Αθήρι Αμπελώνων Αντωνόπουλου: Η ορεινή Αχαΐα δίνει μια ποικιλία που βραβεύεται με χρυσά σε παγκόσμιους διαγωνισμούς κρασιού

Αθήρι Αμπελώνων Αντωνόπουλου: Η αρχαία ποικιλία που βραβεύεται στους σύγχρονους παγκόσμιους διαγωνισμούς κρασιού Facebook Twitter
0

Η γη θυμάται. Ό,τι κι αν γίνει, δεν ξεχνά εκείνες τις ιδιαίτερες ποικιλίες κρασιού που έρχονται για να μας θυμίσουν την ατελείωτη διαδρομή στο ταξίδι του κρασιού. Στις πλαγιές του Παναχαϊκού, εκεί όπου το υψόμετρο των 800μ και το ιδιαίτερο κλίμα της περιοχής συναντιούνται με το πάθος για οινοποίηση, η γη ανασύρει από τη μνήμη της -αλλά και τη δική μας- μια αρχαία ελληνική ποικιλία με ρίζες στα νησιά του Αιγαίου Πελάγους. Οι Αμπελώνες Κ. Αντωνόπουλου γίνονται το ιδανικό σημείο για να αναπτυχθεί το Αθήρι. Ένα όνομα που συνδέεται από παλιά με την ικανότητά του να αντιπροσωπεύει επάξια την ουσία των διαφορετικών χαρακτηριστικών που συναντάμε στο ελληνικό terroir και να μαγεύει τους οινόφιλους εδώ και χρόνια.

Αθήρι Αμπελώνων Αντωνόπουλου: Η ορεινή Αχαΐα δίνει μια ποικιλία που βραβεύεται σε παγκόσμιους διαγωνισμούς κρασιού Facebook Twitter

Μια τέτοια ποικιλία που συνδέεται με την ίδια την οινική κουλτούρα της χώρας μας δεν θα μπορούσε να λείπει από την Ποικιλιακή Συλλογή των Αμπελώνων Κ. Αντωνόπουλου. Γι’ αυτό οι οινολόγοι των Αμπελώνων δημιούργησαν ένα κρασί που εκφράζει όλη την ιστορία της ποικιλίας αυτής και την αφηγείται μέσα από τη γεύση, το άρωμα αλλά και τη πρόκληση όλων των αισθήσεων. Το Αθήρι των Αμπελώνων Αντωνόπουλου σε καλεί σε ένα ταξίδι απόλαυσης γεμάτο από αρώματα αχλαδιού και εσπεριδοειδών συνδυασμένα με την ξεχωριστή οξύτητα του κρασιού. Ενός κρασιού που χαρακτηρίζεται από πολυπλοκότητα και παράλληλα φρεσκάδα, αφήνοντας μια επίγευση που διαρκεί, ενώ ταυτόχρονα περικλείει τα μοναδικά χαρακτηριστικά του terroir της Αχαϊκής γης.

Φυσικά η ετικέτα αυτή συμφωνεί απόλυτα με τη φιλοσοφία όλης της Ποικιλιακής Συλλογής Αντωνόπουλου και της προσπάθειας να προσφέρει κρασιά υψηλής ποιότητας από γηγενείς ποικιλίες που βασίζονται στις αξίες και το όραμα του ιδρυτή Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου. Δεν είναι τυχαίο ότι το Αθήρι βραβεύεται διεθνώς, κατακτώντας διακρίσεις που στην πραγματικότητα δικαιώνουν όχι μόνο την πολυετή προσπάθεια που κρύβεται πίσω από ένα μπουκάλι, αλλά και ολόκληρο τον πλούτο της ελληνικής οινικής παραγωγής.

Αθήρι Αμπελώνων Αντωνόπουλου: Η αρχαία ποικιλία που βραβεύεται στους σύγχρονους παγκόσμιους διαγωνισμούς κρασιού Facebook Twitter

Το 2022 η Ποικιλιακή Συλλογή Αθήρι έλαβε το χρυσό μετάλλιο στον διαγωνισμό «Berliner Wine Trophy», ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε χιλιάδες συμμετοχές από την Ευρώπη και μάλιστα σε έναν από τους πιο έγκριτους διεθνείς διαγωνισμούς οίνων. Η πολυπλοκότητα και η δομή του κρασιού ήταν αυτά που μάγεψαν τους κριτές και του χάρισαν το χρυσό μετάλλιο. Την ίδια χρονιά, το Αθήρι κατέκτησε χρυσό μετάλλιο και στον παγκοσμίου φήμης διαγωνισμό «Asia Wine Trophy» ξεχωρίζοντας χάρη στην ισορροπία και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του που το κάνουν μοναδικό.

Τα δύο χρυσά μετάλλια είναι μια επιβράβευση για την ομάδα των Αμπελώνων Κ. Αντωνόπουλου, αλλά εκείνο που κυρίως την επιβραβεύει είναι η πλούσια γη της ορεινής Αχαΐας που μπορεί να  προσφέρει ένα κρασί αληθινά ξεχωριστό. Το Αθήρι είναι το πραγματικό βραβείο που καταφέρνει να γίνει πρεσβευτής του εδάφους, της ιστορίας αλλά και του μέλλοντος της ελληνικής οινοποιΐας.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Γεύση / Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στον Κολωνό βρίσκεται ένα εστιατόριο στημένο γύρω από τη φωτιά και τη μνήμη. Προσφέρει ένα μενού δεκαοκτώ πιάτων, πολύπλοκο, αλλά αυθεντικό. Δοκιμάστε το αρνί μαγειρεμένο σε νταβά, και θα καταλάβετε.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν τα γλυκά φτιάχνονται με αγάπη, δεν χαλάνε ποτέ, όπως το γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς του, που γι' αυτόν είναι το καλύτερο. Ωστόσο, δεν σταματά να δοκιμάζει καινούργια - ποτέ δεν ξέρεις!
ΡΕΜΙ
4 νέοι φούρνοι και το top pastry που φτιάχνουν

Γεύση / Πόσους νέους φούρνους αντέχουμε; Σίγουρα και αυτούς τους 4

Χειροποίητα γλυκά και ψωμιά, και παραγωγή σε μικρή κλίμακα: οι φούρνοι νέας γενιάς επαναφέρουν την αυθεντικότητα και αναβαθμίζουν τη ζύμη σε μια καθημερινή αλλά πολύτιμη εμπειρία. Πήγαμε, δοκιμάσαμε και διαλέξαμε το αγαπημένο μας από τον κάθε ένα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δώδεκα Πιάτα: Νέα αθηναϊκή κουζίνα με υπογραφή

Γεύση / Δώδεκα Πιάτα: Τρώγοντας λαχανοντολμάδες και κεμπάπ σε λευκά τραπεζομάντιλα

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Παύλος Κυριάκης, μετά το Κουκάκι, άνοιξε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, κρατώντας το όνομα και τον μικρό κατάλογο με κλασικά πιάτα, σαν αυτά που θα 'θελε να βλέπει κι ο ίδιος σε ένα μενού.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Το κρασί με απλά λόγια / Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Ο Παναγιώτης Ορφανίδης και η Υρώ Κολιακουδάκη «ταξιδεύουν» στη Σικελία και ανακαλύπτουν τα κρασιά της λάβας και του πάγου μέσα από τις ιστορίες και τα μυστικά τριών σπουδαίων παραγωγών: του Giuseppe Russo, του Angelo di Garcia (Tornatore) και του Federico Graziani.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ
Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ