Μορφέας και Νέα Δρυς από τους Αμπελώνες Κ. Αντωνόπουλου: Δύο εμβληματικές ετικέτες που ξυπνούν όλες τις αισθήσεις

Μορφέας και Νέα Δρυς από τους Αμπελώνες Κ. Αντωνόπουλου: Δύο εμβληματικές ετικέτες που ξυπνούν όλες τις αισθήσεις Facebook Twitter
0

Λένε ότι η όσφρηση είναι η μοναδική αίσθηση που δεν επεξεργάζεται ο εγκέφαλος και αποθηκεύεται κατευθείαν στη μνήμη. Ίσως γι’ αυτό η γνωριμία με ένα κρασί ξεκινά από την απελευθέρωση των αρωμάτων του, που προδίδουν όλα όσα θα χαρίσει η γεύση του στον ουρανίσκο σου.

Ανοίγοντας έναν Μορφέα από τους Αμπελώνες Κ. Αντωνόπουλου σε περιμένουν πολλά περισσότερα από το γευστικό και αρωματικό του προφίλ. Είναι ένα ολόκληρο κομμάτι της ελληνικής μυθολογίας που ξεπηδά για να μαγέψει με την ιστορία του. Ο θεός του Ύπνου ενσαρκώνεται μέσα από την οινοποίηση και αφηγείται την ιστορία του. Επιφορτισμένος με το καθήκον να επισκέπτεται τα όνειρα των ανθρώπων και να παίρνει διαφορετικές μορφές, είναι εκείνος που πετά στα όνειρα βασιλιάδων και ηρώων για να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό όνειρο στον καθένα.

Μορφέας και Νέα Δρυς από τους Αμπελώνες Κ. Αντωνόπουλου: Δύο εμβληματικές ετικέτες που ξυπνούν όλες τις αισθήσεις Facebook Twitter

Με τον ίδιο τρόπο το ιστορικό αυτό κρασί των Αμπελώνων Κ. Αντωνόπουλου επισκέπτεται τον κάθε οινόφιλο για να τον μαγέψει με το πορφυρό ερυθρό χρώμα του και τα αρώματα βύσσινου, δαμάσκηνου μαύρου μούρου και μύρτιλου. Μια ονειρική σύνθεση η οποία στο στόμα χαρακτηρίζεται από δροσιστική οξύτητα και δομημένες τανίνες καθώς και από πλούσιο σώμα με επίγευση που διαρκεί.

Ένα κρασί που δεν έχει πάρει τυχαία το όνομά του καθώς με ιδανικές συνθήκες συντήρησης μπορεί να φτάσει τα 10 χρόνια παλαίωσης και μέσα σε αυτά θα πάρει διαφορετικές μορφές αποκαλύπτοντας όλες τις ιδιαίτερες πτυχές αλλά και τη δυναμική της ποικιλίας της Μαυροδάφνης. Ο Μορφέας των Αμπελώνων Αντωνόπουλου είναι μια οινική εμπειρία που δημιουργεί ένα διαφορετικό όνειρο για τον καθένα διεγείροντας τις αισθήσεις.

Στην ίδια κατηγορία των εμβληματικών οίνων θα συναντήσουμε και το Cabernet Νέα Δρυς. Η ιστορία του ξεκινά πριν από αρκετές δεκαετίες, όταν ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος – ιδρυτής του οινοποιείου – αγόρασε το 1989 δύο βαρέλια από νέα δρυ, 500 λίτρων το καθένα, τα οποία γέμισε με Cabernet Sauvignon νέας σοδειάς του 1988. Γνώστης της αγοράς με πολύ καλό ένστικτο, διέκρινε τη νέα τάση στον χώρο του κρασιού που ευνοούσε τις οινοποιήσεις από μικρούς παραγωγούς σε περιορισμένη ποσότητα των 300 – 400 κιβωτίων. Τότε ήταν που οραματίστηκε να κυκλοφορήσει μέσα στον ίδιο χρόνο ένα εντελώς εκλεκτό κρασί που θα έχει όλα τα χαρακτηριστικά του Cabernet Sauvignon, αλλά επιπρόσθετα «τον ευεργετικό μανδύα από το καινούργιο βαρέλι» όπως γράφει χαρακτηριστικά στο βιβλίο του «Ημερολόγια Αμπελώνων».

Μορφέας και Νέα Δρυς από τους Αμπελώνες Κ. Αντωνόπουλου: Δύο εμβληματικές ετικέτες που ξυπνούν όλες τις αισθήσεις Facebook Twitter

Τον Δεκέμβριο του 1989 εμφιαλώθηκε για πρώτη φορά η Νέα Δρυς και από τότε αποτελεί μια σημαντική κληρονομιά των Αμπελώνων Κ. Αντωνόπουλου. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, η προσεγμένη συσκευασία και η premium εικόνα του κρασιού αυτού αποδεικνύουν την επιτυχία του οράματος του Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου που γράφει μέχρι σήμερα τη δική του ιστορία στην ελληνική αγορά.

Τα υψηλά ποιοτικά κριτήρια που έβαλε από την πρώτη κυκλοφορία του η Νέα Δρυς παραμένουν σταθερή αξία για τους ανθρώπους του ιστορικού οινοποιείου μέχρι σήμερα. Αν η πρώτη ύλη δεν πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές, τότε δεν εμφιαλώνεται σαν σοδειά. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φιάλη περικλείει μόνο τις χρονιές που είναι αντάξιες του ονόματος αυτού του εμβληματικού οίνου.

Με πίστη στο όραμα του ιδρυτή, οι Αμπελώνες Κ. Αντωνόπουλου συνεχίζουν μια ιστορία οινοποίησης που αναδεικνύει τα μοναδικά χαρακτηριστικά του terroir της ορεινής Αχαΐας, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες οινογνωσίας που μένουν χαραγμένες στη μνήμη για να τις απολαμβάνεις με όλες σου τις αισθήσεις.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το ψητό της Κυριακής στο ντελίβερι: Η ιστορία της αθηναϊκής κουζίνας

Ιστορία μιας πόλης / Από το ψητό της Κυριακής στο ντελίβερι: Αυτή ειναι η ιστορία της αθηναϊκής κουζίνας

Η αθηναϊκή κουζίνα αλλάζει καθημερινά, ανάλογα με τις ορέξεις και τα γούστα των κατοίκων της. Είναι ο καθρέφτης της κοινωνικής και πολιτισμικής εξέλιξης της πόλης. Στο νέο του βιβλίο, ο Παναγής Παναγιωτόπουλος, καταγράφει αυτήν τη συναρπαστική ιστορία.
ΑΓΙΑΤΗ ΜΠΕΝΑΡΔΟΥ
CHECK Milos

Γεύση / Milos: Εκεί που η ελληνική πρώτη ύλη γίνεται τέχνη

Στο εστιατόριό του στο κέντρο της Αθήνας ο Κώστας Σπηλιάδης διατηρεί όλα όσα τον έφεραν στην κορυφή της παγκόσμιας εστίασης, παρέχοντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία με καθαρές γεύσεις και άριστες πρώτες ύλες, συνδυάζοντας παράδοση και εκλεπτυσμένη αισθητική.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Έφτιαξα οινοποιείο σε έναν τόπο που δεν είχε καν αγορά για κρασί»

Το κρασί με απλά λόγια / «Έφτιαξα οινοποιείο σε έναν τόπο που δεν είχε αγορά για κρασί»

Σε μια γωνιά της Ελλάδας που δεν είχε ούτε παράδοση σύγχρονης οινοποίησης ούτε αγορά για να τη στηρίξει, μια γυναίκα αποφάσισε να ξεκινήσει από το μηδέν. Η Μελίνα Τάσσου δημιούργησε ουσιαστικά το πρώτο σύγχρονο οινοποιείο στη Θράκη και παραμένει η μοναδική οινολόγος της περιοχής.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Ποια κρασιά θα απογειώσουν τον παραδοσιακό μπακαλιάρο σκορδαλιά της 25ης Μαρτίου

Γεύση / 25η Μαρτίου: Τα καλύτερα κρασιά για μπακαλιάρο σκορδαλιά

Κάθε γιορτή και σχόλη για μένα είναι μια ευκαιρία χαράς και απόλαυσης. Όχι ότι τις άλλες μέρες πρέπει να μιζεριάζουμε, απλώς οι γιορτές είναι μια υπενθύμιση να απολαύσουμε ακόμη περισσότερο.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Από Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Γεύση / Από το Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Σε μακαρονάδα ή παστός με ρεβίθια, ή λεμονάτος με ολόκληρα κρεμμύδια: Από το ένα πέλαγος στο άλλο, το τελετουργικό μας πιάτο παίρνει διαφορετικές μορφές, αποτελώντας ένα εκλεκτό έδεσμα της ελληνικής cucina povera.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το Καφενείο στη Λουκιανού είναι κομμάτι της αθηναϊκής ιστορίας

Γεύση / Άνοιξε ξανά το Καφενείο στη Λουκιανού, ένα κομμάτι της αθηναϊκής ιστορίας

Με νέους ιδιοκτήτες, αλλά την ίδια αγάπη για την ελληνική κουζίνα, το θρυλικό στέκι του Κολωνακίου μπαίνει στη σύγχρονη φάση του, κρατώντας όμως όλα εκείνα τα στοιχεία που έφτιαξαν τον μύθο του.
ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ
Kissa Athens: Μια γιαπωνέζικη παμπ στο Κολωνάκι

Γεύση / Kissa Athens: Μια γιαπωνέζικη παμπ στο Κολωνάκι

O Θάνος Στασινός φτιάχνει πιάτα που πατούν σε ιαπωνικές τεχνικές, αλλά έχουν πιο ελεύθερη προσέγγιση και σίγουρα προσιτές τιμές. Kαι στην Ιαπωνία πάντως την ίδια αποστολή έχουν οι παμπ όπως στον υπόλοιπο κόσμο. Χαλαρά, με φαγητό και ποτό. To ίδιο και αυτή η νέα άφιξη.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ