Δόμνα Μιχαηλίδου: Ήδη στα σχολεία τα βιβλία- Σε 75.000 οι θέσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Δόμνα Μιχαηλίδου: Ήδη στα σχολεία τα βιβλία- Σε 75.000 οι θέσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς Facebook Twitter
Φωτ.: Αρχείου / Eurokinissi
0

Τα βιβλία είναι ήδη στα σχολεία, ενώ οι θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς τριπλασιάζονται δήλωσε σήμερα η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Λίγες ημέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία, η Δόμνα Μιχαηλίδου τόνισε ότι «με 200 εκατ. ευρώ χρηματοτοδούμε πάνω από το 50% του κόστους ανέγερσης νέων βρεφικών σταθμών, έτσι ώστε από 25.000 μέσα σε τρία χρόνια να έχουμε 75.000 θέσεις σε βρεφικούς σταθμούς» ενώ υπενθύμισε ότι θα ανοίξει και το νηπιαγωγείο στην Ψέριμο.

Στη συνέχεια, μίλησε για τις λίστες των αναπληρωτών καθηγητών. «Αύριο ή μεθαύριο βγαίνουν» είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι «προτεραιότητά μας είναι οι μόνιμοι». Στις 28.000 προσλήψεις της τριετίας προστέθηκαν ακόμη 3.700 καθώς «κοιτάμε να πληρωθούν τα κενά από αναπληρωτές».

Αναφορικά με την αξιολόγηση των δάσκαλων και των καθηγητών, η Δόμνα Μιχαηλίδου εξήγησε πως από τις πρώτες συναντήσεις θα είναι αυτές με την ΟΛΜΕ. «Θέλουμε να ακούσουμε για να καταλάβουμε», είπε μεταξύ άλλων και τόνισε πως «και η αξιολόγηση αξιολογείται. Γίνεται από 3 αξιολογητές με τεκμηριωμένη έκθεση και οι εκπαιδευτικοί έχουν δυνατότητα ένστασης».

Η Δόμνα Μιχαηλίδου μίλησε αναλυτικά για την προσχολική αγωγή υποστηρίζοντας πως δεν ξεκινά απλά από το προνήπιο. «Θα ξεκινήσει από την ηλικία των βρεφών. Δηλαδή κάνουμε μια ενοποίηση, ώστε να υπάρχει μια συνέχιση της διαδικασίας, να υπάρχει ένα ενιαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα βάσει του οποίου να μπορούμε να ανιχνεύουμε τυχόν αναπηρίες, τυχόν παθήσεις των παιδιών στην ηλικία που πρέπει για να μπορούμε να παρέμβουμε».

Πρόσθεσε πως «δεν θα γίνει υποχρεωτική η προσχολική αγωγή στο επίπεδο των βρεφονηπιακών σταθμών. Δεν θέλουμε υποχρεωτικότητα. Θέλουμε όμως εμπιστοσύνη των γονέων στους σταθμούς, έτσι ώστε να έχουμε μεγαλύτερη συμμετοχή. Στην Ελλάδα έχουμε τη χαμηλότερη συμμετοχή βρεφών. Μόνο 25.000 θέσεις σε βρεφικούς σταθμούς όταν θα θέλαμε να έχουμε γύρω στις 100.000 θέσεις».

«Δεν υπάρχει σχολείο που να μην έχουν δοθεί τα βιβλία»

Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφέρθηκε και στο ζήτημα των βιβλίων. «Τα βιβλία του δημοτικού είναι στα σχολεία από τον Ιούνιο. Τα βιβλία του λυκείου από τον Ιούλιο και όλα τα βιβλία του γυμνασίου από τον Αύγουστο. Δεν υπάρχει χωριό, δεν υπάρχει νησί, δεν υπάρχει πόλη που να μην έχουν δοθεί τα βιβλία. Οπότε η αγωνία των γονιών και των παιδιών πλέον είναι παρελθόν».

«Φέτος έγιναν 3.700 προσλήψεις - Κοιτάμε τι κενά υπάρχουν στα σχολεία»

«Προτεραιότητά μας είναι οι μόνιμοι καθηγητές. Είναι σημαντικό και για τα παιδιά να χτίζουν μια σχέση εμπιστοσύνης με τον καθηγητή τους που είναι στο σχολείο και ξέρουν ότι θα τον βρουν και την επόμενη χρονιά εκεί. Αλλά είναι πολύ σημαντικό και για τους εκπαιδευτικούς να μπορούν να προγραμματίσουν τη ζωή τους. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει 28.000 προσλήψεις σε μόνιμους, φέτος έγιναν 3.700 και κοιτάμε τι κενά υπάρχουν. Για παράδειγμα αν κάποιος δεν θέλει να πάει σε ένα ακριβό μέρος, δημιουργείται κενό», ανέφερε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Αναφορικά με την παράλληλη στήριξη και τα αυτιστικά παιδιά η Δόμνα Μιχαηλίδου υποστήριξε ότι «είναι μεγάλη ανάγκη στήριξης της ειδικής αγωγής. Δεν θα υπάρξει σχολικό τμήμα στο οποίο θα υπάρχει παιδί με διαταραχή αυτισμού και δεν θα υπάρχει παράλληλη στήριξη, εφόσον υπάρχει γνωμάτευση του ΚΕΔΑΣΥ».

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία να διασφαλιστεί ότι τα Στενά θα παραμείνουν ανοιχτά»

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή έγιναν στο πλαίσιο συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Χουσεΐν αλ-Σεΐχ
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΗ LIVE ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης από Βουλή: Νομοθετική πρωτοβουλία για επιτάχυνση υποθέσεων που αφορούν πολιτικά πρόσωπα

«Οσα εσείς καταγγέλλετε κ. Ανδρουλάκη, ο ΟΟΣΑ τα χαιρετίζει» είπε ο πρωθυπουργός προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που είχε ζητήσει την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή
THE LIFO TEAM
ΥΠΕΞ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΡΑΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ

Πολιτική / ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Η Συνθήκη της Λωζάννης καθορίζει με σαφήνεια το χαρακτήρα της Μουσουλμανικής Μειονότητας

«Επαναλαμβανόμενες ανακοινώσεις με ανάλογο περιεχόμενο ούτε δίκαιο παράγουν ούτε συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και καλής γειτονίας», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών
THE LIFO TEAM