Εξαφάνιση υποβρυχίου: Αυτοί είναι οι 5 ζάμπλουτοι επιβάτες του

Εξαφάνιση υποβρυχίου: Δισεκατομμυριούχοι και επιχειρηματίες ανάμεσα στους επιβάτες Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter / Αρχείου
0

Τα άτομα που βρίσκονται ανάμεσα στους επιβάτες του υποβρυχίου που εξαφανίστηκε την Κυριακή σε τουριστική κατάδυση στο ναυάγιο του Τιτανικού γνωστοποιήθηκαν τις τελευταίες ώρες. 

Το υποβρύχιο, το οποίο ανήκει στην εταιρεία OceanGate Expeditions, διαθέτει οξυγόνο για να μπορεί να μείνει κάτω από τη θάλασσα για 96 ώρες.

Ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο αν αυτό εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από το νερό ή αν έχει αναδυθεί και για κάποιο λόγο δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τις αρμόδιες αρχές. 

Σύμφωνα με την οικογένειά τους, ένας Πακιστανός επιχειρηματίας και ο γιος του είναι μεταξύ των πέντε επιβαινόντων στο μικρό τουριστικό υποβρύχιο. Συγκεκριμένα, ο Σαχζάντα Νταγούντ, αντιπρόεδρος του ομίλου Engro, με έδρα το Καράτσι του Πακιστάν, και ο γιος του Σουλεϊμάν, βρίσκονται στο καταδυόμενο σκάφος, επεσήμανε η οικογένειά τους.

Εξαφάνιση υποβρυχίου: Δισεκατομμυριούχοι και επιχειρηματίες ανάμεσα στους επιβάτες Facebook Twitter
Ο Σαχζάντα Νταγούντ - Φωτ.: BBC

Στο μεταξύ, η OceanGate Expeditions είχε αναφέρει νωρίτερα σε ανακοίνωσή της ότι μεταξύ των επιβαινόντων είναι ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Χάμις Χάρντινγκ. Ο 58χρονος επιχειρηματίας και λάτρης του διαστημικού τουρισμού είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας πώλησης ιδιωτικών τζετ Action Aviation με έδρα το Ντουμπάι.

Εξαφάνιση υποβρυχίου: Αυτοί είναι οι 5 ζάμπλουτοι επιβάτες του Facebook Twitter
O Βρετανός δισεκατομμυριούχος Χάμις Χάρντινγκ - Φωτ.: Twitter

Στο καταδυόμενο σκάφος βρίσκεται ο 77χρονος Γάλλος εξερευνητής Πολ-Ανρί Ναρζολέ, διευθυντής υποβρύχιων ερευνών στην εταιρεία που έχει τα δικαιώματα για το ναυάγιο του Τιτανικού.

Εξαφάνιση υποβρυχίου: Αυτοί είναι οι 5 ζάμπλουτοι επιβάτες του Facebook Twitter
O 77χρονος Γάλλος εξερευνητής Πολ-Ανρί Ναρζολέ - Φωτ.: Twitter

Ο πέμπτος επιβάτης είναι ο Στόκτον Ρας, ιδρυτής και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της OceanGate.

Εξαφάνιση υποβρυχίου: Αυτοί είναι οι 5 ζάμπλουτοι επιβάτες του Facebook Twitter
O Στόκτον Ρας - Φωτ.: Twitter

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εισιτήρια κοστίζουν 250.000 δολάρια για ένα οκταήμερο ταξίδι που περιλαμβάνει καταδύσεις στο ναυάγιο του Τιτανικού σε βάθος 3.800 μέτρων. Το ναυάγιο βρίσκεται περίπου 435 μίλια νότια του Σεντ Τζονς, στο Νιουφάουντλαντ. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters, BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Διεθνή / Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Η έλλειψη έγκρισης του χάφνιου και ζιρκονίου στους κανονισμούς ΕΕ απειλεί το 90% των θερμοσιφώνων και τα νοικοκυριά κινδυνεύουν με αυξημένα κόστη και περιορισμένη πρόσβαση σε ζεστό νερό από το 2027
LIFO NEWSROOM
Ο Βασιλιάς Κάρολος βγάζει ντοκιμαντέρ για τη φιλοσοφία της αρμονίας και το περιβάλλον

Διεθνή / Ο Βασιλιάς Κάρολος ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τη φιλοσοφία της αρμονίας και το περιβάλλον

Ο βασιλιάς Κάρολος δηλώνει ότι θέλει να εμπνεύσει ένα «αίσθημα αποφασιστικότητας» για την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς ανακοινώνονται λεπτομέρειες για το νέο του ντοκιμαντέρ
LIFO NEWSROOM
Η ΕΕ επενδύει 1,1 δισ. δολάρια για ασφαλή καινοτομία στην τεχνητή νοημοσύνη - Τι προβλέπεται

Διεθνή / Η ΕΕ επενδύει 1,1 δισ. δολάρια για ασφαλή καινοτομία στην τεχνητή νοημοσύνη - Τι προβλέπεται

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε: «Το να θέτουμε την τεχνητή νοημοσύνη σε προτεραιότητα σημαίνει επίσης να θέτουμε την ασφάλεια σε προτεραιότητα»
LIFO NEWSROOM
Χαιρετίζει η Τουρκία την εκεχειρία στη Γάζα: «Συνέβαλε και η Άγκυρα» λέει ο Ερντογάν - «Τελειώνει η γενοκτονία» λέει το ΥΠΕΞ

Διεθνή / Χαιρετίζει η Τουρκία την εκεχειρία στη Γάζα: «Συνέβαλε και η Άγκυρα» λέει ο Ερντογάν - «Τελειώνει η γενοκτονία» λέει το ΥΠΕΞ

Ο Τούρκος πρόεδρος ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος «επέδειξε την απαραίτητη πολιτική βούληση για να ενθαρρύνει την ισραηλινή κυβέρνηση»
LIFO NEWSROOM