Ξυλοδαρμός μοναχού σε κελί του Αγίου Όρους για ένα λάπτοπ

Καταδίκη μοναχού για τον ξυλοδαρμό ενός δεύτερου σε κελί του Αγίου Όρους Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Στο εδώλιο βρέθηκε σήμερα ένας 70χρονος μοναχός, ύστερα από καταγγελία ενός δεύτερου, ότι τον ξυλοκόπησε σε κελί του Αγίου Όρους.

Σύμφωνα με τη δικογραφία το περιστατικό σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2019, όταν όπως υποστηρίζει ένας 57χρονος μοναχός, ο 70χρονος τον ξυλοκόπησε και τού πήρε έναν φορητό υπολογιστή. Αφορμή για το βίαιο συμβάν φέρεται να στάθηκε μία κόντρα πολιτικού περιεχομένου.

Συγκεκριμένα ο 70χρονος κατηγορούμενος υποστηρίζει πως ο 57χρονος έκανε «πολιτική προπαγάνδα» υπέρ της Ρωσίας. Τελικά κρίθηκε ένοχος για κλοπή (κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου από ληστεία), σωματική βλάβη και παράνομη οπλοφορία (κατείχε έναν σουγιά), με τον ίδιο να αρνείται τα πάντα. Το δικαστήριο τού επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με 3ετή αναστολή, άσκησε έφεση κατά της απόφασης και αφέθηκε ελεύθερος.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο μηνυτής του δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να έχει φύγει από το Άγιον Όρος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς σκοτώθηκε ο Έλληνας ορειβάτης στο Mont Blanc: Ο διαβόητος «διάδρομος του θανάτου» και το βάρος του σακιδίου

Ελλάδα / Mont Blanc: Ο «διάδρομος του θανάτου» που στοίχισε τη ζωή στον Έλληνα ορειβάτη Δημήτρη Κάντα

Ο 33χρονος φυσικός και αλπινιστής από την Πάτρα έχασε τη ζωή του στο επικίνδυνο πέρασμα Goûter – Τι δείχνουν τα δεδομένα επικινδυνότητας και τι προβλέπουν οι ερευνητές για το μέλλον των Άλπεων
LIFO NEWSROOM