Φουτουριστικές φιλίες: Ρομπότ βιβλιοθήκης αλληλοεπιδρούν με παιδιά στο φάσμα του αυτισμού

Φουτουριστικές φιλίες: Ρομπότ βιβλιοθήκης αλληλοεπιδρούν με παιδιά στο φάσμα του αυτισμού Facebook Twitter
Φωτ.: YouTube
0

Σε μια βιβλιοθήκη στη Νότια Καλιφόρνια, τα ρομπότ δεν είναι ψυχρά και τρομακτικά: αλληλεπιδρούν με τους επισκέπτες και βοηθούν παιδιά στο φάσμα του αυτισμού να συνδεθούν με τον κόσμο γύρω τους. 

Για τον τετράχρονο Luke Sepulveda, η συναναστροφή με ένα φιλικό ρομπότ στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Santa Ana ήταν η αρχή μιας φουτουριστικής φιλίας. Τώρα, το ρομπότ τον χαιρετάει ακόμη και με το όνομά του.

Η μητέρα του, Ella Sepulveda, σημείωσε πως θέλει το παιδί της, που είναι στο φάσμα του αυτισμού, να είναι σε θέση να επικοινωνεί με τον κόσμο γύρω του και το ρομπότ το βοηθά αρκετά. 

«Σε διαφορετικούς χώρους, δεν ξέρεις πώς θα αντιδράσει» δήλωσε η μητέρα. «Οπότε ήλπιζα για το καλύτερο, επειδή αγαπάει την τεχνολογία (...) Και μόνο που ξέρω ότι ένα ρομπότ μπορεί να τραβήξει την προσοχή του, αυτό με κάνει ευτυχισμένη». 

Τα ρομπότ στη βιβλιοθήκη έχουν προγραμματιστεί ειδικά για να αλληλεπιδρούν με παιδιά σαν τον Luke.

Ο Larry Singer, εργαζόμενος στη βιβλιοθήκη, δήλωσε ότι τα ρομπότ αποτελούν εργαλείο λόγω της συνεπούς συμπεριφοράς τους.

«Τα ανθρώπινα όντα έχουν συναισθήματα. Τα ανθρώπινα όντα κουράζονται. Τα ανθρώπινα όντα απογοητεύονται. Ένα ρομπότ (έχει) την ίδια αντίδραση κάθε φορά» εξήγησε. 

Με πληροφορίες από ABC News

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και 20 αιώνες συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Άκου την επιστήμη / Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Πώς μπορεί ένα έργο δύο χιλιάδων ετών να μιλά τη γλώσσα του σήμερα; Ο Θεόδωρος Παπαγγελής, διακεκριμένος φιλόλογος και ακαδημαϊκός, που δημοσίευσε πρόσφατα μια νέα μετάφραση των «Μεταμορφώσεων» του Οβιδίου, μιλά στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Τech & Science / Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Μελέτη δείχνει ότι τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα όπως το ChatGPT-4 μπορούν να επηρεάζουν πιο αποτελεσματικά από τους ανθρώπους – Κίνδυνοι για εκλογές, παραπληροφόρηση και στοχευμένη χειραγώγηση
LIFO NEWSROOM