Νέες δηλώσεις Βαρβιτσιώτη για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη- «Προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης»

Βαρβιτσιώτης Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Απάντηση στην κριτική που δέχτηκε για τις πρώτες του δηλώσεις σχετικά με τον πνιγμό του 36χρονου Αντώνη στον Πειραιά έδωσε, μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. 

Σχετικά με την κριτική που του ασκήθηκε μετά από τις πρωινές του δηλώσεις, όπου εξίσωσε το θύμα με τον θύτη, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης απάντησε ότι «σήμερα η Ελλάδα παρακολουθεί με φρίκη και σοκ αυτά τα βίντεο και μία συμπεριφορά που δεν είναι μόνο καταδικαστέα κι εγκληματική, αλλά προσβάλλει ένα από τα κεκτημένα που έχουμε σαν έθνος, την ποιότητα της ελληνικής ναυτοσύνης. Το να θεωρήσει κάποιος ότι εγώ προσωπικά μπορώ εξισώνω το θύτη με το θύμα, το θεωρώ μια ακραία υπερβολή και να μην σας πω και προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης ενός τόσο τραγικού γεγονότος ανέφερε αρχικά. 

«Είναι τόσο θλιβερό που μπορώ να σας πω ότι δεν μπορώ να ξεπεράσω το σοκ και αισθάνομαι πραγματικά ότι δεν μπορεί ένας 36χρονος συμπολίτης μας, ο Αντώνης, να θέλει να επιβιβαστεί σε ένα πλοίο και κάποια από τα μέλη του πληρώματος να τον πετάνε στη θάλασσα και να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή του κι εν τέλει να καταλήγει. Και κάποιοι προσπαθούν πάνω σε αυτό να προκαλέσουν πολιτικές εντυπώσεις. Είναι εκτός πλαισίου» συμπλήρωσε. 

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης για Πειραιά: «Υπήρχε λιμενικός σε βάρδια»

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο υπουργός, ανέφερε ότι ήταν παρών λιμενικός κατά τον απόπλου του πλοίου, αν και πλήρης εικόνα για τα συμβάντα θα υπάρξει από το πόρισμα της ΕΔΕ που αναμένεται αύριο.

«Μιλώντας με τον κεντρικό λιμενάρχη με διαβεβαίωσε ότι παρών ήταν άνθρωπος και μάλιστα προσέτρεξε. Ωστόσο βλέποντας τα βίντεο διέταξα ΕΔΕ για πιθανές ενέργειες ή παραλείψεις», είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης, σημειώνοντας ωστόσο ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει «σε βάρδια ήταν ένας λιμενικός, έμπειρος που έχει σώσει ζωές και μάλιστα έχει βραβευθεί με τιμητική διάκριση».

«Προσπαθούμε να προστατεύσουμε την εικόνα της ελληνικής ναυτοσύνης»

«Οι εντολές που έχω λάβει από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι το υπουργείο Ναυτιλίας να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να συνδράμει την έρευνα της Δικαιοσύνης με όποια στοιχεία αυτή χρειαστεί ώστε να αποδώσει τις ποινές που πρέπει να επιβληθούν σε αυτούς που συντέλεσαν σε αυτό το τρομερό γεγονός» ανέφερα για τις εξελίξεις γύρω από τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά. 

«Προσπαθούμε να προστατεύσουμε την εικόνα της ελληνικής ναυτοσύνης. Σήμερα ήταν ο στόχος μας να παρουσιάσουμε καμπάνια για τους ανθρωπους που βρίσκονται στη θάλασα. Και να πούμε τι μεγάλο έργο προσφέρουν στην εθνική οικονομία. Κλείνουμε μια σεζόν εξαιρετικά πετυχημένα στην ακτοππλοία με 4,1 εκατ. επιβάτες και κάνανε χρονιά ρεκόρ. Να προσπαθούμε χτες βράδυ να επιβιβάσουμε με ασφάλεια τους επιβάτες στη Σκιάθο και στη Σκόπελο και να έχουμε αυτούς, που δεν μπορώ να τους χαρακτηρίσω και να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο σε έναν συνάνθρωπό τους που θέλει να επιβιβαστεί σε πλοίο» συμπλήρωσε.  

«Η δολοφονία είναι το λιγότερο. Με εξοργίζει η κακουργηματική οργή με την οποία σπρώχνουν αυτόν τον άνθρωπο στην θάλασσα, αλλά και η αδιαφορία τους αμέσως μετά» επισήμανε μεταξύ άλλων. 


 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ