Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου τίμησε 8 ανθρώπους για την κοινωνική προσφορά τους

Σακελαρροπολυου Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου τίμησε σήμερα 8 συμπολίτες μας από διάφορους χώρους για την κοινωνική τους δράση και την προσφορά τους. 

Αναλυτικότερα, σε ειδική τελετή, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επέδωσε τιμητικές διακρίσεις, σε συμπολίτες μας, που έχουν διακριθεί για την κοινωνική τους δράση και την προσφορά τους προς τον συνάνθρωπο. Πρόκειται για τιμητικές διακρίσεις, οι οποίες είχαν απονεμηθεί με το από 18.1.2022 προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε μετά από πρόταση του υπουργού Εξωτερικών.

Σακελαρροπολυου Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
Σακελαρροπολυου Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi - Τιμητική διάκριση στον Χρήστο Φωκά, επιχειρηματία
Σακελαρροπολυου Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi - Τιμητική διάκριση στον στον Γεώργιο Βρακά, γιατρό, χειρουργό

Ειδικότερα, τιμήθηκαν:

- Με τον Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος, ο επιχειρηματίας Χρήστος Φωκάς,

- Με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος ο γιατρός-χειρουργός Γεώργιος Βρακάς,

Με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος, ο ιδρυτής της Axion Hellas Βασίλειος Πατέρας,

- Με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος, ο εθελοντής και εμπνευστής της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο 'Αλλος 'Ανθρωπος», Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος,

- Με τον Αργυρό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος, ο αστυνομικός Χρήστος Πετμεζάς,

- Με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Ευποιΐας, η γιατρός, αιματολόγος, Ελένη Γαβριηλάκη,

- Με τον Αργυρό Σταυρό του Τάγματος της Ευποιΐας, η νοσηλεύτρια Μαρία Ανδρουλάκη, και

- Με τον Αργυρό Σταυρό του Τάγματος της Ευποιΐας, η εκπαιδευτικός, Μαρία Τσιαλέρα.

Σακελαρροπολυου Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi - Τιμητική διάκριση στον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, εθελοντή και εμπνευστή της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος»
Σακελαρροπολυου Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi - Τιμητική διάκριση στον στον Χρήστο Πετμεζά, αστυνομικό
Σακελαρροπολυου Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi - Τιμητική διάκριση στην στην Ελένη Γαβριηλάκη, γιατρό, αιματολόγο

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: «Θα τιμήσουμε και άλλους» 

Κατά την προσφώνησή της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανέφερε πως «σύντομα θα μας δοθεί η ευκαιρία να τιμήσουμε και άλλους άξιους ανθρώπους από την κοινωνία των πολιτών, που στις δύσκολες αυτές εποχές συνεισφέρουν χαμηλόφωνα, με ανιδιοτέλεια και αφοσίωση, στην υπόθεση του κοινού καλού».

Ειδικότερα, σημείωσε ότι «σήμερα, από τον χώρο της επιστήμης εξαίρουμε δύο εξέχουσες φυσιογνωμίες της ιατρικής» και πρόσθεσε ότι «Ο αναπληρωτής καθηγητής χειρουργικής και διευθυντής του τμήματος μεταμοσχεύσεων νεφρού και παγκρέατος στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα των ΗΠΑ Γεώργιος Βρακάς είναι μάχιμος χειρουργός, πρωτοπόρος ερευνητής στον τομέα των μεταμοσχεύσεων, πολυβραβευμένος για τις ρηξικέλευθες μελέτες του».

Ακολούθως, υπογράμμισε ότι «η επίκουρη καθηγήτρια αιματολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Ελένη Γαβριηλάκη είναι ταγμένη στην εργαστηριακή και κλινική έρευνα με έμφαση στη μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων, τις νέες κυτταρικές θεραπείες και τις θρομβωτικές μικροαγγειοπάθειες».

Στο ίδιο πλαίσιο, επισήμανε, ότι «μαζί μ' αυτούς, τιμάμε τη νοσηλεύτρια Μαριλένα Ανδρουλάκη, εμπνεύστρια και εκπονήτρια, μαζί με τους συναδέλφους της, μιας έρευνας πάνω σε νέα πρωτόκολλα νοσηλευτικής φροντίδας νεφροπαθών ασθενών, με στόχο την επιμήκυνση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους».

Σακελαρροπολυου Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi - Τιμητική διάκριση στη Μαρία Ανδρουλάκη, νοσηλεύτρια
Σακελαρροπολυου Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi - Τιμητική διάκριση στη Μαρία Τσιαλέρα, εκπαιδευτικό
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τίμησε 8 πρόσωπα για την κοινωνική προσφορά του; Facebook Twitter
Φωτ.; Eurokinissi - Τιμητική διάκριση στο Βασίλειο Πατέρα, ιδρυτή της Axion Hellas

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι «από τον χώρο του πολιτισμού και της εκπαίδευσης, τιμάμε τον επιχειρηματία και μεγάλο ευεργέτη του Μουσείου Καποδίστρια στην Κέρκυρα Χρήστο Φωκά, δεινό μελετητή της τοπικής ιστορίας και θεματοφύλακα του Ιόνιου Πολιτισμού», καθώς και «την Μαρία Τσιαλέρα, αφοσιωμένη δασκάλα που για τέσσερα χρόνια κράτησε το σχολείο ζωντανό στο μικρό νησάκι των Αρκιών, στην καρδιά του Αιγαίου».

Τέλος, εξήρε την ανθρωπιστική προσφορά και κοινωνική δράση, αρωγή και φροντίδα στα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας μας, που επιδεικνύουν, τρεις συμπολίτες μας, σε διαφορετικούς τομείς ο καθένας.

Ειδικότερα, τόνισε ότι ο Βασίλης Πατέρας, οραματιστής και ιδρυτής της μη κυβερνητικής οργάνωσης Axion Hellas, χρόνια τώρα στηρίζει με πολύτιμες ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες και πολιτιστικά και εκπαιδευτικά προγράμματα τους ακρίτες μας, στις πλέον απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές της πατρίδας μας.

Επίσης, αναφέρθηκε στον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «Ο άλλος άνθρωπος», ο οποίος από το 2011 παρέχει γεύματα σε χιλιάδες συνανθρώπους μας, που έχουν ανάγκη και συντρέχει οικογένειες που στερούνται πόρων.

Και τέλος, στον αστυνομικό, ειδικό φρουρό της ομάδας ΔΙΑΣ Χρήστο Πετμεζά, που έσωσε συμπολίτη μας, ο οποίος υπέστη καρδιακή προσβολή στη μέση του δρόμου, παρέχοντάς του πρώτες βοήθειες ανάνηψης, κι έτσι προσέδωσε στην ιδιότητά του ετοιμότητα και αλτρουϊσμό.

Καταλήγοντας, η πρόεδρος της Δημοκρατίας τους ευχαρίστησε όλους για την πολυδιάστατη προσφορά τους και υπογράμμισε ότι η δράση τους προσδίδει στην κοινωνική συνύπαρξη ουσιαστικό περιεχόμενο και λειτουργεί ως παράδειγμα, ενώ τους προέτρεψε να συνεχίσουν το σημαντικό τους έργο, με την ίδια πίστη και επιμονή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM