Ξυλοδαρμός μοναχού σε κελί του Αγίου Όρους για ένα λάπτοπ

Καταδίκη μοναχού για τον ξυλοδαρμό ενός δεύτερου σε κελί του Αγίου Όρους Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Στο εδώλιο βρέθηκε σήμερα ένας 70χρονος μοναχός, ύστερα από καταγγελία ενός δεύτερου, ότι τον ξυλοκόπησε σε κελί του Αγίου Όρους.

Σύμφωνα με τη δικογραφία το περιστατικό σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2019, όταν όπως υποστηρίζει ένας 57χρονος μοναχός, ο 70χρονος τον ξυλοκόπησε και τού πήρε έναν φορητό υπολογιστή. Αφορμή για το βίαιο συμβάν φέρεται να στάθηκε μία κόντρα πολιτικού περιεχομένου.

Συγκεκριμένα ο 70χρονος κατηγορούμενος υποστηρίζει πως ο 57χρονος έκανε «πολιτική προπαγάνδα» υπέρ της Ρωσίας. Τελικά κρίθηκε ένοχος για κλοπή (κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου από ληστεία), σωματική βλάβη και παράνομη οπλοφορία (κατείχε έναν σουγιά), με τον ίδιο να αρνείται τα πάντα. Το δικαστήριο τού επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με 3ετή αναστολή, άσκησε έφεση κατά της απόφασης και αφέθηκε ελεύθερος.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο μηνυτής του δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να έχει φύγει από το Άγιον Όρος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αργυρούπολη Τσεκούρι

Ελλάδα / Αργυρούπολη: 59χρονος απείλησε άλλον οδηγό με τσεκούρι μετά από καβγά στον δρόμο

Κατά τον έλεγχο στο όχημά του, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα τσεκούρι, ένα σκεπάρνι, ένα αεροβόλο πιστόλι, καθώς και ποσότητα κάνναβης βάρους περίπου 52 γραμμαρίων
THE LIFO TEAM
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Στους 16 οι συλληφθέντες – Βρέθηκαν χιλιάδες ευρώ και χρυσές λίρες

Ελλάδα / Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Στους 16 οι συλληφθέντες – Βρέθηκαν χιλιάδες ευρώ, ράβδοι χρυσού και λίρες

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην εισαγγελία για ποινικές διώξεις, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για πιθανούς νέους εμπλεκόμενους - Κατασχέθηκαν μεγάλα ποσά μετρητών, χρυσός και πολύτιμα αντικείμενα
THE LIFO TEAM