Σε «κόκκινο» συναγερμό το Ισραήλ: Την Παρασκευή η πρώτη προσευχή για το Ραμαζάνι

Σε «κόκκινο» συναγερμό το Ισραήλ: Την Πρασκευή η πρώτη προσευχή για το Ραμαζάνι Facebook Twitter
φωτ.: ΕΡΑ
0

Αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι προσευχές της πρώτης Παρασκευής του μήνα του Ραμαζανιού στο Όρος του Ναού, στο τέμενος αλ Άκσα, στην Ιερουσαλήμ σε ένα ιδιαιτέρως εκρηκτικό κλίμα.

Από τις 7 Οκτωβρίου 2023, όταν η Χαμάς επιτέθηκε εναντίον του Ισραήλ και το Ισραήλ ξεκίνησε τη μάχη εκκαθάρισης της Λωρίδας της Γάζας, το Ραμαζάνι είναι η πρώτη φορά που αναμένεται να υπάρξει τόσο μεγάλης κλίμακας συγκέντρωση μουσουλμάνων και μάλιστα στην Ιερουσαλήμ, με τις δυνάμεις ασφαλείας του Ισραήλ να έχουν τεθεί σε κόκκινο συναγερμό καθώς υπάρχει πάντα ο φόβος να υπάρξουν επεισόδια, κινήσεις ανταρσίας ή ακόμα και τρομοκρατικές επιθέσεις.

Δεκάδες χιλιάδες πιστοί μουσουλμάνοι αναμένεται να συμμετάσχουν στις προσευχές, αναφέρει κατά την πρωινή του ενημέρωση ο στρατός του Ισραήλ (IDF). Όπως επισημαίνουν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις, «η Χαμάς κάνει ό,τι μπορεί για να πυροδοτήσει τη βία μεταξύ Παλαιστινίων και Μουσουλμάνων χρησιμοποιώντας θρησκευτικά αισθήματα με ψευδείς ισχυρισμούς για απειλή ιερών τόπων στην Ιερουσαλήμ και καλώντας για επίθεση σε Ισραηλινούς και Εβραίους».

Όπως συμπληρώνεται στην αναφορά το Ισραήλ δεσμεύεται να διατηρήσει την ελευθερία της λατρείας, με στόχο παράλληλα να διατηρήσει την ασφάλεια και τη δημόσια τάξη.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Διεθνή / Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Ο Έπσταϊν κατηγορήθηκε ότι εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά περισσότερες από 1.000 γυναίκες, πολλές εκ των οποίων ήταν ανήλικες - Πέθανε στη φυλακή το 2019, πριν δικαστεί
THE LIFO TEAM
Ρωσία: Νέα κριτική στην Ευρώπη σχετικά με το σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ρωσία λέει πως η Ευρώπη δεν βοηθάει στο να επιτευχθεί ειρήνη στην Ουκρανία

«Είμαι βέβαιος ότι οι προτάσεις που οι Ευρωπαίοι και οι Ουκρανοί έχουν καταθέσει δεν βελτιώνουν το έγγραφο και δεν ενισχύουν τη δυνατότητα επίτευξης μακροπρόθεσμης ειρήνης», δήλωσε κορυφαίος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Πούτιν
THE LIFO TEAM
Κέιτ Μίντλετον: Η χρονιά–ορόσημο που σηματοδότησε την επιστροφή της δύναμης και της αυτοπεποίθησής της

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η χρονιά - ορόσημο που σηματοδότησε την επιστροφή της δύναμης και της αυτοπεποίθησής της

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας βρίσκεται σε μια καθοριστική στιγμή, διαμορφώνοντας τη ζωή της ίδιας και του πρίγκιπα Ουίλιαμ, καθώς εγκαθίστανται σε νέο σπίτι και αναλαμβάνουν πιο κεντρικό ρόλο στη βασιλική οικογένεια
THE LIFO TEAM