Δημοψήφισμα: Οι πρώτες αντιδράσεις στον ξένο Τύπο

Δημοψήφισμα: Οι πρώτες αντιδράσεις στον ξένο Τύπο Facebook Twitter
0

H απόφαση του Έλληνα Πρωθυπουργού να προχωρήσει σε δημοψήφισμα για τη νέα δανειακή σύμβαση γίνεται πρώτο θέμα στις ιστοσελίδες των μεγάλων ξένων εφημερίδων. Οι περισσότερες εφημερίδες προτάσσουν αμέσως μετά την είδηση, τις έρευνες που δείχνουν ότι το 60% των Ελλήνων τάσσονται κατά της δανειακής σύμβασης, ως αποτέλεσμα της Συνόδου των Βρυξελλών. Πιο «σκληρή» η Handelsblatt που εκτιμά ότι η Ελλάδα είναι πιο κοντά στη χρεοκοπία.  

FTD- Σημειώνει ότι η  ευρω-σύνοδος κορυφής με το νέο πακέτο διάσωσης υποσχέθηκε να βάλει ένα τέλος στην κρίση στη ζώνη του ευρώ. Αλλά ακόμη δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση, θα αποφασίσουν τώρα οι Έλληνες με περισσότερους από τους μισούς να είναι κατά της βοήθειας.  

 

Δημοψήφισμα: Οι πρώτες αντιδράσεις στον ξένο Τύπο Facebook Twitter

LE MONDE- Θα ζητηθεί η γνώμη των Ελλήνων με δημοψήφισμα για το νέο ευρωπαϊκό σχέδιο βοήθειας, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, γράφει η εφημερίδα παραθέτοντας τη δήλωση του ότι αν οι Έλληνες δεν θέλουν τη συμφωνία, αυτή δεν θα εγκριθεί.  

 

Δημοψήφισμα: Οι πρώτες αντιδράσεις στον ξένο Τύπο Facebook Twitter

NYT Ο Πρωθυπουργός στην Ελλάδα κ. Γιώργος Παπανδρέου, δήλωσε ότι η ταραγμένη χώρα του θα διεξαγάγει δημοψήφισμα για μια νέα ευρωπαϊκή συμφωνία για το χρέος, γράφει η εφημερίδα σημειώνοντας ότι πήρε αρκετούς μήνες διαπραγματεύσεων για να έρθει η συμφωνία. Οι ΝΥΤ τονίζουν ότι η απόφαση του Παπανδρέου δημιούργησε έκπληξη σε πολλούς βουλευτές

 

Δημοψήφισμα: Οι πρώτες αντιδράσεις στον ξένο Τύπο Facebook Twitter

DER SPIEGEL-Ο Παπανδρέου θέλει να αφήσει στους πολίτες την απόφαση  για το πακέτο  διάσωσης, είναι το τίτλος που συνοδεύεται με τη φράση του πρωθυπουργού "Έχουμε εμπιστοσύνη στο λαό":  Το περιοδικό επισημαίνει ότι το δημοψήφισμα θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο το πακέτο διάσωσης.

 

Δημοψήφισμα: Οι πρώτες αντιδράσεις στον ξένο Τύπο Facebook Twitter

HANDELSBLATΤ-Οι Έλληνες πρέπει να αποφασίσουν για το πακέτο, όπως αποφάσισε ο Γιώργος Παπανδρέου, γράφει η εφημερίδα, επισημαίνοντας ότι η διάσωση είναι σε κίνδυνο.

*Πείτε τη γνώμη σας: Ψηφίστε στη δημοσκόπηση του Lifo.gr. Θα ψηφίσετε ΝΑΙ ή ΟΧΙ στη νέα συμφωνία; 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM
«Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Πολιτική / «Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Ο πρώην πρωθυπουργός καταγράφει στιγμές, διαλόγους και συναισθήματα που –όπως ο ίδιος επιμένει– καθόρισαν την πιο ταραχώδη πολιτική περίοδο της Μεταπολίτευσης
LIFO NEWSROOM