Στα δικαστήρια προσφεύγουν οι δημοσιογράφοι για το «κούρεμα»

Στα δικαστήρια προσφεύγουν οι δημοσιογράφοι για το «κούρεμα» Facebook Twitter
0

Στα ελληνικά αλλά και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια κατά της Τράπεζας της Ελλάδος και της Πολιτείας θα προσφύγουν οι διοικήσεις των ασφαλιστικών Ταμείων των δημοσιογράφων. Στη σύσκεψη των δυο ασφαλιστικών ταμείων των ΜΜΕ, του ΕΤΑΠ ΜΜΕ και του ΕΔΟΕΑΠ έγινε λόγος για υποχρεωτική υπαγωγή στο κούρεμα και τονίστηκε ότι  τα Ταμεία υποχρεώθηκαν να καταθέσουν το μεγαλύτερο μέρος των αποθεματικών τους στην Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ δεν ενημερώθηκαν από τη Διοίκηση της Τράπεζας για το είδος των επενδύσεων που επιλέχθηκαν.

Από τα περίπου δύο δισ. ευρώ που αποτελούσαν τα αποθεματικά του ΤΣΠΕΑΘ, τα 400 εκατομμύρια ζητήθηκε να ενταχθούν στο πρόγραμμα απομείωσης των ομολόγων, ενώ ένα δισ. 650 εκατ., είχαν τοποθετηθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος και "κουρεύονται" υποχρεωτικά, είπε ο πρόεδρος του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ κ. Τσουπαρόπουλος.

Η κ. Σπανοπούλου του ΕΔΟΕΑΠ ανέφερε ότι το ποσόν που απομένει μετά την απομείωση των 180 εκατ. ευρώ που αποτελούσαν τα αποθεματικά του ΕΔΟΕΑΠ, δεν επαρκούν για την καταβολή των σημερινών παροχών συντάξεων και εφάπαξ για χρονικό διάστημα πέραν της πενταετίας.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής της Νομικής σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Κ. Χ. Χρυσογόνος, χαρακτήρισε το μέτρο αντισυνταγματικό και «ψευδεπίγραφη» τη συμμετοχή των ιδιωτών στην απομείωση των ομολόγων. Όπως είπε ο καθηγητής,  απομειώνεται η περιουσία των Ταμείων που ακόμη και στις περιπτώσεις που είναι ιδιωτικού δικαίου εξυπηρετούν δημόσιο σκοπό, ενώ δεν υφίσταται απώλειες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ή κρατικές Τράπεζες άλλων χωρών που είναι ιδιωτικές ή αδιεκρίνιστου νομικού χαρακτήρα.

Ακόμη χαρακτήρισε "δήμευση" το ότι τα ασφαλιστικά Ταμεία υποχρεώθηκαν με νόμο να καταθέσουν τα αποθεματικά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κιμ Καρντάσιαν: «Πάντα ένιωθα ότι είχα το σύνδρομο της Στοκχόλμης με τον Κάνιε Γουέστ»

TV & Media / Κιμ Καρντάσιαν: «Πάντα ένιωθα ότι είχα το σύνδρομο της Στοκχόλμης με τον Κάνιε Γουέστ»

«Πάντα ένιωθα πολύ άσχημα, πάντα τον προστάτευα και ήθελα να τον βοηθήσω. Έλεγα ότι έπρεπε να το παλέψω περισσότερο ή  ότι μπορούσα να βοηθήσω» εξομολογήθηκε η 45χρονη στο πρώτο επεισόδιο της 7ης σεζόν των «The Kardashians»
LIFO NEWSROOM
ΕΠΕΞ Τα 25 πιο επιδραστικά εξώφυλλα όλων των εποχών

TV & Media / Τα 25 πιο επιδραστικά εξώφυλλα όλων των εποχών σύμφωνα με τους ΝΥΤ

Από τον Esquire μέχρι το Rolling Stone και από το Time ως το New Yorker: εξώφυλλα που έγραψαν ιστορία, με πρόσωπα-σύμβολα που καθόρισαν την εποχή τους, από τον Μοχάμεντ Άλι και τη Μαντόνα μέχρι τον Τζον Λένον και τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.
LIFO NEWSROOM
Πάου Μπρουνέτ: Ο 12χρονος σταρ του YouTube που εξηγεί στον κόσμο τον περίπλοκο σύμπαν του αυτισμού

TV & Media / Πάου Μπρουνέτ: Ο 12χρονος σταρ του YouTube που εξηγεί στον κόσμο τον περίπλοκο σύμπαν του αυτισμού

Η φήμη του ήταν ήδη σημαντική πριν μια συνέντευξη με τον διάσημο Ισπανό ποδοσφαιριστή Μαρκ Κουκουρέγια, ο γιος του οποίου είναι επίσης αυτιστικός, τον εκτοξεύσει σε άλλα επίπεδα δημοτικότητας
LIFO NEWSROOM