Λουκίδης για κορωνοϊό: «Οι γιατροί ήμασταν λίγο χαλαροί στην αποτύπωση προληπτικών δράσεων»- Σήμερα οι ανακοινώσεις

Λουκίδης για κορωνοϊό: «Οι γιατροί ήμασταν λίγο χαλαροί στην αποτύπωση προληπτικών δράσεων»- Σήμερα οι ανακοινώσεις Facebook Twitter
0

Περαιτέρω κινητοποίηση με αφορμή την έξαρση του κορωνοϊού αναμένεται από σήμερα, καθώς σε λίγη ώρα έχει προγραμματιστεί και σχετική ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας. 

Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορωνοϊού. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ & καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου και η καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, κ. Αναστασία Κοτανίδου θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου σήμερα Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, στις 11:30 π.μ., στο υπουργείο Υγείας σχετικά με την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας».

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συστήνει τον εμβολιασμό με το επικαιροποιημένο εμβόλιο για τον κορωνοϊό, καθώς και με το εμβόλιο της γρίπης, όλων των ατόμων ηλικίας άνω των 60 ετών και των ατόμων με υποκείμενα νοσήματα.

Λουκίδης και Γώγος για κορωνοϊό: Μάσκα, εμβόλιο και πορεία της νόσου 

Την ίδια στιγμή μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1, ο καθηγητής Ιατρικής του πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής εταιρείας, Στέλιος Λουκίδης, εμφανίστηκε καθησυχαστικός σημειώνοντας πως «είμαστε σε μια φάση στην οποία πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι τέλος Ιανουαρίου, σιγά σιγά θα αρχίσει η αποκλιμάκωση». Όπως τόνισε αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη. Ωστόσο επισήμανε σχετικά με την νέα επικείμενη καμπάνια για την προστασία από τον κορωνοϊό και τις λοιπές ιώσεις, πως «εμείς οι γιατροί ήμασταν λίγο χαλαροί στην αποτύπωση των προληπτικών δράσεων». 

Χαρακτήρισε μεγάλο πλεονέκτημα πως υπάρχει θεραπεία για εξωτερικούς ασθενείς. «Ο κόσμος έχει κουραστεί, ζητάμε σε άτομα πάνω από 60 να κάνουν 4 εμβολιασμούς», πρόσθεσε και ζήτησε να επιστρέψει η μάσκα σε δομές υγείας.  Είπε ακόμα πως το εμβόλιο της γρίπης καλύπτει συγκεκριμένους τύπους γρίπης που είναι υπεύθυνοι πάντως για τη σοβαρή νόσο από τη γρίπη. 


Από την πλευρά του μιλώντας στην ΕΡΤ ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, επισήμανε πως χρειάζεται προσοχή γιατί υπάρχει μεγάλη διασπορά, αλλά ανέφερε πως οι περισσότερες περιπτώσεις είναι ήπιες. «Το πρώτο και κύριο μέτρο είναι ο εμβολιασμός. Υπάρχει εμβόλιο για τον κορωνοϊό και εμβόλιο για τη γρίπη. Σύντομα θα υπάρχει και για το RSV», είπε ο καθηγητής. 


Με πληροφορίες από ΕΡΤ και ΑΝΤ1

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λάρισα: «Βλέπουμε ξανά το χαμόγελο του» - Θετικά νέα για το μωρό που υπέστη εγκαύματα από καυτό λάδι

Ελλάδα / Λάρισα: «Βλέπουμε ξανά το χαμόγελο του» - Θετικά νέα για το μωρό που υπέστη εγκαύματα από καυτό λάδι

Είχε μεταφερθεί με εκτεταμένα εγκαύματα στο 15% του σώματός του και σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο - Υπέστη καρδιακή ανακοπή και οι γιατροί κατάφεραν να το επαναφέρουν
LIFO NEWSROOM
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα με τηλεφωνικές απάτες: Γνωστή αθλήτρια ανάμεσα στους συλληφθέντες

Ελλάδα / Εξάρθρωση κυκλώματος με απάτες: Γνωστή αθλήτρια με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες ανάμεσά τους

Από τον Φεβρουάριο του 2023 εξαπατούσαν πολίτες σε όλη τη χώρα μέσω εξελιγμένων τηλεφωνικών μεθόδων και πρόσβασης σε τραπεζικά δεδομένα - Εκτιμάται ότι οι απάτες είναι πολύ περισσότερες από όσες έχουν δηλωθεί
LIFO NEWSROOM