H Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε ξανά εκτόξευση πυραύλων κρουζ

H Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε ξανά εκτόξευση πυραύλων κρουζ Facebook Twitter
Φωτ. : EPA
0

Στην εκτόξευση πυραύλων κρουζ προχώρησε νωρίτερα σήμερα η Βόρεια Κορέα προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας.

Την είδηση έκανε γνωστή το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας της Νότιας Κορέας, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί ο αριθμός των πυραύλων που εκτοξεύθηκαν. Ήδη έχει αυξηθεί το επίπεδο της επαγρύπνησης και η Νότια Κορέα αναφέρεται πως βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με τις ΗΠΑ προκειμένου να αξιολογηθεί και να αναλυθεί η κίνηση αυτή της Βόρειας Κορέας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μπορεί αξιωματούχοι σε ΗΠΑ και Νότια Κορέα να θεωρούν πως δεν υπάρχουν ενδείξεις πως η Βόρεια Κορέα  επιδιώκει πολεμική αντιπαράθεση, ωστόσο είναι σχεδόν βέβαιοι πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα συνεχίσει τέτοιου είδους προκλήσεις.

Η κατάσταση ανάμεσα στις δύο χώρες παραμένει τεταμένη καθώς η Βόρεια Κορέα λίγες ημέρες πριν προχώρησε ξανά σε εκτόξευση πυραύλων κρουζ προς την Κίτρινη Θάλασσα. Παράλληλα είναι γνωστό πως έχει καταγράψει πρόοδο στον τομέα της ανάπτυξης βαλλιστικών πυραύλων. Υπενθυμίζεται άλλωστε πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν υποστηρίζει πως η Νότια Κορέα είναι ο «κυριότερος εχθρός» της χώρας του και πως δεν θα διστάσει να την αφανίσει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / Reuters / AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το παράνομο εμπόριο καυσίμων στο Μεξικό: Πώς τα καρτέλ κυριαρχούν με βία και διαφθορά

Διεθνή / Το παράνομο εμπόριο καυσίμων στο Μεξικό: Πώς τα καρτέλ κυριαρχούν με βία και διαφθορά

Το λαθρεμπόριο καυσίμων στο Μεξικό εξελίσσεται σε διεθνές φαινόμενο. Πλοία, πλαστά έγγραφα, και κυβερνητική διαφθορά στηρίζουν ένα δίκτυο που χρηματοδοτεί τα καρτέλ και απειλεί τη σταθερότητα της χώρας.
LIFO NEWSROOM
Μαζικά συλλαλητήρια κατά της «στρατιωτικοποίησης της δημοκρατίας» ενόψει της παρέλασης Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Διεθνή / Μαζικά συλλαλητήρια κατά της «στρατιωτικοποίησης της δημοκρατίας» ενόψει της παρέλασης Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Εκατομμύρια Αμερικανοί αναμένονται σήμερα στους δρόμους, διαδηλώνοντας ενάντια στις αυταρχικές πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ και την πανηγυρική στρατιωτική παρέλαση για τα 250 χρόνια του αμερικανικού στρατού — που συμπίπτει με τα 79α γενέθλιά του
LIFO NEWSROOM