Πυρά της αντιπολίτευσης κατά Κουτσούμπα για το «sugar daddies»

Πυρά της αντιπολίτευσης κατά Κουτσούμπα για το «sugar daddies» Facebook Twitter
φωτ.: Eurokinissi
0

Οργή και αντιδράσεις προκλήθηκαν από τη χρήση του όρου sugar daddies από τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, από το βήμα της Βουλής στην ομιλία του για το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε ότι στις σκανδιναβικές χώρες η επιβολή των διδάκτρων ανάγκασε φοιτήτριες να αναζητήσουν sugar daddies. «Απλά λέτε να αναθεωρηθεί το άρθρο 16 πριν και μετά να γίνει αυτό που φέρνει σήμερα η ΝΔ. Τώρα, για το ανέκδοτο του Σκανδιναβικού μοντέλου, ούτε οι Σκανδιναβοί δεν σας πιστεύουν, αφού κι αυτοί έχουν πάρα πολύ πικρή πείρα από την επιβολή διδάκτρων που οδηγούν ακόμα και σε αυτή τη σαπίλα, νέες κοπέλες, φοιτήτριες, να οδηγούνται να αναζητούν "sugar daddies" για να χορηγήσουν τις σπουδές τους, με γνωστά ανταλλάγματα φυσικά. Αλλά μάλλον πρέπει να βρείτε άλλον "καπιταλιστικό παράδεισο" να αντιγράψετε», είπε μεταξύ άλλων.

Αντίδραση ΝΔ στο suggar daddies Κουτσούμπα

«Κατάπτυστη, απαράδεκτη, σεξιστική και άκρως υποτιμητική για το γυναικείο φύλο», χαρακτηρίζει η Νέα Δημοκρατία τη δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα περί φοιτητριών και sugar daddies, με αφορμή το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Με ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός διερωτάται: «Φανταστείτε μόνο τι θα γινόταν εάν αυτή η αθλιότητα είχε ειπωθεί από πολιτικό οποιουδήποτε άλλου χώρου. Τώρα, είναι απλώς Πέμπτη.»

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, επιχειρηματολογώντας από βήματος Βουλής κατά των μη κρατικών Πανεπιστημίων, έκανε την αδιανόητη δήλωση ότι οι φοιτήτριες για να πληρώσουν τα δίδακτρά τους «θα αναγκάζονται να αναζητούν 'sugar daddies' με τα γνωστά ανταλλάγματα. Πρόκειται για μία κατάπτυστη, απαράδεκτη, σεξιστική και άκρως υποτιμητική για το γυναικείο φύλο δήλωση. Φανταστείτε μόνο τι θα γινόταν εάν αυτή η αθλιότητα είχε ειπωθεί από πολιτικό οποιουδήποτε άλλου χώρου. Τώρα, είναι απλώς Πέμπτη».

Αιχμηρό σχόλιο του ΠΑΣΟΚ για Κουτσούμπα

«Η αγωνία του κ. Κουτσούμπα να πρωταγωνιστεί στο Luben είναι κακός σύμβουλος. Δεν περιμέναμε από τον Γραμματέα του ΚΚΕ τέτοιο σεξιστικό παραλήρημα», ήταν το αιχμηρό σχόλιο από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για την αναφορά «sugar daddies» του γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στην ομιλία του στην Βουλή .

ΣΥΡΙΖΑ κατά Κουτσούμπα

«Με έκπληξη παρατηρήσαμε σήμερα από το βήμα της βουλής τον Γενικό Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος να κάνει μια άνευ προηγούμενου σεξιστική δήλωση», σημειώνει σε ανακοίνωσή του, το τμήμα φεμινιστικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, παραπέμποντας στη αναφορά του Δημήτρη Κουτσούμπα ότι «η επιβολή διδάκτρων οδηγεί φοιτήτριες να αναζητούν "sugar daddies"».

«'Αραγε αυτή είναι η θέση και το επιχείρημα ενός αντιπολιτευτικού κόμματος απέναντι στο κατάπτυστο νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων;», διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει:

«Οι γυναίκες σήμερα παλεύουμε καθημερινά απέναντι σε μια πατριαρχική κοινωνία που δεν λέει να αλλάξει, γεμάτη έμφυλα στερεότυπα. Μια κοινωνία βίας και εξουσιαστικών συμπεριφορών απέναντι σε γυναίκες. Το μόνο που δεν χρειαζόμαστε είναι σεξιστικά σχόλια μέσα από το κοινοβούλιο των υποτιθέμενων υπερασπιστών της ισότητας».

«Πέφτουν τα προσωπεία για ακόμη μια φορά μετά την καταψήφιση του ΚΚΕ επί της αρχής του νομοσχεδίου για την ισότητα στο γάμο. Η ισότητα δεν είναι μια λέξη προς τέρψιν ψήφων αλλά καθημερινός αγώνας και στάση ζωής», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετική ανάρτηση έκανε και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά στα κοινωνικά δίκτυα: «Έκπληξη και θλίψη προκαλούν οι σημερινές αναφορές του Γενικού Γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα από το βήμα της Βουλής. Ο σεξισμός και ο μισογυνισμός δεν χωρούν στην Αριστερά».

«Προσπαθεί να γίνει viral ο Κουτσούμπας»

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Αριστεράς, Κωστής Καρπόζηλος σε δήλωση του σημείωσε: «Ο κ. Μητσοτάκης με τη γνωστή του αλαζονεία δεν διστάζει να νομοθετεί την παραβίαση του Συντάγματος αφού απέναντι του έχει μια αντιπολίτευση που κινείται μεταξύ αμηχανίας και ανεκδοτολογίας. Ένα αντιφατικό και διαιρεμένο ΠΑΣΟΚ, έναν ΣΥΡΙΖΑ που ο αρχηγός του εκδράμει αυτές τις κρίσιμες μέρες στην Αρκαδία και ένα ΚΚΕ που στην προσπάθεια του να γίνει viral καταφεύγει σε ιστορίες για… sugar daddies. Η χώρα έχει ανάγκη από σοβαρή, μαχητική και αξιόπιστη αντιπολίτευση. Στην πράξη, όχι στα λόγια. Η Νέα Αριστερά θα συνεχίσει να δείχνει ότι υπάρχει δυνατότητα για ισχυρή, αντιπολίτευση στη Δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Για να ανοίξει ο δρόμος για την εναλλακτική πολιτική την οποία έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία».

Εξοργιστική δήλωση

«Εξοργιστική, αισχρή, ακραία σεξιστική και βαθιά υποτιμητική» χαρακτήρισε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου τη δήλωση Κουτσούμπα και κάλεσε τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ να την ανακαλέσει και να ζητήσει συγνώμη. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια» η εξαγγελία «θαλάσσιων πάρκων» από την Τουρκία

Πολιτική / ΥΠΕΞ για τουρκικά θαλάσσια πάρκα: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια»

Η εξαγγελία «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα έναντι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και δείχνει πλήρη έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας» αναφέρει η ελληνική πλευρά
LIFO NEWSROOM
Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Πολιτική / Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Στην μυστική ψηφοφορία ψήφισαν 83 βουλευτές της ΝΔ καθώς και ανεξάρτητοι βουλευτές, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης και άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές αποχώρησαν καταγγέλλοντας ότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

Πολιτική / Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

«Η ΝΔ προτείνει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη λειτουργία του Οργανισμού από την ίδρυσή του έως σήμερα ώστε να αντιμετωπιστούν οι βαθιά ριζωμένες παθογένειες και οι διακομματικές αστοχίες» ανέφερε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Αχιλλέας Μπέος: «Μας γέμισε κοντέϊνερ στον Βόλο» - Επίθεση κατά της Ζέττας Μακρή

Πολιτική / Αχιλλέας Μπέος: «Μας γέμισε κοντέινερ στον Βόλο» - Επίθεση κατά της Ζέττας Μακρή

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά την επίσκεψη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών σε λύκειο της περιοχής - «Δίχτυα στις μπασκέτες θα βάλει από τα λεφτά που πήρε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
LIFO NEWSROOM
Δένδιας: Χρησιμοποιούσαν πολυκατοικία για να στεγάσουν έναν αξιωματικό - Τη μισθώσαμε για 800 χιλ. ευρώ

Πολιτική / Δένδιας: Χρησιμοποιούσαν πολυκατοικία για να στεγάσουν έναν αξιωματικό - Τη μισθώσαμε για 800.000 ευρώ τον μήνα

«Θα καταθέσουμε αύριο δήλωση συμμετοχής στο SAFE, με το 1,2 δισ. ευρώ δημοσιονομικό χώρο που μου έδωσε μετά από διαπραγμάτευση το υπουργείο Οικονομικών», είπε ο Νίκος Δένδιας
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

«Είναι πολύ σημαντικό σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου να έχουμε χαράξει έναν οδικό χάρτη με συγκεκριμένους στόχους και προοπτική, με ορίζοντα υλοποίησης το τέλος αυτής της χρονιάς» τόνισε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM