Πρώτες εικόνες από την απελευθέρωση των δύο ακόμα ομήρων της Χαμάς

Πρώτες εικόνες από την απελευθέρωση των δύο ομήρων της Χαμάς Facebook Twitter
Φωτ.: Χ
0

Στη δημοσιότητα δόθηκαν πλάνα από την απελευθέρωση των δύο ακόμα ομήρων που κρατούσε στη Γάζα η Χαμάς και την παράδοσή τους στην ομάδα του Ερυθρού Σταυρού.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Qahera της Αιγύπτου μετέδωσε βίντεο που επιβεβαιώνει ότι ελευθερώθηκαν οι όμηροι της Χαμάς, Nurit Yitzhak και Yochved Lifshitz, οι οποίες μεταφέρθηκαν από όχημα του Ερυθρού Σταυρού σε αιγυπτιακά ασθενοφόρα στο συνοριακό πέρασμα της Ράφα με τη Γάζα. 

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η μητέρα μου Yochi Lifschitz ήταν μία από τους δύο ομήρους που αφέθηκαν ελεύθερες και παραδόθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό σήμερα το βράδυ. Παραδόθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό στο πέρασμα της Ράφα πριν από λίγο, από εκεί θα μεταφερθούν σύντομα στο Ισραήλ. Οι οικογένειες έχουν ενημερωθεί.

»Αν και δεν μπορώ να εκφράσω με λόγια την ανακούφιση ότι είναι πλέον ασφαλής, θα παραμείνω επικεντρωμένη στην απελευθέρωση του πατέρα μου και όλων εκείνων –περίπου 200 αθώων ανθρώπων– που παραμένουν όμηροι στη Γάζα» ανέφερε η Sharone Lifschitz στον Guardian.

Νωρίτερα η Χαμάς είχε ανακοινώσει την απελευθέρωσή τους για ανθρωπιστικούς λόγους.

«Αποφασίσαμε να τους απελευθερώσουμε για ανθρωπιστικούς και ιατρικούς λόγους» είπε ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Abu Obaida. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο όμηροι είναι οι Nurit Yitzhak και Yocheved Levschitz. Όπως ανέφερε ο Obaida η απελευθέρωση των ομήρων είναι κίνηση καλής θέλησης στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχουν αναλάβει Κατάρ και Αίγυπτος για την αποκλιμάκωση της κρίσης.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Αθλητισμός / Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Το γκάλοπ σε 1.304 τυχαία επιλεγμένους συμμετέχοντες ρωτούσε αν θα προτιμούσαν να δουν περισσότερους ποδοσφαιριστές με λευκό δέρμα να παίζουν για τη Γερμανία
NEWSROOM
Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Διεθνή / Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Ο Οφίρ Φαλκ, ο κορυφαίος σύμβουλος του Νετανιάχου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε ότι η πρόταση του Αμερικανού προέδρου είναι «μία συμφωνία την οποία εγκρίναμε
NEWSROOM