ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Ελευθέριος Βενιζέλος: Υπερκάλυψη 12 φορές για τις μετοχές- Πάνω από 8 δισ. ευρώ

Ελευθέριος Βενιζέλος: Στα 8,20 ευρώ η τιμή διάθεσης των μετοχών – Ξεπέρασαν τα 8 δισ. οι προσφορές Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi
0

Η συνολική ζήτηση που εκδήλωσαν διεθνείς και Έλληνες επενδυτές στην τιμή διάθεσης των μετοχών του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» ξεπέρασε τα 8 δισ. ευρώ, σημειώνοντας υπερκάλυψη περίπου 12 φορές, σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ.

Σε νέα ανακοίνωση σχετικά με τη διάθεση των μετοχών του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» το ΤΑΙΠΕΔ»- ή ο «πωλητής μέτοχος»- ανέφερε πως το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε:

  • τη διάθεση του συνόλου των προσφερόμενων μετοχών, ήτοι 90.000.000 κοινών, ονομαστικών, με δικαίωμα ψήφου μετοχών του ΔΑΑ, συμπεριλαμβανομένων των 5.181.818 μετοχών επιπρόσθετης κατανομής (οι «μετοχές επιπρόσθετης κατανομής»), λόγω υπερβάλλουσας ζήτησης.
  • την κατανομή 12.200.000 προσφερόμενων μετοχών στην ελληνική δημόσια προσφορά, ήτοι 13,56% των προσφερόμενων μετοχών, και
  • την κατανομή 77.800.000 προσφερόμενων μετοχών στη θεσμική (διεθνή) προσφορά, ήτοι 86,44% των προσφερόμενων μετοχών.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, η τιμή διάθεσης για τις προσφερόμενες μετοχές του διεθνούς αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» ορίστηκε σε 8,20 ευρώ ανά προσφερόμενη μετοχή, δηλαδή στην ανώτατη τιμή του εύρους τιμής διάθεσης, που αποφασίσθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ στις 22 Ιανουαρίου 2024.

Η τιμή διάθεσης στην ελληνική δημόσια προσφορά και στη θεσμική (διεθνή) προσφορά είναι ταυτόσημη, με εξαίρεση το τίμημα αγοράς που θα καταβάλει η AviAlliance για την αγορά προσφερόμενων μετοχών μέσω της θεσμικής προσφοράς, το οποίο ανέρχεται σε 9,758 ευρώ ανά κοινή μετοχή, σύμφωνα με την Cornerstone Συμφωνία AviAlliance, η οποία προβλέπει την καταβολή προσαύξησης.

Η συνολική ζήτηση, που εκδηλώθηκε από διεθνείς και Έλληνες επενδυτές στην Τιμή Διάθεσης, ξεπέρασε τα 8 δισ. ευρώ, με περισσότερες από 20.000 αιτήσεις επενδυτών στην ελληνική δημόσια προσφορά.

Τα αναλυτικά στοιχεία της κατανομής στις διάφορες κατηγορίες επενδυτών, θα ανακοινωθούν στις 6 Φεβρουαρίου 2024.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Οικονομία / Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Το επόμενο μέτωπο παρεμβάσεων θα είναι αυτό της κοινωνικής αντιπαροχής καθώς και ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στους servicers να ρίξουν στην αγορά σπίτια που έχουν στην κατοχή τους, αλλά η πώλησή τους αντιμετωπίζει εμπόδια
LIFO NEWSROOM
Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Οικονομία / Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Κατά το πρώτο τετράμηνο εφαρμογής, οι αποδοχές από υπερωρίες και υπερεργασία αυξήθηκαν κατά 48% και τα έσοδα από εισφορές υπερωριών και υπερεργασίας αυξήθηκαν κατά 34% σε σχέση με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2024
LIFO NEWSROOM