Άμεσα αποφυλακίζονται όσοι έχουν ποινή μέχρι 5 χρόνια

Άμεσα αποφυλακίζονται όσοι έχουν ποινή μέχρι 5 χρόνια Facebook Twitter
0

Άμεσα αποφυλακίζονται ότι έχουν ποινή έως πέντε έτη σύμφωνα με γνωμοδότησή της  Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου. Ο αντιεισαγγελέας Αναστάσιος Κανελλόπουλος αναφέρει επίσης στη γνωμοδότηση ότι δεν αποφυλακίζονται ότι έχουν καταδικαστεί με ποινή άνω των 5 ετών (κάθειρξη).  

Η γνωμοδότηση απαντά σε αίτημα του προϊσταμένου των Φυλακών Χαλκίδας και  επισημαίνει ότι οι κρατούμενοι οι οποίοι εκτίουν ποινή που δεν υπερβαίνει τα 5 χρόνια απολύονται άμεσα σε εφαρμογή του Ν. 4043/2012, με διάταξη των κατά τόπους εισαγγελέων πλημμελειοδικών, εάν:

1) Η ποινή τους είναι μέχρι τρία χρόνια και έχουν εκτίσει ή εκτίουν το 1/10 αυτής, 2) εάν η ποινή τους είναι από 3 έως 5 έτη (συμπεριλαμβανομένης και της κάθειρξης) εφόσον έχουν εκτίσει ή εκτίουν το 1/5 της ποινής τους.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανατροπή βυτιοφόρου: Κατεδαφίζεται η γέφυρα - Aντιδρόμηση στην Εθνική - Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα και αύριο

Ελλάδα / Ανατροπή βυτιοφόρου: Κατεδαφίζεται η γέφυρα - Aντιδρόμηση στην Εθνική - Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα και αύριο

Πώς κινούνται τα οχήματα σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή των Ευρωεκλογών - Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών - Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
NEWSROOM