Μόνο το «Last Christmas» των Wham έχει καταφέρει να περάσει τον Paul Kalkbrenner στα γερμανικά charts

10 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ PAUL KALKBRENNER Facebook Twitter
Κομβικό σημείο στην καριέρα του, όμως, ήταν ο πρωταγωνιστικός ρόλος στην ταινία του Hannes Stöhr «Berlin Calling» και η σύνθεση του soundtrack που ανέλαβαν με τον Sascha Funke.
0

Ο PAUL KALKBRENNER ΜΕΓΑΛΩΣΕ στο Ανατολικό Βερολίνο. Στα 13 του χρόνια, και μετά την πτώση του Τείχους, ξεκίνησε να παίζει μουσική στα youth clubs της περιοχής, παρέα με τον παιδικό του φίλο, Sascha Funke.

• Η techno του Ντιτρόιτ και ειδικά οι κυκλοφορίες της Underground Resistance αλλά και τα επιδραστικά dancefloors των E-Werk, Walfisch και Planet τον έκαναν να καταλάβει πως η κλίση του ήταν να ασχοληθεί με την ηλεκτρονική μουσική.

• Σημαντική στιγμή στην πορεία του ήταν η γνωριμία με την Ellen Allien, πριν ακόμα εκείνη ιδρύσει την BPitch Control. Η Allien του έδωσε διάφορα tips και επαφές, για να καταλήξουν να συνεργάζονται στη νεοσύστατη BPitch. Ο Kalkbrenner κυκλοφόρησε έξι άλμπουμ και δέκα EPs στη σημαντική δισκογραφική της Allien. Αποχώρησε με φιλικούς όρους το 2008, αφού θεώρησε πως η συγκεκριμένη πλατφόρμα περιόριζε την εξέλιξή του.

Είναι φανατικός της Bayern Μονάχου και λατρεύει το ποδόσφαιρο. Οι promoters γνωρίζουν το πάθος του κι έτσι τον τοποθετούν συγκεκριμένες μέρες και ώρες στα lineups, ώστε να μη χάνει τους σημαντικούς αγώνες.

• Κομβικό σημείο στην καριέρα του, όμως, ήταν ο πρωταγωνιστικός ρόλος στην ταινία του Hannes Stöhr «Berlin Calling» και η σύνθεση του soundtrack που ανέλαβαν με τον Sascha Funke. Ο Paul έπαιξε με μεγάλη επιτυχία τον ρόλο του Ickarus, ενός DJ που τον καταστρέφει ψυχικά η σκηνή, αλλά διατηρεί άσβεστη τη φωτιά της μουσικής στο μυαλό του. Όπως είχε δηλώσει, «ο Ickarus αντιπροσώπευε όλα αυτά που δεν θα ήθελα ποτέ να γίνω».

Paul Kalkbrenner - Berlin Calling (Full Album)

• Στο soundtrack συμπεριλαμβανόταν το τραγούδι «Sky and Sand», με τα φωνητικά του αδελφού του, Fritz Kalkbrenner. Το κομμάτι έσκισε παγκοσμίως – πούλησε 200.000 αντίτυπα, έγινε πλατινένιο και κατάφερε να είναι το τραγούδι εγχώριας προέλευσης με τις περισσότερες εβδομάδες στα top της Γερμανίας. Το μόνο τραγούδι που κατάφερε να κρατήσει περισσότερο ήταν το «Last Christmas» των Wham!.   

• O Kalkbrenner είναι εγγονός του Γερμανού καλλιτέχνη Fritz Eisel και αδελφός του παραγωγού Fritz Kalkbrenner. Είναι παντρεμένος με τη γνωστή DJ Simina Grigoriu.

• Το 2014 έπαιξε μπροστά σε 500.000 άτομα, ως καλεσμένος της γερμανικής κυβέρνησης, στην επέτειο των 25 χρόνων από την πτώση του Τείχους.

10 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ PAUL KALKBRENNER Facebook Twitter
Ο Kalkbrenner χρησιμοποιεί software synthesizers, sequencers, MIDI controllers, hardware synthesizers και drum machines στις ζωντανές εμφανίσεις του. Φωτ.: HMTG

• Είναι φανατικός της Bayern Μονάχου και λατρεύει το ποδόσφαιρο. Οι promoters γνωρίζουν το πάθος του κι έτσι τον τοποθετούν συγκεκριμένες μέρες και ώρες στα lineups, ώστε να μη χάνει τους σημαντικούς αγώνες.

• Το 2014 ήταν μαζί με την εθνική ομάδα της Γερμανίας στο λεωφορείο, όταν γιόρταζαν την απόκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στους δρόμους της πόλης. Μάλιστα, επανασχεδίασε τη συλλεκτική έκδοση της φανέλας που φορούσε η ομάδα από το 1988 μέχρι το 1992, δίνοντάς της ένα μουσικό twist, με το σχέδιο να αποτελείται από equalizer bars.

• Ο Kalkbrenner χρησιμοποιεί software synthesizers, sequencers, MIDI controllers, hardware synthesizers και drum machines στις ζωντανές εμφανίσεις του. Κοινώς, σπάει το φράγμα μεταξύ του DJing και του live act.

Paul Kalkbrenner - Feed Your Head (Official Music Video)

Ο Paul Kalkbrenner θα βρίσκεται στο Faliron Sports Pavilion το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο του Primer Music Festival. 

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ

Μουσική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είστε έτοιμοι για τις πιο χορευτικές βραδιές του Σεπτεμβρίου;

Μουσική / Plisskën Festival: Είστε έτοιμοι για τις πιο χορευτικές βραδιές του Σεπτεμβρίου;

Το φεστιβάλ για τους φαν της χορευτικής και ηλεκτρονικής πρωτοποριακής μουσικής επιστρέφει με πιο σφιχτό line-up — ίσως ένα από τα καλύτερα των τελευταίων χρόνων. Αυτά είναι τα highlights του Plisskën Festival 2025.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Δεν θα γεράσουμε ποτέ, κουφάλα νεκροθάφτη

Μουσική / Δεν θα γεράσουμε ποτέ, κουφάλα νεκροθάφτη

Ο Taki Tsan και ο DJ Alx έχουν γράψει μεγάλο μέρος της ιστορίας του ελληνικού χιπ χοπ. Τριάντα χρόνια μετά το ξεκίνημά τους είναι ακόμα εδώ, alive and kicking, με κοινό live στο Αγοραφοβικό Φεστιβάλ στο ΠΛΥΦΑ, καινούργια σεζόν για το Taki Tsan Show αλλά και νέο άλμπουμ.
M. HULOT
Αlex Kapranos : «Η κουζίνα και το rock 'n' roll είναι δυο κόσμοι που μοιάζουν»

Μουσική / Αlex Kapranos : «Η φήμη είναι πολύ γελοία. Όσο λιγότερο τη σκέφτεσαι, τόσο το καλύτερο»

Οι Franz Ferdinand έρχονται τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα και ο Ελληνοβρετανός frontman τους, από την κορυφή ενός ελβετικού βουνού, βρίσκει χρόνο να μιλήσει για την ελληνικότητα, τις ανησυχίες του, το φαγητό και την αγάπη του για το ska.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
«Private Recordings»: Στο δωμάτιο του Μίκη

Μουσική / Σε πρόβα με τον Μίκη, ενώ το σταθερό κουδουνίζει μάταια

Τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο του μεγάλου Έλληνα συνθέτη, το διπλό άλμπουμ «Private Recordings» φέρνει στο φως ανέκδοτες ηχογραφήσεις του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη, που ξαναζωντανεύουν το αξεπέραστο μουσικό του αποτύπωμα.
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΟΥΒΑΣ
Νίκος Ζιώγαλας

Μουσική / Νίκος Ζιώγαλας: «Δεν ξέρεις ποτέ πώς θα τα φέρει η ζωή, να είσαι ευγενικός, να παλεύεις για την καλοσύνη»

Aπό πολύ νωρίς, η μουσική τον χτύπησε στο δόξα πατρί, μπήκε σε αυτό το τριπ και δεν βγήκε ποτέ. «Σαν star του σινεμά», «Πάρε με απόψε πάρε με», «Βασιλική», «Βέροια, Θεσσαλονίκη, Αθήνα», «Πέρασε η μπόρα» και για πολλά ακόμα τραγούδια ευθύνεται ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός που σήμερα αφηγείται τη ζωή του στη LifO
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ