Καταγγελία στο νοσοκομείο Λάρισας: Ασθενής επιτέθηκε σε νοσηλεύτρια όταν τον έπιασε να καπνίζει

Καταγγελία στο νοσοκομείο Λάρισας: Ασθενής επιτέθηκε σε νοσηλεύτρια όταν τον έπιασε να καπνίζει Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi
0

Την αντίδραση της ΠΟΕΔΗΝ προκάλεσε καταγγελία για περιστατικό βίας εις βάρος νοσηλεύτριας από ασθενή στο πανεπιστημαικό νοσοκομείο Λάρισας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που αναφέρει το onlarissa, επικαλούμενο το iatronet, το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης όταν δύο νοσηλεύτριες εντόπισαν ασθενή να καπνίζει στη χειρουργική κλινική. Ο ασθενής, που είχε υποβληθεί σε κάποιο ήπιο χειρουργείο, αντέδρασε επιθετικά και αρχικά διαπληκτίστηκε με τις νοσηλεύτριες.

Ωστόσο όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο ασθενής στη συνέχεια φέρεται να βιαιοπράγησε εις βάρος της μίας. Στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία.

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ για την επίθεση ασθενή: «Συνεχίζουμε να τρώμε ξύλο»

Μιλώντας για το περιστατικό ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος σχολίασε: «Συνεχίζουμε να τρώμε ξύλο από ασθενείς και επισκέπτες χωρίς προστασία. Ο νταής νοσηλευόμενος έβρισε στην αρχή τις δύο νοσηλεύτριες βάρδιας χυδαιότατα επειδή του απαγόρευαν να καπνίσει. Μετά σηκώθηκε και επιτέθηκε σε μια νοσηλεύτρια που από τύχη γλίτωσε το κάταγμα στο χέρι από το σφίξιμο. Τρομοκρατήθηκαν οι δύο νοσηλεύτριες πάρα πολύ».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ σημείωσε επίσης τα εμπόδια παρόμοιων υποθέσεων όπως αυτή , τα οποία συντηρούν μια προβληματική κατάσταση: «Ο τραμπούκος ασθενής θα φύγει ως κύριος. Η αστυνομία για να τον συλλάβει και να τον περάσει αυτόφωρο πρέπει κάποιος να του κάνει μήνυση. Η συνάδελφος φοβάται την στοχοποίηση, η διοίκηση θα ισχυριστεί ότι δεν έχει έννομο συμφέρον. Έτσι η αστυνομία θα κάνει εξακρίβωση στοιχείων και θα αποχωρήσει. Αυτό γίνεται σε όλα τα περιστατικά βιοπραγιών σε βάρος του προσωπικού».

Συνεχίζοντας για τα περιστατικά βίας στα νοσοκομεία, ο Μιχάλης Γιαννάκος ζήτησε άμεση λήψη μέτρων προστασίας του υγειονομικού προσωπικού.  «Τι περιμένουμε να πάρουμε μέτρα; Μήπως πρώτα πρέπει να σκοτωθεί κάποιος από εμάς; Πυροβόλησαν, μαχαίρωσαν, ξυλοφόρτωσαν αρκετούς συναδέλφους προκαλώντας σοβαρούς τραυματισμούς. Τι περιμένουμε να ληφθούν μέτρα; Καλύτερη φύλαξη στα νοσοκομεία με προσλήψεις προσωπικού ασφαλείας, συχνές περιπολίες της αστυνομίας στους γύρω δρόμους των νοσοκομείων, υποβολή μηνύσεων στα εν λόγω άτομα από τις διοικήσεις των νοσοκομείων»,

Τέλος, υπογραμμίζει πως θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι όσοι επισκέπτονται τα νοσοκομεία πως οι λιγοστοί υγειονομικοί «δεν είναι ταχυδακτυλουργοί», όπως λέει και εξηγεί: «Δεν μπορούν να εξυπηρετούν ταυτόχρονα εκατοντάδες ασθενείς στα επείγοντα για να μην υπάρχει ταλαιπωρία και αγανάκτηση. Δεν είναι θαυματοποιοί να νικάνε συνεχώς το θάνατο. Μην αναρωτιούνται μετά για το κύμα μαζικών αποχωρήσεων υγειονομικών από το ΕΣΥ», καταλήγει ο ίδιος.

Με πληροφορίες από iatronet.gr και onlarissa.gr 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βορίζια: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η επιστροφή της σορού του 39χρονου στο σπίτι του

Ελλάδα / Βορίζια: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η επιστροφή της σορού του 39χρονου στο σπίτι του

Σύμφωνα με τοπικά έθιμα, επειδή τρία από τα παιδιά του ήταν ακόμη αβάπτιστα, τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου μια σύντομη τελετή σε κοντινό χωριό, προκειμένου να μπορέσει να μεταφερθεί η σορός του στο σπίτι
LIFO NEWSROOM
Βορίζια: Ο εισαγγελέας στο ΠΑΓΝΗ – Διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο φρουρούμενους τραυματίες

Ελλάδα / Βορίζια: Ο εισαγγελέας στο ΠΑΓΝΗ – Διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο τραυματίες

Πρόκειται για έναν 25χρονο, αδελφό του 27χρονου ιδιοκτήτη του σπιτιού όπου σημειώθηκε η έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού, και έναν ακόμη 26χρονο κάτοικο των Βοριζίων.
LIFO NEWSROOM
ΡΟΤΒΑΙΛΕΡ ΕΠΙΘΕΣΗ

Ελλάδα / Επίθεση ροτβάιλερ στην Καλαμάτα: Κατατέθηκε μήνυση για κακοποίηση ζώου - «Το χτύπησε με την αλυσίδα»

Σύμφωνα με επικεφαλής ομάδας κατά της κακοποίησης ζώων, το σκυλί ήταν «ζώο εργαλείο» και «ο σκοπός του ήταν η γέννα και η πώληση κουταβιών, όχι η συντροφιά»
LIFO NEWSROOM