Ελβετία: Άνθρωποι παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα σε δημοφιλή προορισμό σκι των Άλπεων

Ελβετία: Άνθρωποι παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα σε δημοφιλή προορισμό σκι των Άλπεων Facebook Twitter
Χιονοστιβάδα, φωτ.: Unsplash
0

Σε ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς σκι στην Ελβετία, στο Τσέρματ, άνθρωποι παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα

Η είδηση του ατυχήματος με την χιονοστιβάδα έγινε γνωστή από την αστυνομία του καντονιού του Βαλέ της Ελβετίας, με ανάρτηση στο Χ. 

«Λίγο μετά τις 14.00, σήμερα 1/4/2024, μια χιονοστιβάδα σημειώθηκε στον τομέα εκτός πίστας στο Ρίφελμπεργκ (Τσερμάτ). Παρασύρθηκαν αρκετοί άνθρωποι. Έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη. Θα ακολουθήσουν πληροφορίες», έγραψε η αστυνομία. Καμία άλλη πληροφορία δεν είναι προς το παρόν γνωστή. 

Σφοδρές χιονοπτώσεις και πολύ ισχυροί άνεμοι οδήγησαν τις αρχές να εκδώσουν προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο χιονοστιβάδων σε περιοχές των Άλπεων, στο νότιο τμήμα της Ελβετίας. Σήμερα, ο κίνδυνος ήταν μεγάλος σε ορισμένα τμήματα των καντονιών Γκριζόν και Βαλέ. 

«Προβλέπονται μεγάλες χιονοστιβάδες, σε ορισμένες περιπτώσεις πολύ μεγάλες» ανέφερε σήμερα το Ινστιτούτο για την Έρευνα του Χιονιού και των Χιονοστιβάδων. 

Αυτόν τον χειμώνα, 14 άνθρωποι έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους σε χιονοστιβάδες στην Ελβετία, ένας αριθμός ελαφρά μικρότερος από τον μέσο όρο τα τελευταία χρόνια που ανέρχεται σε 17 θανάτους στα τέλη Μαρτίου. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΗ ΚΡΙΣΗ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / «Η ζημιά έχει γίνει»: Η πετρελαϊκή κρίση έχει αλλάξει οριστικά τον κλάδο των ορυκτών καυσίμων

Η πετρελαϊκή κρίση μετά τον πόλεμο στο Ιράν επιταχύνει τη στροφή των χωρών από τα ορυκτά καύσιμα προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με τον επικεφαλής του ΔΟΕ, Φατίχ Μπιρόλ να εκτιμά ότι οι επιπτώσεις στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου θα είναι βαθιές και μακροχρόνιες
THE LIFO TEAM