abstract ζωγραφισμένο αυγό και φέτος το πιο πετυχημένο το βρήκαμε στο πρώτο plant-based bakery της Αθήνας. To αυγό του Holly Llama είναι φτιαγμένο από λευκή σοκολάτα με αρώματα βανίλιας Μαδαγασκάρης και μπαίνει μέσα ένα κουτί από ανακυκλώσιμο χαρτί.
Γρ. Κυδωνιών 8, Υμηττός, 210 7626078 // Νίκης 23, Σύνταγμα, 210 3212756, holyllama.gr

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας Facebook Twitter
To αυγό του Holly Llama είναι φτιαγμένο από λευκή σοκολάτα με αρώματα βανίλιας Μαδαγασκάρης.

Bread B.C.

Στον new age φούρνο των βορείων προαστίων αντί να βάλουν κομματάκια από προζυμένια κρουασάν μέσα στα αυγά τα χρησιμοποίησαν για να τα πασπαλίσουν εξωτερικά. Φτιάχνουν λοιπόν ένα αυγό γάλακτος με επικάλυψη από τα καραμελωμένα κρουασάν τους που σε εμφάνιση μου θυμίζει τα αγαπημένα μου τυποποιημένα σοκολατάκια, τα Ferrero Rocher, κάτι που με προκαταβάλει θετικά. 
Αγίας Παρασκευής 59, Χαλάνδρι, 21 0685 1961

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας Facebook Twitter
Το αυγό του Bread B.C. με επικάλυψη καραμελωμένου κρουασάν.

Αριστοκρατικόν

Και ένα αυγό-διαχρονική αξία. Φτιαγμένα από σοκολάτα γάλακτος και υγείας, τα πασχαλινά αυγά του κλασικού ζαχαροπλαστείου της Αθήνας έχουν ένα μεγάλο ατού, ότι στο εσωτερικό τους κρύβουν τα εκπληκτικά σοκολατάκια του.
Βουλής 7, Σύνταγμα, 210 3330546

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας Facebook Twitter
To αυγό του Αριστοκρατικόν κρύβει στο εσωτερικό του τα εκπληκτικά σοκολατάκια του.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO

Γεύση
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία στην Αθήνα;

Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;

Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ωδή στην pure σεβεντίλα: Ένα σπίτι που μοιάζει με μικροοργανισμό.

Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70s

Το σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.
THE LIFO TEAM
Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ