Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο «μαέστρος της ειρήνης» καταδικάζει Χαμάς και πολιορκία της Γάζας

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο «μαέστρος της ειρήνης» καταδικάζει Χαμάς και πολιορκία της Γάζας Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Ο Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ με καταγωγή από Ισραήλ και Αργεντινή καταδικάζει και τις δύο πλευρές στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο, ο Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ -γνωστός και ως ο «μαέστρος της ειρήνης»- χαρακτήρισε ως «σκανδαλώδες έγκλημα» την επίθεση της Χαμάς εναντίον του «ισραηλινού άμαχου πληθυσμού» το Σάββατο, ενώ παράλληλα καταδίκασε την πολιορκία της Λωρίδας της Γάζας, που αποτελεί «παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Όπως έγραψε χαρακτηριστικά σε μία ανακοίνωση, η οποία έχει αναρτηθεί στα αγγλικά σε πολλά social media «η επίθεση της Χαμάς εναντίον του άμαχου ισραηλινού πληθυσμού είναι ένα σκανδαλώδες έγκλημα που καταδικάζω έντονα». Σύμφωνα με τον ίδιο, «το εύρος αυτής της ανθρώπινης τραγωδίας» δεν μετριέται μόνο «στις ζωές που χάθηκαν αλλά και στις συλλήψεις ομήρων, στα κατεστραμμένα σπίτια, στις ρημαγμένες κοινότητες».

Παράλληλα, ο Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ καταδίκασε «την ισραηλινή πολιορκία της Γάζας», μια «συλλογική τιμωρία που αποτελεί παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ο εν λόγω μαέστρος είναι γνωστός εδώ και χρόνια για τη δέσμευσή του υπέρ της ειρήνης, ενώ έχει ιδρύσει από το 1999 την West-Eastern Divan Orchestra μαζί με τον Παλαιστινιοαμερικανό στοχαστή Έντουαρντ Σαΐντ. Στο συγκεκριμένο σχήμα συμμετέχουν μουσικοί από Ισραήλ, Αίγυπτο, Ιράν, Ιορδανία, Λίβανο και Παλαιστίνη, θέλοντας να δώσουν ένα μήνυμα στον πλανήτη υπέρ της ειρήνης.

Όπως σημείωσε, «ο Έντουαρντ Σαΐντ (σ.σ. πέθανε το 2003) και εγώ πιστεύαμε πάντα πως ο μοναδικός δρόμος για την ειρήνη ανάμεσα στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη στηρίζεται στον ανθρωπισμό, τη δικαιοσύνη, την ισότητα και το τέλος της κατοχής, και όχι στη στρατιωτική δράση και έχω αυτή την πεποίθηση ακόμη περισσότερο σήμερα από ποτέ».

«Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς (...) εκφράζω την αλληλεγγύη μου στα θύματα και τις οικογένειές τους», καταλήγει η ανάρτηση του Μπάρενμποϊμ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ναυάγιο που άφησε πίσω της η μάχη του Νέλσον βρέθηκε στην Κοπεγχάγη

Διεθνή / Το ναυάγιο που άφησε πίσω της η μάχη του Νέλσον βρέθηκε στην Κοπεγχάγη

Στο σημείο έχουν ήδη βρεθεί κανόνια, παπούτσια, κομμάτια από στολές, διακριτικά, μπουκάλια και ανθρώπινα λείψανα, ενώ οι αρχαιολόγοι δουλεύουν με πίεση χρόνου, επειδή η περιοχή συνδέεται με το μεγάλο κατασκευαστικό project του Lynetteholm.
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑ

Διεθνή / Ρεκόρ απασχόλησης στην Ισπανία με τους ασφαλισμένους να φτάνουν τα 22 εκατομμύρια

Ο αριθμός των ασφαλισμένων έφτασε σε ιστορικό υψηλό τον Μάρτιο, χάρη στην Εβδομάδα του Πάσχα, αφού δημιουργήθηκαν περισσότερες από 211.000 θέσεις εργασίας και η ανεργία σημείωσε μικρή πτώση
THE LIFO TEAM
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΗΤΕΡΑ

Διεθνή / Savannah Guthrie: «Συνεχίζω να πιστεύω» - Το συγκινητικό μήνυμα της παρουσιάστριας ενώ η μητέρα της αγνοείται

Η παρουσιάστρια αναφέρθηκε σε πρόσφατες στιγμές που την οδήγησαν να αμφισβητήσει την πίστη της, λίγες μέρες αφότου η αναζήτηση της εξαφανισμένης μητέρας της ξεπέρασε τους δύο μήνες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΙΝΗΤΟ ΗΠΑ

Διεθνή / «Ανθίζουν» τα μπαρ και τα εστιατόρια που απαγορεύουν τα κινητά - «Αποσύνδεση για πλήρη σύνδεση»

Στις ΗΠΑ αναδύεται μια νέα τάση: μπαρ και εστιατόρια χωρίς τηλέφωνα, όπου οι πελάτες καλούνται να αφήσουν τις συσκευές τους και να ζήσουν μια εμπειρία πλήρους αποσύνδεσης, επικεντρωμένοι στην παρέα, το φαγητό και τη στιγμή
THE LIFO TEAM